30-09-07

Marhaba! De Gids voor Qatar...

Welkom! Dat is inderdaad de betekenis van het woord 'Marhaba'. Maar anderzijds is het ook dè gids voor nieuwe Qatari. De bijbel voor de expats zeg maar :-) En ik heb er eindelijk eentje in mijn bezit. Elk seizoen is er een nieuwe update en het boek kost slechts 5€. Daarvoor kan je het dus niet laten. Maar nog belangrijker is alle informatie die je eruit kan halen. Dokters, ziekenhuizen, sportactiviteiten, bezienswaardigheden, fauna en flora, goede restaurantjes, basiskennis Arabische taal,... Een heerlijk boek! Te vinden in elke supermarkt en de meeste compound-winkeltjes...

Vrijdag bezochten we het pittoreske Al Khor (Arabisch voor 'waterstroom'). Al Khor is een oud vissersstadje op zo'n vijftig kilometer van Doha. We konden er enkele mooie foto's maken, maar voor de rest was er niet zo heel veel te beleven. Vrijdag is hier de rustdag én het is Ramadan! Misschien is dit anders op andere weekdagen én wanneer de feestmaand voorbij is. In Al Khor is ook het Al Sultan Beach Resort gevestigd. Dit zullen we in de toekomst zeker eens bezoeken! http://www.alsultanbeachresort.com/ 

Vanuit Al Khor reden we richting de industriële site van Ras Laffan. Tom gaat hier regelmatig naartoe, dus ik vond het belangrijk om dit eens met eigen ogen gezien te hebben. Het was erg indrukwekkend en tja...industrieel :-). Vanuit Ras Laffan wilden we 'the beach road' nemen. Onze nieuwe wagen kwam op deze weg zeer goed van pas. Er was namelijk niet echt een weg :-) We hebben enkel woestijn gezien en zijn uiteindelijk maar teruggekeerd. Maar, we hebben goed gelachen! Cas trok zich er niet veel van aan en heeft de hele weg geslapen...

Gisteren vloog Tom voor 24 uren richting Abu Dhabi. Wij genoten in het zwembad. De watergewenning is voor Siel definitief verleden tijd. Ze duikelt kopje onder, springt in het water, probeert te zwemmen en speelt tikkertje met haar vriendjes. Alvorens we ons bedje opzochten kregen we nog een bezoekje van buurvrouw Susan en haar 8-jarige dochter Neve. Susan woont hier al geruime tijd en kan me zodoende goed inlichten over de plaatselijke gebruiken.

Aangezien Tom er vanochtend niet was, werden we met de taxi naar school gebracht. Nog een geluk dat ik goed op de weg gelet had wanneer Tom Siel naar school bracht, want de taxi-chauffeur kende de weg absoluut niet. Maar we zijn er zonder omwegen geraakt en het moet gezegd: "de chauffeur was zeer goed op tijd, reed zeer veilig en was zeer vriendelijk". Hij wist me tevens te vertellen dat de Ramadan eindigt op 12 oktober. Ik kijk ernaar uit om het mooie Qatar waar te nemen in een gewoon regime!

5517DEA3-C749-DE1A-E1DF93B010BD88B3
tmpphp506vdQ

 

Commentaren

Geniet ze maar lekker Familie Coosemans Is gerust stellend als je een taxi hebt die heel voor zichtig is in rijden, want sommige die kunnen er wat van(vooral in NL).Wel fijn dat er iemand er is die je de weg een beetje leerd waar alles is en zo.Zo de Ducht greetings van Geesje.

Gepost door: Geesje | 30-09-07

Vakantie.nl heeft interesse in je reisverhaal! Hallo!
Via Google kwam ik - tijdens mijn zoektocht naar interessante reisverhalen - terecht op jullie reisverhaal. Wat een mooie reis hebben jullie gemaakt!
Ik zal me allereerst voorstellen: ik ben Gerie Bond, internetredacteur bij Sanoma Travel. Sanoma Travel is een nieuw onderdeel binnen Sanoma Uitgevers (de uitgever van o.a. Libelle, Donald Duck, Flair & Viva) en zal zich gaan richten op zgn. multimediale reisprojecten. Een van de eerste projecten die we gaan doen, is www.vakantie.nl. Als je daar nu naar kijkt - schrik niet! - is er nog niet veel. Maar in de loop van 2008 komt hier een grote reissite te staan met alles wat je als consument nodig hebt omtrent reizen. Denk hierbij aan inspiratie op doen door middel van reisartikelen/verhalen, reizen zoeken, vergelijken & boeken, ervaringen delen via het forum, foto's bekijken, informatie vinden over landen/streken/plaatsen etc.
Waar we nu naar op zoek zijn, zijn mensen die hun reisverhalen met ons willen delen. En gezien jullie verhaal denk ik dat jullie hier best voor open staan. Het leuke is dat we de leukste reisverslagen gaan publiceren op onze website én de schrijver van het allermooiste/leukste reisverhaal wordt beloond met een reischeque t.w.v. € 1.000,-. Leuk om bij een nieuwe reis te leggen. Ik nodig jullie graag uit om hier ook aan mee te doen.
Jullie kunnen je reisverhaal richten aan reisverhaal@vakantie.nl
Met vriendelijke groet,
Gerie Bond, Vakantie.nl

Gepost door: Gerie Bond | 19-02-08

De commentaren zijn gesloten.