23-10-07

Let's party!

Jaja, zoals de meesten onder jullie wel weten, zijn wij altijd te vinden voor een feestje. En deze week staan er maar liefst twee op het programma. Woensdag worden we verwacht bij een collega van Tom. Wel, hij heeft hier niet echt collega's, maar zijn bureau is gelegen in de kantoren van Sixconstruct. Uiteraard werken hier ook andere Belgen en die noem ik voor de gemakkelijkheid dan maar collega's. Het is toch tenminste werkgerelateerd :-) Begrijpen wie begrijpen kan hé!

Vrijdag 26 oktober stond eerst een halloweenparty van DSA op het programma. Hiervoor kochten we vorige week reeds onze inkomkaarten, maar helaas is de party afgeblazen wegens 'te weinig geïnteresseerden'. De organisatie van de halloweenparty bleef echter niet bij de pakken zitten, dus nu wordt er voor diegenen die wel interesse toonden een halloweenavond gehouden met een wandelend buffet. Niet in een zaal, maar gezellig bij iemand thuis. We kijken er erg naar uit, maar moeten eerst nog op zoek naar een gepaste outfit. 'De weerwolven van Wakkerdam' zullen niet ontbreken :-).

De wijsneuzen onder jullie zullen nu zeggen: "hebben jullie daar geen twee kapoenen rondlopen?" Wel die zijn er nog hoor, maar ze gaan niet meefeesten! We hebben een lieve Filipijnse babysit gevonden. Dit is blijkbaar geen sinecure in Doha, maar na een kleine week konden we reeds kiezen uit twee dames. Met dank aan de Filipijnse receptionistes van onze compound, die binnen hun kennissenkring naarstig op zoek gingen naar geïnteresseerde dames. Onze babysit, Carolina, spreekt vlot Engels en blijft met plezier tot na middernacht. Dat zal voor deze eerste twee keren zeker niet nodig zijn, aangezien het de volgende ochtend werken geblazen is voor de man des huizes!

En van een kater zal die man des huizes al zeker geen last hebben. Tom blijft nog even 'Bob', want mijn Qatari rijbewijs is nog steeds niet in orde. Gisterenochtend ben ik wel vingerafdrukken gaan laten afnemen. Cas vergezelde me en gelukkig kreeg ik ditmaal een VIP-behandeling. Op vijf minuutjes was het in orde. Mijn gids liet me duidelijk verstaan dat ik van geluk mocht spreken, want voor de 'gewone' behandeling had ik zo'n drie uren in de rij mogen staan. Aangezien ik Cas niet op de arm kon houden tijdens de procedure, stonden er meteen drie kindvriendelijke Indiërs aan mijn zij. Cas maakte er geen probleem van en toverde als dank zijn mooiste glimlach tevoorschijn.

Het afnemen van de vingerafdrukken was de laatste stap voor het verkrijgen van mijn visum. De administratieve rompslomp zou nog zo'n vijf dagen in beslag nemen. En dan kan de bureaucratie voor mijn rijbewijs van start gaan :-).

Siel tenslotte is in haar nopjes met het cadeau dat papa voor haar kocht. Een echte zwembril! Kordaat stapte ze naar het zwembad om hem uit te proberen. Ze keurde hem vrijwel meteen goed, dus mama en papa zijn nu vooral blij dat de oogjes van dochterlief nu beter beschermd zijn tegen al dat chloor.

Die zwembril had ze ook echt wel verdiend na de lovende woorden van Miss Roshini: "Siel doet het zeer goed op school. Ze verstaat alles, kan zeer goed tellen, tekenen en kleuren. Dit alles doet ze ook heel geconcentreerd. Zelfstandig spelen vormt dus geen probleem, maar Siel moet enkel nog leren samenspelen met alle vriendjes, want ze duwt hen meestal weg!" Ach ja, zoals Dali ooit zei: " Wees niet bang van de perfectie, je bereikt ze toch nooit!" Dat samenspelen zal wel komen zeker? Zoals jullie met eigen ogen kunnen zien, lijkt onze kleine meid in elk geval niet ongelukkig. En dat is toch wel het voornaamste!

ctmpphpXDMo5I     ctmpphpLoqWze

 

15:31 Gepost door Kim in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

zomaar4x hallo kim en co
kijk even in je mailbox ...voor veree info
groetjes en kusjes aan siel en cas
daaag
nona

Gepost door: nona | 24-10-07

De commentaren zijn gesloten.