28-10-07

Qatar 2016!

Zoals eerder vermeld stonden er deze week twee feestjes op het programma. Woensdag waren we uitgenodigd in het 'guest-house' van Six-construct. Hier hield Tom zijn 'collega' Loic een verrassingsfeestje voor zijn echtgenote. Marie-Hélène werd 30 en was zeer aangenaam verrast. Ze straalde echt bij het zien van al die feestvierders. Het werd een prettige avond in het gezelschap van vooral Franstaligen. Maar dat vond ik zeker niet erg, want zo'n gelegenheden zijn ideaal om mijn talenkennis wat te verbeteren. Tom heeft hier met zijn talenknobbel uiteraard geen behoefte aan :-). Omstreeks 23u. waren we terug thuis en konden we vaststellen dat Carolina haar eerste babysitavond met glans doorstaan had. De kindjes waren lekker in dromenland en zagen er supertevreden uit.

Donderdag stond hier in het teken van 'Qatar 2016'. Doha heeft zich namelijk kandidaat gesteld voor de organisatie van de Olympische zomerspelen in 2016. Samen met zes andere steden is Doha door het Nationaal Olympisch Comité voorgedragen als kandidaatstad. Doha zal het opnemen tegen Bakoe, Chicago, Praag, Madrid, Tokio en Rio de Janeiro. Donderdag 25 oktober werd voor Doha de startdag van een groots opgezette reclamecampagne. Via sms'jes werden we op de hoogte gebracht van het feestgebeuren dat omstreeks 18u. op de Corniche van start zou gaan. Tom werd die dag in Ras Laffan verwacht en kon dus meermaals de propaganda voor dit evenement beluisteren via de lokale radiozender. Er werd gesproken van een 10 minuten durend vuurwerk, een air-show en allerhande randanimatie. Dat leek ons wel de moeite waard, dus was ons gezin om 17u.45 present op Doha's Corniche. We hadden ons voorzien van popcorn en nacho's om het felbesproken spektakel gade te slaan. Het werd een avond van lang afwachten en uiteindelijk kregen we om 20u.30 een mooi vuurwerk te zien. Van een air-show hebben we niets gemerkt. We zagen enkel de vliegtuigen die geregeld vertrokken vanuit de luchthaven van Doha. En de randanimatie was beperkt tot de vele Indiërs die ons bekeken als aapjes in de zoo :-). Meer dan twee uren hebben we daar gezeten, dus ik hoop dat de Sjeikh zijn zomerspelen toch iets beter zal voorbereiden!

Toch denken we dat Doha een grote kanshebber is. Ze hebben er in elk geval de centen voor! Voor de organisatie van 'the Asian Games' in 2006 investeerde Qatar maar liefst twee miljard euro in accommodaties en infrastructuur. In het teken van dit evenement werd ondermeer de 'Aspire sports City Tower' (het huidig project van Tom) gebouwd. Bovenop deze immense toren brandde toen de Olympische vlam. Enfin, we houden jullie op de hoogte van deze strijd voor de organisatie van het grootste sportevenement ter wereld.

Vrijdagnamiddag bezochten we samen met de kindjes de 'animal souq'. De blikken van de lokale bevolking deden ons vermoeden dat dit niet bepaald een toeristische trekpleister is, maar Tom kon hen al vlug tot vriendelijkheid verleiden via zijn kennis van de Arabische taal. En eens dit ijs gebroken was, waren de plaatselijke veeverkopers echt supervriendelijk. Ze kwamen op de proppen met een klein geitje, dat meteen Siel haar hart gestolen heeft. Wij waren eerder onder de indruk van de anatomie van de lokale geiten, schapen en koeien. Na het bezichtigen van onderstaande foto's zullen jullie meteen begrijpen waarom! Tip: let vooral op de oren en het achterwerk.

Vrijdagavond tenslotte was het griezelen geblazen op de Halloween-avond van de DSA. Deze vond plaats in de voortuin van een villa in de compound 'Green Village'. De bewoners en de andere leden van het feestcomité hadden echt hun best gedaan met akelige halloweenversiering, een cateringbedrijf en vooral goede muziek. Er waren 18 deelnemers, een ideaal aantal om met iedereen kennis te maken. Het werd een erg gezellige avond vol boeiende contacten met de andere Nederlandstalige expats. 'Ons Weerwolvenspel' paste goed in het thema, dus hadden we besloten dit mee te nemen. Twee uur voor de aanvang van het feest, kwam ik echter tot de vaststelling dat de Weerwolven zich nog schuilhouden in de Bosvijverstraat! (Vergeten in België dus :-)). Tom was de redder in nood en knutselde vlug een spel in mekaar. Gelukkig waren de andere feestgangers te vinden voor het spel, dus was dat unieke knutselmoment toch niet voor niets geweest! Het werd opnieuw een gezellige avond en bij onze thuiskomst konden we nogmaals vaststellen dat Carolina uitstekend werk verricht had. 

Maar nog beter is het nieuws dat ik mocht vernemen van enkele andere Expats. Blijkbaar mag ik voor beperkte tijd rondrijden met mijn Europees rijbewijs. Momenteel zijn we dus op zoek naar een huurwagen en we hopen dat deze zoektocht ten laatste maandag kan beëindigd worden. Dan verwachten we namelijk Carmen en Sven. Onze eerste logies in het mooie Qatar! En we hopen dat er nog velen mogen volgen :-)

ctmpphp7ymjDH

E2C97D2E-A3EE-C0EA-001D7553519C9753

E7C1AF89-9CDD-22C5-F9B43AD9C8725253

tmpphp1zrBJm

tmpphpXG14HQ

tmpphpOoPyIL

19:11 Gepost door Kim in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Terwijl wij op jullie weblog aan het kijken waren, kregen we een verrassend telefoontje van jullie! Telepatie noemen ze dat. Wij zijn heel blij om te lezen (en te horen) dat het goed gaat met jullie. Wij kijken er enorm naar uit om jullie terug te zien, maar dat zal niet meer voor dit jaar zijn zeker? We miss you XXXX

Gepost door: San en Dimi | 28-10-07

Hallo Weer mooi jullie verslag, uit jullie luxe continent... Siel met de geitjes, mooi...en vooral de toren, Tom zijn werk-paradepaardje. De moeite waard...! MAAR WAT IK NOG BETER VIND IS DE QUALITYTIME DIE TOM GINDER IN ZIJN GEZIN KAN STEKEN....PRIMA...
WE WENSEN JULLIE PRETTIGE DAGEN MET SVEN EN CARMEN. GROETJES NONA

Gepost door: Nona | 30-10-07

De commentaren zijn gesloten.