27-01-08

Quick Step op kop in 'Tour of Qatar 2008'

Een bericht voor de wielerfans!

Na de eerste rit in de 'Tour of Qatar' voert Quick Step het klassement aan. Winnaar van deze openingsrit is Quick-steprenner Matteo Tosatto. Jullie kunnen meer info vinden op http://www.letour.fr

Hopelijk voelt onze jongste zich de komende dagen wat beter, zodat we ook eens een glimp van onze Belgische wielerhelden kunnen opvangen!

 

18:15 Gepost door Kim in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: tour of qatar 2008, quick step |  Facebook |

Raindrops keep falling on my head...

Sinds wij hier aangekomen zijn heeft het al elke dag (een beetje) geregend. Voor ons Belgen is dit niet echt nieuws, maar in Qatar voelt dit toch wat vreemd aan. Ook vandaag werden de hemelsluizen weer even opengezet. Omdat Qatar niet beschikt over een goed afwateringssysteem, staan de straten hier op 1, 2, 3 onder water. Op zo'n momenten ben je zo'n 4WD echt wel dankbaar.

Zoals eerder vermeld, had ik vandaag een gesprek in 'Nursery the Small World'. Deze kinderopvang is gelegen op de weg tussen ons appartement en het kantoor van Iemants NV, dus eigenlijk ideaal. De eigenares 'Angela' is van Braziliaanse afkomst en verwelkomde Cas en mezelf met een hartverwarmende glimlach en open armen. Meteen toen ik de huiselijke sfeer zag, was ik verkocht. Overal hangen foto's en knutselwerkjes van de 54 kindjes. Cas zit samen met 7 andere kindjes tussen 9 en 18 maanden. Ze worden verzorgd door 2 nanny's (een Braziliaanse en een Filipijnse dame). De kindjes doen zelfs op zo'n jonge leeftijd al heel wat activiteiten zoals waterspelen, vrij spel op turnmatten, spelen met klei,...

Naast de activiteitenkamer is er ook een slaapkamer waar ieder kind zijn eigen bedje heeft, waar nooit iemand anders in slaapt. Angela nam alle tijd om me rond te leiden en mijn vragen te beantwoorden. Enige minpunt is misschien de verouderde accomodatie, maar Angela kan dan ook uitpakken met 17 jaar ervaring als kinderverzorgster. Cas mag zondag reeds gaan en eventueel ook al een paar uurtjes op proef komen tijdens de komende dagen. Maar dan moet hij eerst terug genezen, want sinds vannacht heeft onze kapoen koorts en is hij heel hangerig. Aangezien hij regelmatig naar zijn oortje grijpt, vrees ik voor een oorontsteking. Uit voorzorg ben ik vanochend maar meteen oordruppeltjes gaan halen bij de plaatselijke apotheker. En nu maar hopen dat onze kleine jongen zondag terug helemaal de oude is!

Mama is in elk geval klaar voor de eerste werkdag...

12:51 Gepost door Kim in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

25-01-08

We zijn terug thuis!

Woensdagochtend om 10u.50 vertrok ik samen met Cas en Siel terug richting Qatar. Ditmaal kwamen Oma, Opa en Nona ons uitwuiven. Het afscheid was deze keer minder zwaar, al zullen we onze familie en vrienden in het verre België pas binnen vijf maanden terugzien. Uitgezonderd Nona, Anita, Tammy en Annelies; die een vakantie richting Qatar gepland hebben in de maanden maart en april. Het was uiteraard een prettig weerzien met Tom, want die kon de lokroep van het werk niet weerstaan en keerde al op 10 januari huiswaarts.

De vakantie was druk, maar zeker de moeite waard. We hebben alle naaste familieleden teruggezien en ook heel wat goede vrienden. Familie en vrienden aan de kust zullen echter wat geduld moeten hebben tot juli of augustus, want die lange rit paste echt niet in de drukke agenda. Eén van de hoogtepunten tijdens deze vakantie in België was ongetwijfeld het huwelijk van onze goede vrienden Wim en Annekatrien. Bruid en bruidegom straalden op deze mooie dag en zorgden voor een prachtige huwelijksmis en een uitstekend avondfeest. Bedankt dat we erbij mochten zijn! (Tom echter enkel in gedachten :-))

In Qatar heeft het de afgelopen weken - net als in België - erg veel geregend. Tom heeft hiervan enkele mooie filmpjes. Ik zal ze één van de volgende dagen eens op de weblog trachten te plaatsen. Het is hier nu zo'n 20°C, maar dat voelt toch wel erg frisjes aan. De temperatuur gaat nu enkel nog in stijgende lijn, dus er wachten ons mooie vooruitzichten.

Momenteel genieten we van een erg rustig weekend, zodat de kinderen in alle rust terug kunnen aklimatiseren. Siel gaat vanaf zondag terug naar school. Die vaste structuur zal haar zeker goed doen na een maand vol leuke onregelmatigheden! En voor mij ligt er ook heel wat moois in het verschiet. Ik  start namelijk vanaf 1 februari met een nieuwe parttime-job als secretaresse van.................. Tom Coosemans. Inderdaad! Ik kijk er erg naar uit om terug wat werk te verzetten.

Cas zal vanaf nu dus de ochtenden in een kinderopvang doorbrengen. Momenteel ben ik dus druk op zoek naar een gepaste crêche. Zondag hebben we een eerste gesprek in 'the small world", waar 2 plaatsen vrij zijn. Maar aangezien je in Qatar nooit op één paard moet wedden, zal ik de komende dagen nog op zoek gaan naar andere mogelijkheden. De namen klinken in elk geval ongelooflijk mooi: 'Little Angels', 'Busy Bees', 'First Steps', Sunbeam', ... Ik heb al meermaals vernomen dat er wachttijden zijn van enkele maanden, dus we zullen moeten nemen wat er te krijgen valt. Al zal ik mijn kleine jongen nooit achterlaten waar ik zelf niet zou willen blijven. We zullen wel zien!

Verder vindt van 27 januari t.e.m. 1 februari 'the Tour of Qatar' plaats. Misschien kunnen we nog eens een Belgische vlag in elkaar knutselen om Tom Boonen te gaan aanmoedigen? Jullie vernemen dit ongetwijfeld in een volgend bericht!

12:23 Gepost door Kim in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

07-01-08

Van 23°C naar -18°C op één weekje tijd

Eindelijk tijd én een internetverbinding :-). Daarom zal ik trachten om de afgeopen twee weken zo kort mogelijk samen te vatten.

23 december namen we 's nachts het vliegtuig richting België. Na een rustige vlucht zagen we in de Zaventemse aankomsthal Opa, Lukas en Nona. Siel was superblij om weer even in onze woning in Hasselt te vertoeven. Al het speelgoed leek wel nieuw, want onze kleine meid was heel wat dingen al vergeten :-). Die eerste dagen waren uiteraard gevuld met bezoeken aan familie en vrienden. Maar er was gelukkig ook even tijd om met haar vriendinnetje én buurmeisje Naomie te spelen.

27 december was dan een dag vol verrassingen voor Siel. Samen met Méke, Bonne, Nona en mama trok Siel richting Antwerpen voor de 'Samson en Gert - Kerstshow' en een bezoekje aan de Zoo. Een prachtige en onvergetelijke dag!

28 december vertrokken we dan 's avonds op skivakantie richting Mallnitz (Oostenrijk). Deze vakanties met onze goede vrienden worden stilletjesaan een echte traditie. Dit jaar kregen we het gezelschap van Kris, Annemie, Christel en Jean-Marie. Dimi vervolledigde het groepje op de 2de januari. In het typisch Oostenrijks dorpje was het zo'n negen graden onder het nulpunt. Tom en Siel stonden op de latten. Al was het enthousiasme bij Tom toch stukken groter dan bij onze kleine meid. Na twee dagen moesten we inderdaad toegeven dat 2jaar en 10 maanden misschien net iets te jong is om te leren skiën. Siel had weliswaar geen schrik om naar beneden te glijden, maar het lange wachten en de koude deden haar de das om. Vanaf dag drie bleef Siel dus fijn met mama en Cas in het hotel. We hadden het reuze naar onze zin in de kinderspeelclub (Siel) en de sauna (mama) en maakten ondermeer een mooie wandeling. Papa maakte ondertussen de pistes onveilig en de bende trok zelfs één dag naar de Mölltaler-gletcher waar het kwik 18°C onder nul aangaf. Brrrrr... De voorlaatste dag bleef Tom 's avonds bij de kindjes en waagde ik me aan een rodelavontuur, dat vooral voor Annemie vrij pijnlijk afliep. Ik deelde met mijn toekomstig schoonzusje een slee, maar door een uitwijkmaneuver botsten we tegen een bergje van bevroren sneeuw. Gelukkig kozen we een andere weg dan onze slee, want die vloog de afgrond in :-). Annemie houdt er een pijnlijke onderrug aan over en bij mij bleef de schade beperkt tot een serieuze blauwe plek op mijn bovenbeen. De terugreis op vijf januari verliep gelukkig een stuk veiliger. Het was een zeer ontspannende en eluke vakantie met goede sneeuw, fijne gesprekken, deugddoende massages, verfrissende duiken in het zwembad, gezonde wandelingen en heerlijk eten! Hopelijk zijn Wim, Annekatrien, Rudy, Tiny en kleine Emily volgend jaar ook terug van de partij. Want die hebben we toch wel gemist :-(.

Zes januari werd er drie maal feest gevierd. Eerst een verlaat Kerstfeest bij Oma en Opa, nadien een etentje met Dimi en Sandra en tenslotte het dertigste verjaardagsfeest van Nele.

Drukke dagen dus, maar we genieten met volle teugen van onze vakantie in het koude België. Die vakantie zit er voor Tom al bijna op. Morgen gaat hij even werken op het hoofdkantoor van Iemants NV in Arendonk, donderdag heeft hij een vergadering in Parijs en aansluitend staat de terugvlucht naar het lekker warme Doha op het programma. Ikzelf blijf samen met de kindjes nog tot 23 januari in België. 

Zo, mijn webdagboek is weer up-to-date!

18:23 Gepost door Kim in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Iedereen mag het horen: "2008 is geboren!"

       tmpphpbPCWaS

2007 was weer een goed jaar, zeker voor herhaling vatbaar.

We zullen er ook in 2008 weer het beste van maken, zodat alleen vreugde en tevredenheid ons kan raken

Wat dit nieuwe  jaar ons zal brengen, weten we nog niet! Maar hopelijk ligt er voor iedereen die dit leest weer iets moois in 't verschiet.

Moge 2008 op alle gebieden weer een jaar worden waarvan je zeggen zal, dat het nog jaren mag duren!

Wij wensen jullie kortom een fantastisch 2008, waarin alles uitkomt wat je verwacht!

Tom, Kim, Siel en Cas

images            vuurwerk 3          vuurwerk 4        vuurwerk 5
17:39 Gepost door Kim in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |