09-03-08

Inshallah

Vanavond arriveren - hopelijk - mijn mama en Anita in Qatar. Waarom hopelijk? Omdat die twee jeugdvriendinnen er zelfs in slagen om tijdens een treinreis Antwerpen - Tongeren, het station van Tongeren te missen... :-).

We hebben een heel programma uitgewerkt met een bezoek aan de souqs, de zoo, de zee, de duinen, de Corniche, Doha by night, .... Het zullen dus drukke dagen worden, maar we kijken er enorm naar uit.

De afgelopen tien dagen stonden in het teken van werken, DSA en het gezin. Cas maakt de laatste weken enorme vorderingen. Hij begint - eindelijk - te stappen mbv een loopwagentje. Sinds vorige week kan hij wuiven en vanmiddag klapte hij ineens spontaan in zijn handjes. Dit werd op zoveel gejuich onthaald door Siel en mezelf, dat onze jongen sindsdien bijna niet meer opgehouden is met zijn applaus voor zichzelf.

Voor Siel was er de afgelopen week een oudernamiddag op school. Onze dochter doet het prima en werkt zeer goed mee. De kleuterjuf heeft ons wel aangeraden om ook thuis Engels te spreken. Maar aangezien we niet willen dat Siel 'het Vlaams' verleerd, hebben we besloten om alles zo veel mogelijk in de twee talen te zeggen. Vrij vermoeiend, maar we willen alleen maar het beste voor ons meisje.

Het werk verloopt voortreffelijk, al zijn we het woord 'Inshallah' een beetje beu gehoord. Bij elk telefoongesprek krijg je hier te horen: "je zal het hebben binnen een week, Inshallah". Dit woord betekent 'als Allah het wil' en Allah wilt volgens onze lokale zakenpartners precies niet zoveel doen wanneer het de bureaucratie aanbelangt. Maar de projecten waar Tom momenteel aan werkt, zitten op schema en dat is toch wel zeer belangrijk. Hij heeft het enorm druk, maar ik zal hem toch nog eens vragen om hier in het kort te komen neerpennen waar hij precies mee bezig is. Misschien volgende week, Inshallah :-).

De DSA organiseerde 29 februari een strandloop in 'Zekreet'. De rit naar dit mooie plaatsje in het Westen van Qatar, nam een goed anderhalf uur in beslag. Maar we kwamen voorbij een oude filmset 'FilmCity', waar een heleboel struisvogels rondliepen en nadien zagen we een prachtig natuurverschijnsel. Mooie krijtrotsen, waarvan sommigen zo uitgehold waren, dat je ze het best kan vergelijken met een reusachtige 'champignon'. Maar we waren onderweg naar de strandloop, dus er was niet zo heel veel tijd voor wat 'sightseeing'.

Eénmaal aangekomen op het strand was het tijd voor het loopwerk, maar niet voor ons. Wij hadden ons ingeschreven als toeschouwers. Spijtig genoeg stond er een zeer strakke wind, dus namen we na een uurtje reeds afscheid van de anderen en besloten rustig terug te rijden en dat natuurverschijnsel eens van dichtbij te gaan bekijken. Het was echt prachtig,.... Ik moet nog even wat opzoekingswerk doen, maar via Google kwam ik op een weblog terecht met mooie foto's: http://www.bugbitten.com/blogs/Asia/DIANANL/Zekreet.html

Op onze foto's moeten jullie nog even wachten, want net nu bleken de batterijen van mijn fototoestel leeg te zijn. Grrrrrr.... Gelukkig kon Tom wat foto's trekken met zijn GSM, maar die hebben we nog niet overgezet op onze computer.

Donderdagavond was er opnieuw een DSA-activiteit: "de mosselavond in Messaieed". Het was even afwachten of de Zeeuwse mosselen door de douane zouden geraken, maar donderdagochtend kwam het verlossende berichtje. De mosselen waren in het land! 's Avonds gingen we eerst Koen en Mieke ophalen en nadien vertrokken we naar de Al Banush Club in Messaieed.

De mosselen waren overheerlijk klaargemaakt door Bert, de Nederlandse kok van dienst. Hij koos voor een zeer geslaagde bereiding op basis van bier én wijn. We smulden dat het een lieve lust was... Er was namelijk twee kilo per persoon voorzien! Tel daar nog een voorgerecht en een dessert bij en je weet meteen wie deze week liever niet op de weegschaal gaat staan :-). Neen, het is niet Tom....

De foto's van de afgelopen 10 dagen zullen te bewonderen zijn in één van de komende berichten. INSHALLAH!

 

14:46 Gepost door Kim in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Limburger en wereldburger Kim,
bedankt om het artikel uit het "Belangske" ook op jullie weblog te zetten, want ook al zit ik maar in Nederland, was ik toch niet in de mogelijkheid om het artikel te lezen. Toen ik via je log vernam dat er een artikel zou verschijnen, was ik eigenlijk ook al te laat.
Ik vind het heerlijk dat het jullie daar goed gaat. Titin zal het artikel zeker met grote interesse gaan lezen, want met onze mogelijke verhuis naar Cairo toe, zit ze met veel vragen. Ze wou jullie eigenlijk eens bellen van waar allemaal rekening mee te houden. Ik heb haar maar gezegd dat we dat beter eens zouden doen bij een pintje of een glaasje wijn als jullie weer eens terug in België zijn.
Ik blijf jullie avontuur in Doha met grote interesse volgen.
Groeten aan jou, Tom en de kids van Serge, Titin en Rune

Gepost door: Serge Stinckens | 10-03-08

wat een leuke blog Hoi Kim,
wat hebben jullie een leuke weblog zeg. Je kan ook erg leuk schrijven. En leuk met die diavoorstelling erop. En het is zo leuk dat alles wat je schrijft over Qatar we weten waar je over praat. Wij hebben ook een weblog.
Als je het leuk vindt om die te bekijken is dit ons adres www.deboekelinqatar.web-log.nl

ps de paasaktiviteit was erg leuk. Goed gedaan hoor!

Groetjes Gertruud

Gepost door: gertruud | 16-03-08

wat een leuke blog Hoi Kim,
wat hebben jullie een leuke weblog zeg. Je kan ook erg leuk schrijven. En leuk met die diavoorstelling erop. En het is zo leuk dat alles wat je schrijft over Qatar we weten waar je over praat. Wij hebben ook een weblog.
Als je het leuk vindt om die te bekijken is dit ons adres www.deboekelsinqatar.web-log.nl

ps de paasaktiviteit was erg leuk. Goed gedaan hoor!

Groetjes Gertruud

Gepost door: gertruud | 16-03-08

De commentaren zijn gesloten.