05-04-08

Qatar warmt langzaam op

Ik vernam reeds van verschillende Belgen dat er tot voor kort sneeuw lag in België. Dit lijkt voor ons zo onwezenlijk. Vooral omdat de temperatuur hier al een aantal weken op regelmatige basis boven de 30°C stijgt? Goed insmeren is dus de boodschap en overdag wordt er al best wat afgepuft door de familie Coosemans. En vorige week eveneens door de familie Desadeleer.

Zoals ik reeds vermeldde in een vorig bericht, kwam vorige week onze nieuwe collega Dominique samen met zijn gezin Qatar verkennen. Zijn echtgenote - Martine - en kinderen - Joyce en Leroy - bleven exact vijf dagen. Voldoende tijd dus voor om de verschillende aspecten van Qatar te tonen: natuur (zee en duinen), cultuur (souqs), avontuur (crossen met de quads), authenticiteit (de kamelenmarkt), romantiek (Doha by night) en fashion (verschillende shoppingmalls). Ga gerust eens een kijkje nemen op hun weblog: http://dominique-en-martine.skynetblogs.be/ Hier vind je een uitgebreid verslag terug van hun bezoek aan Qatar. En Martine, geen dank hoor. Ik vond het een plezierige week en heb dankzij jullie ook het West Bay-district van Doha leren kennen :-).

Maandag zijn Martine, Leroy en Joyce terug richting België gekeerd. Dominique is hier uiteraard op werkverkenning en dan heb je niet alles gezien op vijf dagen. Hij blijft nog in Qatar tot 21 april.

De rest van de week was rustiger met heel wat werkgenot in de voormiddagen en  zwemplezier in de namiddagen. Woensdag werd Siel uitgenodigd om te gaan spelen bij haar schoolvriendinnetje Suraya. Dit is zeker voor herhaling vatbaar. In mei is er terug schoolvakantie en zal Suraya eens bij ons komen spelen. Maar dat zal niet in Samrya Gardens, onze huidige compound zijn. Ja, jullie hebben het goed begrepen...

Omstreeks midden april zullen we namenlijk verhuizen naar onze nieuwe woonst in de Al Faisaliyah Compound. Hoofdreden voor deze verhuis is het feit dat ik sinds de verhuis van Siel haar school vaak meer dan een uur onderweg ben om de kindjes weg te brengen. Onze nieuwe woonst ligt op vijf minuutjes rijden van de school en bovendien ook dichter bij de Carrefour. Twee vliegen in één klap dus! Tijdens één van de volgende berichten krijgen jullie zeker foto's te zien van ons nieuwe huis.

Donderdagavond organiseerde Tom een etentje voor al het Iemants-personeel in Qatar. Informele contacten zijn tenslotte ook belangrijk èn goed werk moet op tijd en stond beloond worden. Iedereen genoot van het lekkere eten in Chili's en nadien zakten we bijna allemaal af naar de Rydges. Tegen twaalf uur keerden Tom en ik huiswaarts om Carolina af te lossen.

Vrijdagavond deden we al opnieuw beroep op onze fantastische babysit. Ditmaal voor de house warming & birthday party van Bart Lismont en zijn echtgenote Régine. Tom leerde deze Limburgers reeds een tijd geleden kennen tijdens het bezoek van Prins Filip aan Qatar. Aan de ingang van hun compound aan de prachtige Lagoon stonden we op de lijst aangeduid als 'No Shell-genodigden'. Best wel grappig.

Op het feestje ontmoetten we heel wat bekenden: Rob & Marjorie, Roos & Dmitri en Lucy & Steven. Daaruit komen altijd leuke en interessante gesprekken naar voren. Maar zo'n feestje is uiteraard ook de ideale gelegenheid om weer andere expats te leren kennen. Zeer aangename gesprekspartners waren Emmanualle, Monique,Ann en Günther. En tenslotte natuurlijk ook Bart & Régine en hun familieleden die deze week op bezoek waren vanuit het oude vertrouwde Limburg. Kortom, we hebben erg genoten van de gastvrijheid en het feestje dat tot in de puntjes verzorgd was!

Ondertussen maken we ons op voor de komst van Tammy en Joeri. Siel blijft maar zeggen: "Tammy komt en ik ben haar gekke doos". Cas doet plotseling precies nog meer moeite om te leren stappen. Tja, hij zal zijn Meter willen imponeren hé. En ikzelf zit zoals een klein kind de nachtjes af te tellen. Tenslotte vinden we het reuzeleuk dat zoveel mensen de moeite doen om ons eens een bezoekje te brengen. We weten uiteraard dat dit niet evident is, maar willen toch nog even benadrukken dat onze - binnenkort nieuwe - deur altijd voor iedereen openstaat...

 

16:41 Gepost door Kim in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

TAMMY HALLO....IK WENS JULLIE SAMEN MET TAMMY....EEN AANGENAME QATAR 10 DAAGSE.....
GENIETEN EN BIJPRATEN... IS DE BOODSCHAP
MAMA

Gepost door: nona | 06-04-08

Hey Kim, via deze weg, onder het motto beter laat dan nooit, willen San en ik u een dikke proficiat wensen met al weer een jaartje meer. Groetjes en dikke kussen aan de rest van het gezin.

Gepost door: San en Dimi | 13-04-08

De commentaren zijn gesloten.