13-10-07

Bob de Bouwer in Qatar: The Sports City tower

Aangezien Tom het overgrote deel van zijn tijd op het werk besteedt, is het altijd leuk om hiervan even mee te genieten. Maar overdag wordt er steevast hard gewerkt op de Aspire Sports City Tower, dus is dit niet de ideale plaats voor een leuk gezinsuitstapje. Wegens de Eid Holiday waren er vandaag zo goed als geen arbeiders op de toren te bespeuren, dus besloot Tom dat vandaag de ideale gelegenheid zich aanbood voor een korte rondleiding.

Siel en ik kregen een veiligheidshelm en de lift bracht ons in geen tijd een heel eind naar boven. Om helemaal boven te geraken moesten we enkel nog wat trappen beklimmen. We deden geweldige impressies op van deze prachtige werf. Er is nog heel veel werk in de toren, maar het zal er fantastisch gaan uitzien. Men plant er een hotel, fitnessruimte, panorama-restaurant op een ronddraaiend platform en een museum. Zoals jullie zien op de eerste foto is er een uitstulping in de toren. Dit is een zwembad, dat Tom reeds ingewijd heeft met enkele collega's.

Jullie kunnen op onderstaande foto's meegenieten van het indrukwekkende uitzicht. We zagen ondermeer het levensgrote verschil tussen oud en nieuw Doha, het Khalifastadium, een grote vijver met irrigatievoorziening, inclusief bruggetje en de verschillende compounds in de buurt van de toren.

Het was een leuke verrassingsuitstap. We waren letterlijk en figuurlijk in de wolken op een hoogte van 282 meter. De volledige Sports City Tower meet zo'n slordige 318 meter en is hiermee momenteel de hoogste toren van Qatar.

98C09E22-B560-AAF8-B64275B223767B40

tmpphpjZI8a3

tmpphp3y1qzg


tmpphplPjtDD


tmpphpqh20bX

tmpphpwqzF8f

12:17 Gepost door Kim in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: voer sleutelwoorden in |  Facebook |

Commentaren

Zou duizelig worden Moet er niet aan denken om zo hoog te klimmem, zou duizelig er van worden.Fijn weekendje van Geesje!!!

Gepost door: Geesje vanuit NL | 13-10-07

De commentaren zijn gesloten.