29-02-08

Drukke dagen in Qatar!

Als ik me niet vergis is het intussen meer dan 10 dagen geleden sinds mijn vorige bericht. Uiteraard is er in tussentijd heel wat gebeurd.

Ten eerste is onze zoon één jaar geworden op 20 februari. Uiteraard hebben we dit gevierd, maar minder uitgebreid dan de verjaardag van Siel op 6 februari. Maar onze zoon kreeg op zijn verjaardag net wat meer knuffels en kusjes dan andere dagen... En hij is supertevreden met de tent met kruiptunnel die hij van mama en papa gekregen heeft. Net als Siel, kreeg Cas ook heel wat gelukwensen uit het verre België. Dit doet ons zeer veel plezier. Bedankt hiervoor!

Ten tweede is Siel dolgelukkig in haar nieuwe (verhuisde) school. Ze past zich duidelijk erg goed aan en lijkt het nog meer naar haar zin te hebben dan in de vorige school. De klas is dan ook wel veel ruimer en biedt zeer veel structuur aan aan de kleutertjes.

Ten derde hebben we met de DSA een carnavalsactiviteit in elkaar gestoken, die prima verlopen is.

Ten vierde zijn we met de DSA druk bezig om een paasspeurtocht klaar te stomen voor alle nederlandstalige kinderen in Qatar.

En nu een verrassend vijfde nieuwsbericht: "morgen moeten jullie allemaal het Belang van Limburg kopen en zoeken naar nieuwtjes uit Qatar!".

Ik hou jullie in spanning, maar hoor graag jullie reactie :-).

Tot morgen....

 

19:31 Gepost door Kim in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

17-02-08

binnenkort kunnen we allemaal naar de Katholieke eucharistieviering (de mis) in Qatar

Jullie zullen wel denken: "Alweer een berichtje...Kim heeft daar precies tijd te veel, nu Tom in Abu Dhabi zit!" Wel, niets is minder waar, maar dit nieuwtje wil ik jullie toch niet onthouden.

Deze voormiddag ging ik met Siel naar de plaatselijke supermarkt. aan de kassa kregen we de gebruikelijke vragen te verwerken: Vanwaar komen jullie? Hoe oud is je dochter?,... Maar de Filipijnse kassierster sloeg me even uit het lood toen ze vroeg: "Zijn jullie Christenen?" Ik bevestigde haar vermoeden en werd meteen uitgenodigd op de eucharistieviering van de eerste Kerk in Qatar.

Nu, Carolina (onze babysit) had me ook al eens verteld dat ze wekelijks naar een eucharistieviering gaat. Op een viertal plaatsen in Qatar zouden zich 'kerken' bevinden en deze worden gedoogd, al mag je er geen reclame voor maken. De vieringen gaan door in een gewoon huis en de kerkgangers zijn vooral van Filipijnse, Indische of Sri Lankaanse origine. Blanken zie je volgens Carolina zelden of nooit. Carolina dacht dat dit kwam doordat het nieuws hen niet bereikt of omdat ze een andere soort eucharistievieringen gewend zijn. Ze omschreef het gebeuren als volgt: "hier loopt iedereen op blote voeten, er hangt een indringende geur van scherpe specerijen, iedereen danst, er zijn ellenlange preken en nadien is er een uitgebreid feestmaal (meestal met Aziatische ingrediënten). Euh, even denken.... Ja, inderdaad anders dan wij het gewend zijn :-).

Terug naar het meisje aan de kassa.... Zij verzekerde me dat het niet om zo'n verdoken kerkje zou gaan, maar een heus gebouw dat binnenkort zijn deuren zal openen! Even googlen dus. En wat blijkt, ze heeft gelijk...

Op de website van de Wereldomroep vond ik inderdaad een volledig artikel over de eerste Kerk in Qatar sinds de komst van de Islam veertien eeuwen geleden. In het artikel lees ik dat de conservatieve Moslims woedend zijn, maar onze ruimdenkende Emir vindt dat de tijd is aangebroken om te laten zien dat de Islam een tolerante godsdienst is. Maar blijkbaar is er toch heel wat commotie rond dit gebeuren. Het gebouw zal in april zijn deuren open en heeft 18 miljoen dollar gekost!!!!!

Enfin, ik ga hier niet dat hele artikel overtypen, maar jullie vinden meer informatie via deze link: http://www.wereldomroep.nl/actua/middenoosten/080208kerk_...

Hieronder kunnen jullie alvast een glimp opvangen van dit ophefmakende gebouw! Mooi toch, niet?

kerk Qatar

16-02-08

Een fris zomerkopje voor onze Cas

Vrijdag steeg het kwik in Doha tot een aangename 30°C.  Een ideaal weertje voor een mooie wandeling. In de voormiddag stond er echter nog heel wat  op het programma. Een kort verslagje van een mooie dag!

Wie de foto's onderaan dit bericht goed bekijkt zal zeker een verandering opmerken. Jaja, inderdaad! Aangezien het hier vanaf nu steeds warmer zal worden, besloten we ons jongste maar een fris zomerkopje te geven. Ook voor ons was het even wennen en ik voelde me zelfs een beetje triestig, maar nu zijn we al helemaal gewoon aan onze bijna-peuter. Cas heeft hierdoor gelukkig zijn lach niet verloren. En dat is toch wel het belangrijkste.

In de late voormiddag vertrokken we dan richting ons nieuwe kantoor. Het meubilair en de electronica zijn nu allemaal voorhanden. We wachten enkel nog op de internetaansluiting... Hoog tijd dus om het kantoor in te richten en op te frissen. Oordeel zelf maar op onderstaande foto's of dit gelukt is.

Over dat kantoor valt bovendien nog iets interessants te vertellen. Het nieuwe hoofdkwartier van ISCQA (Iemants Steelconstructions Qatar) ligt namelijk tegenover het hoofdkantoor van het 'Al Jazeera Network'. Voor wie zijn kennis nog eens wil opfrissen, geef ik deze link even mee: http://nl.wikipedia.org/wiki/Al_Jazeera 

Tegen twaalf uur trokken we de deur van het kantoor achter ons dicht. Het was tenslotte ook onze vrije dag hé :-). We besloten kennis te maken met onze onderburen van restaurant 'Istanbul'. En die zullen ons zeker vaker over de vloer krijgen... Het eten was om vingers en duimen af te lekken. Heerlijk!

In de namiddag maakten we een heerlijke wandeling langs de Corniche, ter hoogte van het optrekje van onze Emir, Sheikh Hamad bin Khalifa Al-Thani. Alhoewel, optrekje...Een paleis om u tegen te zeggen hoor. Beoordeel zelf  de foto maar!

Tegen 17u. waren we terug thuis en hadden we nog twee uren de tijd om Tom zijn valies te maken. Hij zal tot 18 februari in Abu Dhabi vertoeven voor allerhande meetings. Tom heeft beloofd om ditmaal echt wel gebruik te maken van zijn fototoestel. Misschien krijg ik hem zelfs zo ver om nog eens een berichtje op de blog te zetten. Wie weet...

100_5677

100_5681

100_5682


100_5684


100_5685


100_5687


100_5692


100_5701


100_5708


100_5713

14-02-08

Happy Valentine

We komen net terug van een gezellig en romantisch etentje in Café Batteel. Maar alvorens ons bedje in te kruipen, willen we toch nog even een liefdevol woordje richten aan iedereen die ons dierbaar is. Dus bij deze: "Wij wensen jullie een jaar vol liefde en voor sommigen onder ons heel gezonde kindjes....". Degenen voor wie het bestemd is, zullen wel weten dat we hun bedoelen :-). Van harte proficiat vanuit het verre Qatar.

Ondertussen hebben we ook weer wat bijgeleerd. In de kinderopvang wist een lieve gesluierde dame ons te vertellen dat Cas in het Arabisch 'Troffee' betekent. Is dat nu niet geweldig?

De rest van het verhaal vertellen de foto's voor jullie. Zo kan je zien:

  • dat het hier ondertussen warm genoeg is voor een zwempartijtje
  • dat onzen aap nu niet meer enkel zijn voeten, maar ook een banaan kan eten
  • dat onze babysit - Carolina - graag gezien is door onze kindjes
  • dat ik een superromantische echtgenoot heb, die op Valentijn hartvormige pannenkoeken bakt
  • en dat grote zus Siel het superleuk vindt om haar broertje te helpen op de schommel

100_5668

100_5669

100_5667

100_5672

100_5671

100_5665

21:08 Gepost door Kim in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

09-02-08

Het nieuwe schoolgebouw oogt veelbelovend!

 Siel haar verjaardag is weer achter de rug. Hartelijk dank aan iedereen die eraan dacht via sms, mail, telefoon, skype of e-cards. Siel was in de wolken met al die aandacht... Ze is nu drie jaar of zoals ze zelf zegt: "Ik ben nu twee jaar genoeg". Een hilarisch uitspraak en zo heeft ze er tegenwoordig wel meer in petto. Wat dacht je van: "De auto ruikt naar stink"... (waarmee ze vanille bedoelt :-))

De dag voor haar verjaardag vierde Siel reeds haar derde levensjaar op school. Trots deelde ze haar kadootjes voor de medeleerlingen uit en alle kindjes smulden van de cake en gezonde fruitsapjes. Enige nadeel was dat Siel niet wou dat er voor haar gezongen werd. Maar mama en papa hebben dat de volgende dag ruimschoots goedgemaakt. Wij mochten wel zingen!

Zoals eerder vermeld had Siel vrij op de dag van haar verjaardag en de 13 dagen die hierop volgden. Reden hiervoor is de verhuis naar het gloednieuwe schoolgebouw. Kwestie van de route reeds te kennen en omdat we onze nieuwsgierigheid niet kunnen bedwingen, gingen we alvast eens een kijkje nemen. En wat we zagen viel reuze mee. Kijk zelf maar eens op de fotootjes. Siel zal het zeker naar haar zin hebben op 'de nieuwe school'.

Cas amuseert zich ondertussen nog steeds in de creche en steelt de harten van alle verzorgsters. De charmeur!!!!

Voor de rest kunnen we enkel vertellen dat de temperatuur hier langzaam maar zeker begint te stijgen. Nona en Anita mogen gerust zijn. Binnen een maandje kan je hier zeker een bruin kleurtje komen halen :-). Sinds begin deze week kunnen we toch al de winterjassen in de kast hangen. Cas had die voordien zeker nog nodig tijdens onze bijna dagelijkse wandeling door de compound.

Tenslotte vinden we het ook zeer leuk dat onze buren de weblog gevonden heb. Eef en Jeroen, doe ze daar de groetjes en tot in de zomer. Die straatbarbeque proberen we zeker mee te pikken. We zullen alvast wat zonnestraaltjes in onze valies proppen :-).

 100_5648

100_5655


100_5641


100_5642


100_5643


100_5653

14:57 Gepost door Kim in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

04-02-08

Vreugde en verdriet

Het is weer even geleden dat ik nog een bericht op de blog geplaatst heb. Maar dat had zo'n redenen. Donderdagavond kregen we slecht nieuws vanuit België. Het overlijdingsbericht van mijn Nonk Willy sloeg niet enkel hier in als een bom. Wij wensen Thomas, Wim en Annelies heel erg veel sterkte! Na zo'n slecht nieuws, sta je toch even stil bij dit leven en zou je toch even heel kort terug in België willen zijn.

Maar we zijn in Qatar en hier is de afgelopen week ook heel wat gebeurd. Zo was het de 'Tour of Qatar', met als eindwinnaar onze Vlaamse Tom Boonen. Vrijdag gingen we normaalgezien naar de laatste rit kijken, maar het was koud en mijn hoofd stond er niet naar. Uiteindelijk besloten we tegen 15u. toch maar een kijkje te gaan nemen, maar de vogel was al gaan vliegen :-). De Corniche was wel nog volledig autovrij, dus hebben we een mooie wandeling op die anders zo drukke weg gemaakt.

Vrijdag was tevens mijn eerste werkdag, maar die was niet erg productief, want vrijdag is het hier weekend. Zaterdag, zondag en vandaag werd er wel hard gewerkt. Mijn baas valt in elk geval in goede aarde! Ik weet wat me te doen staat en probeer me zo vlug mogelijk de nodige procedures eigen te maken. Ik dacht dat de organisaties in de non-profitsector de gouden medaille kregen voor 'afkortingen', maar ze zullen die prijs toch moeten afstaan aan de firma Iemants NV :-).

Sinds zondag gaat Cas naar de kinderopvang en dit bevalt hem prima. Hij heeft al meteen de harten van de kinderverzorgster veroverd met zijn hartverwarmende glimlach.

Siel is terug volledig in het schoolritme en kijkt uit naar haar verjaardagsfeestje op school. Vanmiddag hebben we de traktaties voor de klasgenootjes alvast klaargemaakt.

100_5645

19:12 Gepost door Kim in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: tour of qatar 2008, iemants nv |  Facebook |