09-08-07

En,... wat zegt Tom allemaal

 Zoals mijn lieve schat het allemaal perfect vertelt, ben ik op dit moment al "vollenbak" bezig met Doha te verkennen en natuurlijk ook te werken. Dat hoort er nu eenmaal bij, als je in het buitenland werkt.

 Over het werk ga ik niet te veel vertellen, maar ik kan je alvast meedelen dat het allemaal prima verloopt (hout vasthouden, is moeilijk want hier zijn niet veel bomen). Om kort samen te vatten, de bedoeling is om hier een firma op te starten die zich gaat bezig houden met het "bedienen" van de lokale markt met complexe staalconstructies. Kijk gerust even naar de website van mijn werkgever: www.iemants.be . Zo zie je wat voor werk wij allemaal verzetten.

 Het weer - waar iedereen toch benieuwd naar is - valt voor mij alvast heel goed mee. Het kwik stijgt hier dagelijks makkelijk naar de 48 tot 51 graden, met een lekker warm briesje er bovenop. De vochtigheid komt er nog eens bovenop en dat maakt het een beetje minder aangenaam. Van zodra je buitenkomt, voel je je kleren plakken op je lijf en zweet je als een paard. Gelukkig zijn de bureaus uitgerust met 7.000 airconditionings en is de temperatuur daar meer aanvaardbaar. Ik heb al een aantal keren vermeld dat buitenkomen hetzelfde gevoel geeft als je gezicht op een meter van een roodgloeiende BBQ houden. Lekker!!

 Mijn werkvisum is bijna rond. Een serieuze procedure van bloedafnames, röntgenstralen, vingerafdrukken, medische tests, enz. Van zodra ik dat werkvisum heb, ben ik partieel Qatari-inwoner. Selem alaikum, zou ik zeggen.

 Het werk dat op dit ogenblik plaats vindt in Qatar is: het verwijderen van een groot aantal gevelbekledingen op een toren (die gebouwd werd voor de Asian Games 2006) en dat gebeurt op een niet te onderschatten hoogte. Op ongeveer 252 m boven de begane grond moeten wij dit werkje opknappen. Het fotootje van als je een stapje tever zet, kan je ergens op de site terugvinden.

 Voila, dat was het heel even in het kort.

 Vol ongeduld wacht ik op de terugkeer naar België, zodat ik mijn familie kan begeleiden op de avonturentocht naar Doha, Qatar.  

Toedeloe,

 Tom

22:09 Gepost door Kim in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.