29-11-07

Voorbereidingen voor de 'National Day' op school

De School van Siel organiseert vandaag de 'National Day'. Er werd aan alle kinderen gevraagd om een brief te maken met wetenswaardigheden over hun land, een typische lekkernij mee te brengen van het land van herkomst én te verschijnen met de vlag van het land of als alternatief de klederdracht aan te passen aan het land van herkomst.

Zoals je kan zien op het einde van dit bericht, was het opstellen van de brief geen enkel probleem. Iets interessants vertellen over ons mooie België was dan ook vlug gebeurd. Aangezien we geen vlag van België hebben, moesten we op zoek naar een zwart, geel èn rood kledingstuk. Zwarte schoenen en een rood T-shirt waren hier binnenshuis reeds te vinden, dus moesten we enkel op zoek gaan naar een gele broek. Ook geen probleem, al zou ik het anders nooit gekocht hebben :-). Net iets te flashy!

Maar dan de lekkernij... We kozen voor typisch Belgische wafels. Niet zo moeilijk te maken en vol enthousiasme kochten we in het begin van de week dus een wafelijzer. Tom was me voor met het uittesten en de eerste vier wafels waren heerlijk. Aangezien de 'National Day' op donderdag gepland was, besloot ik woensdagochtend op zoek te gaan naar alle ingrediënten. Bloem, vanillesuiker, suiker, bakpoeder, boter,... allemaal geen probleem. Ik maakte me al een beetje zorgen, toen ik merkte dat de Carrefour geen eieren meer had. Op andere dagen staan de rekken er namelijk vol van. Even later bleek dat er net nu de vogelpest uitgebroken is in Saudi-Arabië. Er zijn dus nergens in Doha nog eieren te vinden. Daar kwam ik achter na een zoektocht van 2 uren. 

Gisteravond dus maar vlug op zoek naar wafels en uiteindelijk Luikse wafels gevonden in de Carrefour. Het was er superdruk en dan zijn de mensen soms echt onbeschoft. Aan de kassa's stonden vreselijk lange rijen. Plotseling kwam er een dame met Burka en een leeg snoeppapiertje voor me staan. Ze liet uitschijnen dat ze enkel dat moest betalen, dus liet ik haar vriendelijk voorgaan. Nog geen twee minuten later hetzelfde tafereel en ook die dame liet ik voorgaan. En plots toveren ze onder hun Burka allerlei kledingstukken en koopwaar vandaan. Al die beveiligingscodes verwijderen nam meer dan een kwartier in beslag, Dus ik voelde me echt bedrogen. De dame aan de kassa had blijkbaar iets tegen westerlingen, dus ze smeet mijn koopwaar echt naar me toe na het inscannen. Ik werd er echt woedend van, want ik probeer steeds supervriendelijk te zijn. Enfin, ik vond dat ik na deze beproeving wel een Starbucks-koffie verdiend had en was daar eindelijk aan de beurt, toen er een grote Arabier zomaar voor me kwam staan en bestelde. Ik heb dus eens heel hard gekucht en hij bekeek me heel nonchalant van boven tot onder. Ik heb hem gewoon geantwoord: 'thank you for taking my place. That's very kind of you' en hem een superlieve glimlach toegestuurd. Hij wist even niet waar kijken en zijn zelfingenomenheid smolt als sneeuw voor de zon. Dan terug huiswaarts, waar al die Arabieren met hun levensgrote 4WD de verkeersregels aan hun laars lappen en daartegen kan ik uiteraard niets beginnen met mijn lage auto :-). Een eerste off-day dus! Enfin, een nachtje slapen en alles is weer vergeten...

We zijn benieuwd naar de 'National Day' op donderdag en het sinterklaasfeest van de DSA op vrijdag.

Kwestie van het 'sociaal-zijn' niet te verleren, ben ik toegetreden tot het DSA-bestuur. Ik kijk er erg naar uit om mee te helpen aan de organisatie van de verschillende activiteiten. Wordt ongetwijfeld vervolgd...

100_5215

De brief over België. Even meedelen wat er in staat: "Hello, My name is Siel. I am from Belgium. De Belgian flag is black, yellow and red. Belgium is famous because of its 'Belgian chocolate' and 'Brussels Waffles'. In Belgium it's really cold. Now I live in Qatar. I go to school with Miss Roshini and Miss Dolores and I like to swim."

21:54 Gepost door Kim in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.