06-10-07

één grote zandbak!

Donderdag ging ik met Cas naar de baby/peutervoormiddag van de Nederlandstalige vereniging (DSA). Zo'n achttien mama's hadden zich ingeschreven voor deze activiteit. En het waren stuk voor stuk toffe mama's met leuke kinderen. Cas was heel braaf en sliep een klein half uurtje, dus ik had alle tijd om te kletsen met de moeders. Het waren allemaal Nederlandse moeders. Dit viel me uiteraard op, al vormde het geen enkel probleem. Ik vroeg me enkel af waar de Vlaamse moeders waren. De mama die me richting het shoppingcenter bracht voor een taxi, Manon, liet me weten dat er andere keren toch wel Vlaamse moeders deelnamen. Het was dus louter toevallig dat er donderdag geen Vlaamse mama's waren. 

Gisteren trokken we richting Messaieed, zo'n veertig kilometer ten zuiden van Doha. Enerzijds omdat hier een grote industriële site is, waar Tom eventueel grond kan vinden om de productiehal van Iemants neer te zetten en anderzijds omdat hier een mooi zandstrand zou zijn. Onderweg passeerden we prachtige duinen, het begin van 'the Barchan sand dunes'. Tom en Siel beklommen zelfs zo'n duin. Prachtig! De jeep was intussen geparkeerd op een kleinere duin en we hebben meteen onze eerste les geleerd: "niet blijven stilstaan in het mulle zand". Gelukkig moest Tom enkel een beetje duwen en we konden weer verder richting the Messaieed Beach. Inderdaad een prachtige kustlijn, maar zo veel vervuiling. Verschrikkelijk! Blijkbaar is dit een populaire picknick-plaats. Allemaal goed en wel, maar pak dan je vuil mee hé. Als echte Scouts deed het ons pijn om te zien hoe de mensen deze prachtige natuur verwoesten...

Cas genoot van het warme zeewater aan zijn voetjes en Siel kon zich naar hartelust uitleven in die grote zandbak! We zagen hoe de lokale bevolking zich uitleefde met quads en autootjes met afstandsbediening in die metershoge duinen. Geweldig! Tenslotte waren we ook getuige van een prachtige zonsondergang en beseften meteen hoe gelukkig we onszelf mogen prijzen om deze levenservaring op te doen.

 

743610D7-BDE7-F769-2320889691073ED8


tmpphpLmmLJU


tmpphp0iwB7R


74610C2C-DF53-BDE7-0289538564A3209D


tmpphp3KA9CctmpphppgbGv2

11:15 Gepost door Kim in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: mesaieed, dsa |  Facebook |

Commentaren

Oeps! wat een een groot zandbak Jeej dat is echt wat je nu kunt noemen een grote zandbak waar kinderen fijn in kunnen ravotten, en ook als ouders.Zonsondergang is een ptachtig iets als je dat zelf met je eigen ogen mee mag en kunt mee maken.

Gepost door: Geesje | 06-10-07

De commentaren zijn gesloten.