07-01-08

Van 23°C naar -18°C op één weekje tijd

Eindelijk tijd én een internetverbinding :-). Daarom zal ik trachten om de afgeopen twee weken zo kort mogelijk samen te vatten.

23 december namen we 's nachts het vliegtuig richting België. Na een rustige vlucht zagen we in de Zaventemse aankomsthal Opa, Lukas en Nona. Siel was superblij om weer even in onze woning in Hasselt te vertoeven. Al het speelgoed leek wel nieuw, want onze kleine meid was heel wat dingen al vergeten :-). Die eerste dagen waren uiteraard gevuld met bezoeken aan familie en vrienden. Maar er was gelukkig ook even tijd om met haar vriendinnetje én buurmeisje Naomie te spelen.

27 december was dan een dag vol verrassingen voor Siel. Samen met Méke, Bonne, Nona en mama trok Siel richting Antwerpen voor de 'Samson en Gert - Kerstshow' en een bezoekje aan de Zoo. Een prachtige en onvergetelijke dag!

28 december vertrokken we dan 's avonds op skivakantie richting Mallnitz (Oostenrijk). Deze vakanties met onze goede vrienden worden stilletjesaan een echte traditie. Dit jaar kregen we het gezelschap van Kris, Annemie, Christel en Jean-Marie. Dimi vervolledigde het groepje op de 2de januari. In het typisch Oostenrijks dorpje was het zo'n negen graden onder het nulpunt. Tom en Siel stonden op de latten. Al was het enthousiasme bij Tom toch stukken groter dan bij onze kleine meid. Na twee dagen moesten we inderdaad toegeven dat 2jaar en 10 maanden misschien net iets te jong is om te leren skiën. Siel had weliswaar geen schrik om naar beneden te glijden, maar het lange wachten en de koude deden haar de das om. Vanaf dag drie bleef Siel dus fijn met mama en Cas in het hotel. We hadden het reuze naar onze zin in de kinderspeelclub (Siel) en de sauna (mama) en maakten ondermeer een mooie wandeling. Papa maakte ondertussen de pistes onveilig en de bende trok zelfs één dag naar de Mölltaler-gletcher waar het kwik 18°C onder nul aangaf. Brrrrr... De voorlaatste dag bleef Tom 's avonds bij de kindjes en waagde ik me aan een rodelavontuur, dat vooral voor Annemie vrij pijnlijk afliep. Ik deelde met mijn toekomstig schoonzusje een slee, maar door een uitwijkmaneuver botsten we tegen een bergje van bevroren sneeuw. Gelukkig kozen we een andere weg dan onze slee, want die vloog de afgrond in :-). Annemie houdt er een pijnlijke onderrug aan over en bij mij bleef de schade beperkt tot een serieuze blauwe plek op mijn bovenbeen. De terugreis op vijf januari verliep gelukkig een stuk veiliger. Het was een zeer ontspannende en eluke vakantie met goede sneeuw, fijne gesprekken, deugddoende massages, verfrissende duiken in het zwembad, gezonde wandelingen en heerlijk eten! Hopelijk zijn Wim, Annekatrien, Rudy, Tiny en kleine Emily volgend jaar ook terug van de partij. Want die hebben we toch wel gemist :-(.

Zes januari werd er drie maal feest gevierd. Eerst een verlaat Kerstfeest bij Oma en Opa, nadien een etentje met Dimi en Sandra en tenslotte het dertigste verjaardagsfeest van Nele.

Drukke dagen dus, maar we genieten met volle teugen van onze vakantie in het koude België. Die vakantie zit er voor Tom al bijna op. Morgen gaat hij even werken op het hoofdkantoor van Iemants NV in Arendonk, donderdag heeft hij een vergadering in Parijs en aansluitend staat de terugvlucht naar het lekker warme Doha op het programma. Ikzelf blijf samen met de kindjes nog tot 23 januari in België. 

Zo, mijn webdagboek is weer up-to-date!

18:23 Gepost door Kim in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Dag Kim,
Fijn te lezen dat alles goed met jullie gaat.Zelfs alweer even terug in België.
Af en toe volg ik jullie blog en die is echt fijn om te lezen, want wat kan jij dat toch mooi vertellen.Ik zie op de foto's dat Cas goed gegroeid is en Siel heeft het ook naar haar zin.
Ik wens jullie nog veel geluk en een goed 2008!
Groetjes

Joëlle

Gepost door: Joëlle Tack | 08-01-08

De commentaren zijn gesloten.