15-08-07

De Arabische keuken

Uiteraard willen we goed voorbereid aan ons avontuur beginnen. Vandaar dat ik regelmatig ga "googlen" op de zoekterm 'Qatar'. Zo vond ik volgend culinair tekstje op de website van een Nederlandse reisorganisatie:"Bij de bereiding van inheemse Arabische gerechten wordt een mix gebruikt van lam, kip, soms rundvlees, aubergine, bonen, pompoen, venkel, komkommer, bloemkool, kikkererwten en diverse specerijen. Typische gerechten zijn: 'hummus', een brij van kikkererwten en sesam; 'tabbuleh', een mengsel van peterselie, tomaat, ui, tarwe en mint; 'wara einab', wijnbladeren gevuld met rijst; 'muhammar', zoete rijst met rozijnen, rozenwater, amandelen en kardemom; 'maskoul', rijst met uien; 'muaddas', basmatirijst met bruine linzen. Onmisbaar in de Arabische keuken is de 'ful mesdames', de dikke bruine boon. Meestal geserveerd in kruidige tomatensaus met uien en groenten en gegeten op elk uur van de dag. Als hapje tussendoor is overal shoarma te krijgen gemaakt van dun gesneden lams- of kippenvlees, salade en brood. Er is een grote keuze aan zeevruchten en vissoorten uit de Indische Oceaan zoals langoustines, zeekreeftjes en tonijn. Als dessert is er een grote keuze uit zoete lekkernijen waarin royale hoeveelheden honing, pistache en amandelen zijn verwerkt in combinatie met pudding en taart.
Thee wordt mierzoet en koffie wordt ongezoet gedronken uit kleine glaasjes, ook bij de maaltijden. Frisdrank en vruchtensappen bereid uit papaja, mango, sinaasappel, citroen en wortel zijn populair. Alcohol wordt alleen in de internationale hotels en restaurants geschonken.
Mineraalwater is de populairste drank en is in grote plastic flessen te koop."

Zo, dat was het dan... Ik kan alvast niet wachten om al dat lekkers uit te testen!

17:07 Gepost door Kim in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.