27-01-08

Raindrops keep falling on my head...

Sinds wij hier aangekomen zijn heeft het al elke dag (een beetje) geregend. Voor ons Belgen is dit niet echt nieuws, maar in Qatar voelt dit toch wat vreemd aan. Ook vandaag werden de hemelsluizen weer even opengezet. Omdat Qatar niet beschikt over een goed afwateringssysteem, staan de straten hier op 1, 2, 3 onder water. Op zo'n momenten ben je zo'n 4WD echt wel dankbaar.

Zoals eerder vermeld, had ik vandaag een gesprek in 'Nursery the Small World'. Deze kinderopvang is gelegen op de weg tussen ons appartement en het kantoor van Iemants NV, dus eigenlijk ideaal. De eigenares 'Angela' is van Braziliaanse afkomst en verwelkomde Cas en mezelf met een hartverwarmende glimlach en open armen. Meteen toen ik de huiselijke sfeer zag, was ik verkocht. Overal hangen foto's en knutselwerkjes van de 54 kindjes. Cas zit samen met 7 andere kindjes tussen 9 en 18 maanden. Ze worden verzorgd door 2 nanny's (een Braziliaanse en een Filipijnse dame). De kindjes doen zelfs op zo'n jonge leeftijd al heel wat activiteiten zoals waterspelen, vrij spel op turnmatten, spelen met klei,...

Naast de activiteitenkamer is er ook een slaapkamer waar ieder kind zijn eigen bedje heeft, waar nooit iemand anders in slaapt. Angela nam alle tijd om me rond te leiden en mijn vragen te beantwoorden. Enige minpunt is misschien de verouderde accomodatie, maar Angela kan dan ook uitpakken met 17 jaar ervaring als kinderverzorgster. Cas mag zondag reeds gaan en eventueel ook al een paar uurtjes op proef komen tijdens de komende dagen. Maar dan moet hij eerst terug genezen, want sinds vannacht heeft onze kapoen koorts en is hij heel hangerig. Aangezien hij regelmatig naar zijn oortje grijpt, vrees ik voor een oorontsteking. Uit voorzorg ben ik vanochend maar meteen oordruppeltjes gaan halen bij de plaatselijke apotheker. En nu maar hopen dat onze kleine jongen zondag terug helemaal de oude is!

Mama is in elk geval klaar voor de eerste werkdag...

12:51 Gepost door Kim in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.