14-11-07

Qatarese nieuwsberichten!

Prins Filip en Prinses Mathilde zijn veilig vertrokken en vanuit België krijgen we verschillende reacties i.v.m. Tom’s televisieoptreden in het VRT-journaal en het VTM-programma ‘Royalty’. Mijn 'Prins' blijft heel bescheiden onder deze massale mediabelangstelling :-).

De avond van onze huwelijksverjaardag wachtte me een aangename verrassing. Tom had vanalles in petto. 'Ding dong' , om half acht ging plotseling de deurbel. Carolina, onze babysit, stond voor de deur en Tom stuurde me stante pede naar onze slaapkamer, waar mijn outfit klaarlag. De autorit doorheen Doha bracht ons naar het Sheraton hotel, waar we dineerden in het ‘Al Shaheen restaurant’. Deze romantische eetgelegenheid bevindt zich op de panoramische dakverdieping met uitzicht op de Corniche. Een fantastische ‘surprise’ van mijn lieve echtgenoot.

Op dinsdagavond 13 november 2007 pakte de DSA uit met een zeer geslaagde kaas– en wijnavond. Het gezellige Mövenpick hotel in de nabijheid van Doha’s Corniche, deed prima dienst als locatie voor dit eetfestijn. De club kreeg er een volledig hoekgedeelte in ‘het Seasons restaurant’ ter beschikking, waar de organisatoren zo’n veertig DSA’ers konden spijzen en laven!
Het buffet serveerde ons de meest uitgelezen kazen en degelijke tafelwijnen, vergezeld van heerlijke salades en een verleidelijke waaier van warme vlees- en visgerechten. Op meerdere tafels verschenen '
caquelons' met gesmolten kaas op spiritus-brandertjes, ook bekend als 'fondues'. Naast de opperste concentratie om ons stukje stokbrood  op de fonduevork niet te verliezen in de gesmolten kaas, was er voldoende tijd om een gezellige babbel te slaan met onze tafelgenoten! Daarnaast was er de mogelijkheid om te racletten en konden we dit alles afsluiten met de nodige hoeveelheid zoetigheid van het dessertenbuffet. Met andere woorden: “een lekkere en geslaagde avond”!

Vanmiddag trokken we dan richting Siel haar school voor het oudercontact. Miss Roshini liet ons weten dat Siel het bijzonder goed doet op school. Ze is zelfs fier op haar en wij uiteraard ook. Haar Engels gaat goed vooruit, wat we ook merken aan de talrijke Engelstalige kinderliedjes die ons meisje thuis uitbundig zingt. Maar wat ons nog het meest plezier doet, is de beleefdheid; die Siel blijkbaar in de klas toont: “sorry, please, good morning, see you tomorrow, thank you,...”. Hiervoor kregen ook wij een pluim van de lieve Miss. Maar ere wie ere toekomt, want de grote vooruitgang is toch duidelijk op rekening te schrijven van Miss Roshini zelf. Siel komt elke week naar huis met talrijke tekeningen, knutselwerkjes en haar ‘songbook’. Maar bovenal gaat ze nu supergraag naar school en dat doet ons uiteraard het meeste plezier!

Vrijdag staat er een woestijntrip met de DSA op het programma. We kijken erg uit naar deze nieuwe ervaring!

De afgelopen week bereikten ons vanuit België helaas ook het minder goede nieuws, dat een familielid en twee goede kennissen problemen hebben met hun gezondheid. Wij wensen hun veel sterkte toe!

Kleinere ziektekiemen hebben helaas ook Qatar bereikt. Siel sukkelt met een buikgriep, die gepaard gaat met vrij hoge koorts. Vandaag hielden we haar thuis van school en dat zal hoogstwaarschijnlijk ook morgen het geval zijn. Cas heeft een neusverkoudheid, die we toch goed in het oog gaan moeten houden en heeft blijkbaar ook zijn papa aangestoken. Ikzelf blijf voorlopig gespaard van al die ziektekiemen. Hout vasthouden dus!

17:12 Gepost door Kim in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Nou beterschap Siel en Cas, en hoop dat jullie vlug weer beter zijn.Is toch fijn dat Siel beleefd is op school, en goed doet op school daar mag je als ouders wel trots op zijn.

Gepost door: Geesje vanuit NL | 15-11-07

De commentaren zijn gesloten.