18-08-07

Nog 13 dagen!

Nog 13 dagen en we kunnen onze papa gaan halen in Zaventem. Siel vraagt zeer regelmatig naar haar papa. Zes weken is tenslotte een hele tijd. De volgende weken beloven nog best druk te worden. De doop, de familiedag van Iemants, de verhuis,...

Gelukkig is Tom er vanaf 1 september om ons te helpen. De man des huizes heeft het intussen prima naar zijn zin in Qatar. Hij kan hard werken zonder echt gestoord te worden! wat wil 'een Tom Coosemans' nog meer?

Voor iedereen die zaken gaat doen in het Midden-Oosten, maar vooral voor mijn lieve echtgenoot heb ik een link geplaatst naar informatie over de zakelijke gedragscode in Qatar. Het kan maar van pas komen hé!

En nu verder aftellen geblazen...Er zijn intussen toch weer vijf minuten verstreken :-)

19:08 Gepost door Kim in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

15-08-07

De Arabische keuken

Uiteraard willen we goed voorbereid aan ons avontuur beginnen. Vandaar dat ik regelmatig ga "googlen" op de zoekterm 'Qatar'. Zo vond ik volgend culinair tekstje op de website van een Nederlandse reisorganisatie:"Bij de bereiding van inheemse Arabische gerechten wordt een mix gebruikt van lam, kip, soms rundvlees, aubergine, bonen, pompoen, venkel, komkommer, bloemkool, kikkererwten en diverse specerijen. Typische gerechten zijn: 'hummus', een brij van kikkererwten en sesam; 'tabbuleh', een mengsel van peterselie, tomaat, ui, tarwe en mint; 'wara einab', wijnbladeren gevuld met rijst; 'muhammar', zoete rijst met rozijnen, rozenwater, amandelen en kardemom; 'maskoul', rijst met uien; 'muaddas', basmatirijst met bruine linzen. Onmisbaar in de Arabische keuken is de 'ful mesdames', de dikke bruine boon. Meestal geserveerd in kruidige tomatensaus met uien en groenten en gegeten op elk uur van de dag. Als hapje tussendoor is overal shoarma te krijgen gemaakt van dun gesneden lams- of kippenvlees, salade en brood. Er is een grote keuze aan zeevruchten en vissoorten uit de Indische Oceaan zoals langoustines, zeekreeftjes en tonijn. Als dessert is er een grote keuze uit zoete lekkernijen waarin royale hoeveelheden honing, pistache en amandelen zijn verwerkt in combinatie met pudding en taart.
Thee wordt mierzoet en koffie wordt ongezoet gedronken uit kleine glaasjes, ook bij de maaltijden. Frisdrank en vruchtensappen bereid uit papaja, mango, sinaasappel, citroen en wortel zijn populair. Alcohol wordt alleen in de internationale hotels en restaurants geschonken.
Mineraalwater is de populairste drank en is in grote plastic flessen te koop."

Zo, dat was het dan... Ik kan alvast niet wachten om al dat lekkers uit te testen!

17:07 Gepost door Kim in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

09-08-07

En,... wat zegt Tom allemaal

 Zoals mijn lieve schat het allemaal perfect vertelt, ben ik op dit moment al "vollenbak" bezig met Doha te verkennen en natuurlijk ook te werken. Dat hoort er nu eenmaal bij, als je in het buitenland werkt.

 Over het werk ga ik niet te veel vertellen, maar ik kan je alvast meedelen dat het allemaal prima verloopt (hout vasthouden, is moeilijk want hier zijn niet veel bomen). Om kort samen te vatten, de bedoeling is om hier een firma op te starten die zich gaat bezig houden met het "bedienen" van de lokale markt met complexe staalconstructies. Kijk gerust even naar de website van mijn werkgever: www.iemants.be . Zo zie je wat voor werk wij allemaal verzetten.

 Het weer - waar iedereen toch benieuwd naar is - valt voor mij alvast heel goed mee. Het kwik stijgt hier dagelijks makkelijk naar de 48 tot 51 graden, met een lekker warm briesje er bovenop. De vochtigheid komt er nog eens bovenop en dat maakt het een beetje minder aangenaam. Van zodra je buitenkomt, voel je je kleren plakken op je lijf en zweet je als een paard. Gelukkig zijn de bureaus uitgerust met 7.000 airconditionings en is de temperatuur daar meer aanvaardbaar. Ik heb al een aantal keren vermeld dat buitenkomen hetzelfde gevoel geeft als je gezicht op een meter van een roodgloeiende BBQ houden. Lekker!!

 Mijn werkvisum is bijna rond. Een serieuze procedure van bloedafnames, röntgenstralen, vingerafdrukken, medische tests, enz. Van zodra ik dat werkvisum heb, ben ik partieel Qatari-inwoner. Selem alaikum, zou ik zeggen.

 Het werk dat op dit ogenblik plaats vindt in Qatar is: het verwijderen van een groot aantal gevelbekledingen op een toren (die gebouwd werd voor de Asian Games 2006) en dat gebeurt op een niet te onderschatten hoogte. Op ongeveer 252 m boven de begane grond moeten wij dit werkje opknappen. Het fotootje van als je een stapje tever zet, kan je ergens op de site terugvinden.

 Voila, dat was het heel even in het kort.

 Vol ongeduld wacht ik op de terugkeer naar België, zodat ik mijn familie kan begeleiden op de avonturentocht naar Doha, Qatar.  

Toedeloe,

 Tom

22:09 Gepost door Kim in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Dank je

Eerst en vooral wil ik iedereen bedanken, die me proficiat wenste ivm de creatie van deze weblog. Het zij per mail, sms, telefoon of via de blog. Het deed me veel plezier. Ivm de opzet van zo'n weblog leer ik nog elke dag bij. Tips zijn ook altijd welkom!

Dany, vzw DATS toevoegen als link was maar een kleine moeite. Hopelijk krijgen jullie langs deze weg weer enkele steunende leden bij.

Tot horens, ziens, mails, blogs...

20:25 Gepost door Kim in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

08-08-07

Vertrekdatum staat vast

Tom wordt terug in België verwacht op 31 augustus 2007. Op 1 september zijn we uitgenodigd in Bobbejaanland voor de familie-dag van de firma Iemants NV. Zondag 2 sptember wordt onze Cas gedoopt. En dan resten ons nog tien dagen om uitgebreid afscheid te nemen van iedereen en alles in orde te maken voor ons vertrek. De tickets naar Doha zijn intussen geboekt voor woensdag 12 september. Ook de terugvlucht staat reeds vast: 23 december. We zullen er dus zijn met Kerstmis!

Veel liefs,                                                                                                      

Kim en co.

11:55 Gepost door Kim in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

05-08-07

Even voorstellen voor toevallige bezoekers

Wie zijn wij op 5 augustus 2007?

Tom Coosemans, 30 jaar, Ind. Ir. Bouwkunde, Projectmanager voor de firma Iemants NV.

Kim Vandenbergh, 28 jaar, momenteel huismoeder

Siel Coosemans, 2 jaar, bijna kleuter

Cas Coosemans, 6 maanden, goedlachse baby

 

 

16:53 Gepost door Kim in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Tom is Doha reeds aan het verkennen...

Woensdag 18 juli 2007. Tom vertrekt voor zes weken naar Qatar. We weten nu reeds geruime tijd dat er een buitenlands avontuur zat aan te komen, maar zelfs de locatie stond tot midden juli nog niet vast. Het zou in elk geval een land in het Midden - Oosten worden. Ajman, Sharjah, Abu Dhabi en Dubai passeerden de revue. Maar uiteindelijk werd het Qatar.

Tom stelt het er prima. Werken is zijn leven en dat kan hij nu naar hartelust :-) Hij is tevreden over de compound en kan zich goed aanpassen aan de extreme augustus-temperaturen.

Een eerste verkenning bezorgde mij alvast een waarschuwing van manlief: "Als je je per wagen in het verkeer mengt, claxoneren mag, maar maak dan geen enkel gebaar!". Oké, ik kan alvast nog enkele weekjes trachten dit af te leren in ons mooie Belgenland.

Voor de rest probeer ik hier in België alles in orde te maken: paspoorten, verhuis, ziekenkas, ....

1 september verwachten we Tom terug. En een kleine 2 weekjes later kan je ons hele gezin komen uitwuiven in Zaventem!

Ik hou jullie op de hoogte...

 

16:36 Gepost door Kim in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) | Tags: doha |  Facebook |