21-12-07

Nog één nachtje slapen...

Eerst en vooral een hele gelukige verjaardag aan onze lieve Sofie!

Zoals de titel al doet vermoeden, komt onze vakantie in België nu wel heel dichtbij. Onze vlucht vertrekt 23 december om 00u.25 en we zullen in Zaventem aankomen om 10u.15.

De laatste voorbereidingen worden getroffen, de valiezen staan klaar, 'to-do-lijsten' worden bij de vleet gebruikt en er rest me nu enkel nog wat schoonmaakwerk en een zoektocht naar winterschoeisel voor Siel en mezelf. Aangezien mijn wagen sinds maandag in de garage is wegens 'hevig schokken boven de 80km/u.', ben ik nu aangewezen op Tom. En die heeft uiteraard niet zo veel tijd, omdat hij - werkgerelateerd - nog van alles in orde moet brengen voor ons vertrek.

Gisteren waren we uitgenodigd voor een gezellige en heerlijke BBQ bij Koen, Mieke, Lotte en Senne. Ook Wouter (Tom zijn vervanger vanuit België) en Mark en zijn familie waren aanwezig. Het werd een zeer ontspannen namiddag, die afgesloten werd met een spelletje petanque op de woestijnvlakte buiten de compound.

19 december vierden de Moslims Eid al-Adha. Voor de geïnteresseerden volgt hier een korte omschrijving van dit offerfeest. Eid al-Adha, het Offerfeest of feest van Ibrahiem is het belangrijkste feest van de Islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10de dag van de 12de maand van de islamitische kalender. Deze feestdag vindt zijn oorsprong in volgende gebeurtenis: "God vroeg aan Ibrahim (Abraham) om zijn zoon Ismaël te offeren om te laten zien dat hij trouw en gelovig was. Toen Ibrahim zijn zoon met een mes wilde doodsteken, kwam er een engel die zei dat een schaap de plaats van Ismaël mocht innemen." Om dit gebeuren te herdenken slacht iedere Moslim - die er de financiën voor heeft - op de eerste dag van dit offerfeest een schaap. In de Islamitische landen gebeurt dit vaak in het dorp waar men geboren is. In de familiekring wordt het goed verzorgde dier door de oudste man gedood met een vlijmscherp mes om het dier niet te laten lijden. Het vlees wordt in drie stukken verdeeld: een deel voor de familie, een deel voor buren, vrienden of bezoekers en een deel voor de armen. De start van dit offerfeest is tevens het einde van de bedevaart naar Mekka."

Tenslotte volgen nog wat foto's van het spelletje 'petanque' bij Mieke en Koen. Enkele foto's werden door Siel getrokken, die dat zeker niet slecht deed voor een 2-jarige :-).

100_5506

100_5508


100_5507

Anouk en Cas
100_5513

Getrokken door Siel.
100_5518

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maar Siel wil zelf uiteraard ook eens poseren!
100_5519

100_5516

En ook deze laatste foto van Mieke en Senne werd door Siel getrokken.

09:26 Gepost door Kim in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) | Tags: eid al-adha |  Facebook |

14-12-07

Sports Day

13 december vond de sportdag voor de leerlingen van de eerste kleuterklas tot de het tweede leerjaar plaats. De sportactiviteiten werden uitgevoerd op het schooldomein en alle ouders waren uitgenodigd om te komen kijken vanaf 7u.20. Miss Roshini had ons reeds vorige week laten weten dat de klas ingedeeld zou zijn in vier groepjes met elk een andere kleur. Kwestie van toch te zorgen voor wat competitiedrang :-). Siel hoorde bij de rode groep en werd aldus verwacht in een rode outfit. De kinderen hadden de afgelopen weken hard geoefend om de verschillende oefeningen tot een goed einde te brengen. Er werd gekozen voor een doorschuifsysteem met volgende disciplines: verspringen, voorwerp gooien, bal gooien, korte loopwedstrijd, voorwerp laten balanceren op een racket en een hindernissenparcours.

Siel had duidelijk door dat er iets op het programma stond en was hierdoor wat nerveus en prikkelbaar. Dit uitte zich met een huilbui bij het binnenkomen in de klas. Maar ik kon meteen vaststellen dat ze niet de enige was. Bijna alle kindjes waren in tranen of enorm druk. Uiteindelijk kregen de ouders en juffen de kinderen toch terug stil en konden de opdrachten beginnen. Siel was als eerste aan de beurt en deed gelukkig onmiddellijk mee. Daarna leek ze het zelfs fijn te vinden... En de loopwedstrijd werd door onze meid gewonnen! Goed hé.

Rond 8u.30 verliet ik de school om met Cas de nodige boodschappen te gaan doen en toen ik rond 12u.15 Siel van school ging halen, was ze net als al haar vriendjes erg actief. Miss Roshini deelde me mee dat ze toch blij was dat deze dag achter de rug was en ik kon haar volledig begrijpen.

100_5471

Nu alle traantjes gedroogd zijn, is het tijd voor het echte werk!

100_5475

"Form a line!"
100_5481


100_5487


100_5491


100_5494

"Ik ben een beetje moeeee!"
100_5496

" Eerst even de kat uit de boom kijken, zodat ik dadelijk een prachtprestatie kan neerzetten :-)."
100_5500

Soraya, Siel en een derde rebel lappen de regels aan hun laars! 

09:33 Gepost door Kim in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: dmbs |  Facebook |

12-12-07

Cas maakt vriendjes

Eerst en vooral: 'Happy Birthday, Nonkel Jan'

Vandaag trok ik met Cas naar de baby- en peuterochtend van de DSA. Wanda en haar dochtertje Luz stelden hun huis open voor zes moeder en zes kindjes. Ze zorgden voor allerhande lekkernijen en de moeders konden bij al dat lekkers een fijn babbeltje slaan en ervaringen over het expatleven uitwisselen. Met dank aan de kindjes, die allen zeer flink waren en goed samen speelden. Uiteraard in de mate van het mogelijk, want van een baby/peuter kan je nog niet echt een samen-spel verwachten hé :-). Maar zowel de kindjes, als de mama's hadden een erg leuke voormiddag.

Vervolgens wil ik nog even wat rechtzetten. In het vorige bericht maakte ik de voorspelling dat ik Tom niet vaak zou zien tijdens het weekend dat zijn baas, Raf Iemants hier zou zijn. Wel, ik moet mijn woorden terugnemen, want er stonden maar liefst twee etentjes op het programma. Zaterdagavond mét en zondagavond zonder de kinderen. Zondagavond genoten we van een heerlijk diner in het gezelschap van Raf, Pierre Sironval en zijn echtgenote Sandrine. Het werd een zeer aangename avond!

Ondertussen kunnen we nu echt al aftellen naar onze vakantie in België. Nog tien nachtjes slapen! Siel heeft eerst nog drie schooldagen en elke dag staat er iets op het programma: morgen een 'sports day', zondag een 'class party' en maandag tenslotte een 'non-uniform-day'. Dit wordt ongetwijfeld vervolgd...

100_5448

100_5450

100_5453

100_5454

100_5456

100_5457

19:14 Gepost door Kim in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: iemants, dsa |  Facebook |

07-12-07

Nog 16 dagen!

Gelukkige verjaardag, Tante Ina!

Maak er een geweldige dag van! De drie dikke zoenen volgen zeer binnenkort.

Wij tellen hier af naar 23 december, wanneer we op het vliegtuig stappen richting België. Jullie hebben ongetwijfeld al door dat we het hier erg naar onze zin hebben, maar het zal toch enorm veel deugd doen om iedereen eens terug te zien... Nog 16 dagen!

Het eerste verjaardagsfeestje van Siel is zeer goed meegevallen. Er waren 2 feestvarkens en meer dan 20 feestvierende kindjes. Aangezien de moeder alle zestien klasgenootjes had uitgenodigd, had ik me al afgevraagd hoe ze dit zou doen, maar met al die Nanny's hier maakte ik me niet echt zorgen. Om 14u.30 brachten Tom, Cas en ikzelf; Siel dus naar haar eerste feestje. Bij het zien van redelijk wat volwassenen begon er mij al iets te dagen en inderdaad: ouders waren ook uitgenodigd (al stond er niets van op de uitnodiging). 'Big problem' dus, want Tom moest zijn valies nog pakken en werd om 16u. op de luchthaven verwacht voor zijn vlucht naar Abu Dhabi.

Terug naar huis mét Siel was geen optie, want die was met geen stokken weg te krijgen bij het springkasteel en alle kindjes. Dus besloot ik Siel maar achter te laten en met Tom terug richting ons thuis te rijden. Hier maar vlug de pampertas in orde gebracht, echtgenoot vaarwel gekust en dan met mijn eigen wagen terug naar het feestje. Siel zat mooi op een stoel een hele hoop chips te verorberen, maar de moeder van één van de klasgenootjes deelde me toch mee dat ze even gehuild had... Na het aanbieden van mijn excuses aan de gastvrouw, heb ik uiteindelijk ook kunnen meegenieten van het verjaardagsfeestje van de 3 - jarige Noura. Er waren allerhande spelletjes en hopen eten voorzien. En wonder boven wonder kwam ik daar toch niet weer een Vlaming tegen. Jan, met zijn dochter Marjorie. Veel tijd om te praten was er echter niet, want net daarna werd de mooie Dora-taart aangesneden en verorberd. Ondertussen was het al 17u.15, dus stilletjes tijd om huiswaarts te keren. Tom keert morgenavond reeds terug naar huis, maar er staan heel wat bussiness-meetings op het programma, dus ik denk dat ik hem niet veel zal zien voor maandagochtend! Tja, dat heb je als de grote baas op bezoek komt hé :-).

Op de foto's kunnen jullie zien dat het feestje geweldig was, dat Siel dol is op haar fiets en dat Cas nu al oefent om piloot te worden :-).

100_5437

100_5439

100_5441

100_5442

100_5446

100_5447

18:02 Gepost door Kim in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

06-12-07

Sinterklaas is jarig...

Onze kindjes moeten toch superbraaf zijn, want Sinterklaas en Zwarte Piet kwamen vannacht helemaal naar Qatar om de Sint zijn verjaardag te vieren! Siel en Cas waren vanmorgen in de wolken met hun kadootjes en snoepgoed.

Morgen is Siel uitgenodigd op het verjaardagsfeest van Noura, een klasgenootje uit Egypte. Benieuwd wat dit gaat geven?! Persoonlijk vind ik 2 jaar erg jong voor verjaardagsfeestjes, maar ik wil het onze meid ook zeker niet onthouden...

Naast al dit feestgebeuren volgen wij vol verwondering het absurde nieuws uit ons Belgenland. Van die regeringsmoeilijkheden liggen we al niet meer wakker. Maar de laffe moord op agente Kitty Van Nieuwenhuysen en de één-uur durende ontvoering van een baby in Hasselt, sloegen ons met verbazing. Gelukkig liep dit laatste voorval wel goed af. Uit ervaring kunnen wij jullie meedelen dat de kraamafdeling van het Virga Jesse ziekenhuis voor ons uitstekend werk verrichtte. Maar ja, gekken kun je vaak niet tegenhouden, hoe goed je je werk ook doet... daar is het voorval in Lot spijtig genoeg een triest bewijs van!

Om toch af te sluiten met een positieve noot, kunnen jullie even de meest recente kiekjes van onze kapoenen bewonderen. Siel aan de feesttafel en Cas met zijn nieuwe beste vriend (een zeeeer grote beer, die Sinterklaas zomaar gratis kreeg omdat hij toch wel heel veel speelgoed gekocht had :-))

100_5424

100_5429


100_5433


100_5435

19:14 Gepost door Kim in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: sinterklaas |  Facebook |

01-12-07

Sint en Piet in Qatar

Gisteren waren we aanwezig op het Sinterklaasfeest van de DSA in Mesaieed. De 'Al Banush Club' was net groot genoeg om iedereen te ontvangen. Bij aankomst kreeg elk kind een kaartje met de vermelding van een tiental activiteiten. Aan de kleur van het kaartje kon je merken in welke groep je zat.

Maar eerst zongen alle kinderen samen de gebruikelijke sinterklaasliedjes. Even later arriveerden enkele Pieten en gingen de kinderen buiten op zoek naar Sinterklaas. Hij wachtte hen samen met zijn schimmel - 'slecht-weer-vandaag' - op aan de achterzijde van het gebouw. Van dat slecht weer was er in elk geval niets te merken :-).

Terug binnen was het tijd voor de activiteten in de vooraf ingedeelde groepjes. Siel zat samen met allemaal kindjes van haar leeftijd en genoot van het blikken gooien, koekjes maken, zaklopen, pietje prikken, pakjes in de schoorsteen gooien, de pepernoten - lepel - race, een tekening inkleuren, .... Het hoogtepunt was uiteraard het bezoekje aan de Sint. Cas durfde het aan om op de schoot van de Sint plaats te nemen. Siel beperkte zich echter tot het overhandigen van haar tekening en een voorzichtige handdruk geven aan de Heilige man.

Nadat alle activiteiten afgerond waren, was het cadeautjes-tijd. Siel kreeg een leuke magneetjes-set en was hier enorm gelukkig mee. Cas kan vanaf nu in papa's voetsporen treden en zijn eigen toren bouwen.

Het feest werd afgeloten met een buffet van hot-dogs, chicken-nuggets, pasta en een rijstschotel. Rond 18u. keerden we tevreden huiswaarts en hadden de kindjes nog voldoende tijd om hun nieuwe speelgoed uit te testen!

Kortom, een zeer geslaagde activiteit en we bedanken vooral Sinterklaas om zijn stoomboot helemaal langs Qatar te laten varen...

Uiteraard mogen de nodige foto's ook hier niet ontbreken...

100_5319

Lotte en Senne waren zo lief om zich over Siel te ontfermen.

100_5330

100_5335

Wat een lieve Piet! Siel is dan ook zo braaf, dat ze helemaal niets te vrezen heeft :-).

100_5340

100_5341

Cas krijgt er niet genoeg van en slaat het hele gebeuren - veilig vanop papa's arm - gade.
100_5350

100_5356

Cadeautjes gooien...

100_5359

100_5370

100_5375

Heerlijke koekjes versieren met gekleurde hagelslag en smarties.


100_5392

"Nu heeft het wel lang genoeg geduurd. Waar blijft dat kadootje?"

100_5398

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Kijk mama, een kadootje van de Sint..."

100_5402

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

P.S. Vandaag werden er drie berichten op de blog gezet. Veel leesplezier!

10:04 Gepost door Kim in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) | Tags: sinterklaas, qatar, dsa, mesaieed |  Facebook |

Een vlaag van patriottisme.

De 'National Day' was een groot succes. Aangezien er op school meer dan 50 nationaliteiten te vinden zijn, was het een erg kleurrijk gebeuren. Siel zag er beeldig uit in haar Belgische outfit èn met haar zelfgemaakt vlagje. De wafels en chocolade vielen erg in de smaak bij de medeleerlingen en juffen.

Om twaalf uur was het tijd voor de 'Parade'. Alle kinderen stapten rond de speelplaats, er was veel muziek en lawaai. Dit alles maakte het net iets te overweldigend voor onze meid. Ze moet tenslotte nog drie worden in februari, dus we mogen er ook niet te veel van verwachten hé. Maar de 'parade' zelf was prachtig. Ook Cas kreeg er niet genoeg van en zwaaide lustig mee met zijn vlaggetje! Geniet maar even mee...

100_5238

'Proud to be a Belgian'

100_5247


100_5248

De parade


100_5251

Een beetje overweldigend!


100_5257

Een dikke knuffel voor Miss Roshini.
100_5258

"Moet ik hier nu nog lang zitten?"
100_5266

Siel met haar 'beste' vriendinnetje Soraya uit Frankrijk
100_5273


100_5287


100_5291

In de klas zitten maar 16 kindjes en toch twee Belgen. Samen met Florence uit Brussel zwaait Siel fier met haar Belgische vlag!
100_5293


100_5294


100_5296

"Ik ben maar 9 maanden, maar ook ik kan laten zien dat ik een echte Belg ben hoor!"
100_5297

Zelfs de speeltuin op school heeft de Belgische kleuren :-)
100_5304

09:07 Gepost door Kim in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: belgen, national day, parade, dmbs |  Facebook |