18-11-07

Op safari in de woestijn

Sinds gisteren kunnen jullie de foto’s bewonderen van onze eerste woestijntrip. Hier volgt het beloofde reisverslag...

Nhet volladen van onze wagen met voedingswaren, liters water, planken (indien we vast komen te zitten), kinderen, WC-papier, strandspullen,... vertrokken we om tien uur vanuit onze compound.Om elf uur was het voor alle deelnemende DSA’ers verzamelen geblazen aan het Sealine Beach Resort in Messaieed, waar een twintigtal 4WD opdaagden. De woestijnsafari werd in goede banen geleid door Rob Stevens, die iedereen  in groepen verdeelde van beginners tot gevorderden.  Aangezien Tom reeds enige woestijnervaring kon opdoen tijdens zijn éénjarig verblijf in Egypte, werden wij ondergebracht bij de middenklasse. Ter voorbereiding kregen we de nodige richtlijnen voor een veilige tocht en werden de banden afgelaten tot ongeveer 17 psi (1,5 kg.) voor een  - soms dolle - rit door de woestijn. Eenmaal de bewoonde wereld achter ons gelaten, opende het dierenrijk zijn deuren. Dromedarissen en zeemeerminnen passeerden de revue. Een andere groep kreeg zelfs twee visarenden te zien. Deze foto’s zijn te bewonderen op www.dsaqatar.org onder de rubriek ‘ooggetuigen’. Het werd een aangename tocht tussen en over de mulle zandduinen, die ons uiteindelijk bracht naar ‘Khor Al Adaid’, ook bekend als ‘the Inland Sea’. Aangezien er weinig uitgravingen aan te pas kwamen, was iedereen net na het middaguur geïnstalleerd op het mooie strand. Strandstoelen, parasols, zonnetenten, handdoeken, zwemkledij en picknicks kwamen uit het niets te tevoorschijn. Vermits de thermometer op dat moment ruim 33°C aangaf, was een verkwikkende zeeduik sterk aan te raden. Net als vele DSA’ers verkozen wij deze afkoelingsmethode. Cas genoot ondertussen van de airco van onze jeep, waar hij zijn middagdutje deed. Bij het vallen van de duisternis werd het strand mooi opgeruimd en de terugtocht ingezet. Onderweg waren we getuige van een prachtig gekleurde zonsondergang. Iedereen bereikte zonder problemen terug het vertrekpunt en nadat de banden zich opnieuw met lucht gevuld hadden, keerden we nog nagenietend huiswaarts. Een woestijnervaring rijker en vol verwachting uitkijkend naar een soortgelijke activiteit!

Verder kunnen we jullie melden dat:

  • Cas zich volop begint recht te trekken aan alles wat hij tegenkomt

  • Siel terug aan de beterhand is

  • Tom genoodzaakt is tot thuiswerk, aangezien zijn kantoor wordt afgebroken = tijdelijke site-offices aan de Aspire Sports City Tower

  • Siel een spuitje gekregen heeft tijdens de ‘Immunization Campaign’ van de plaatselijke gezondsorganisatie en zij na afloop 2 lolly's en een armband kreeg. Dit gebaar bombardeert elke dokter meteen tot haar nieuwe vriend :-)

  • Sinterklaas via BVN-tv ook Qatar bereikt heeft

  • ik een nieuwe bezigheid gevonden heb als reporter van de DSA

  • wij over een dikke maand (23 december – 23 januari) het mooie België onveilig komen maken en dan hopen jullie allemaal in levende lijve te zien

  • het hier intussen ruim half elf is, dus dat wij stilletjesaan ons warme nestje gaan opzoeken!

20:47 Gepost door Kim in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Sinterklaas komt wereld wijd Zo zie je maar weer eens dat Sinterklaas ook wereldwijd komt, is een leuke gebeurtennis elk jaar.

Gepost door: Geesje vanuit NL | 19-11-07

Hey,

Het doet steeds veel plezier om jullie uitgebreide verslagen te lezen en te zien dat jullie het daar zo goed stellen. We zijn zelf pas terug thuis na een deugddoende vakantie in Marokko. Na een zwaar "strandseizoen" hadden we dat wel nodig.
Tante Nicole is ondertussen aan de beterhand na haar galoperatie. Ze is nog wel rap moe, maar ze is dan ook geen 20 meer.
Veel groetjes van ons allen uit Knokke.

Gepost door: anne depreter | 21-11-07

De commentaren zijn gesloten.