21-04-08

We moved to a house with a 'trep'

Alweer zestien dagen geleden sinds mijn laatste verslag. Het lijkt kort, maar er is zoveel gebeurd. Eerst en vooral was er uiteraard het bezoek van mijn liefste Tammy en Joeri. Ze landden op 7 april veilig en wel op Qatarese bodem en werden meteen onthaald met een heerlijke Baileys en een fris pintje bier. Uiteraard kregen ook zij de Souqs, de shoppingmalls, de Corniche, de zee en duinen, de school van Siel, de opvang van Cas en de kamelenmarkt te zien. Tom en Joeri leefden zich uit op de quads en Tammy genoot met volle teugen van het zonnetje. Lekker ontstressen noemt dat dan!!!

Tom vertrok tweemaal naar Abu Dhabi. In tussentijd verkregen we de sleutel van onze nieuwe woning in de Al Faisalya Compound en maakten we Tom wijs dat we echt pas konden verhuizen wanneer hij terug in Qatar was. Maar uiteraard hadden we heel wat anders in petto. Vol goede moed pakten we al de huisraad in en reden enkele keren heen en weer tussen de twee huizen. Normaalgezien zou Tom terugvliegen naar Qatar op 15 april om 21u.

Diezelfde dag rond 14u. was de verhuis een feit en trokken we even naar het zwembad voor een verfrissende en ontspannende duik. Dat was echt wel nodig, want de temperatuur loopt hier stilletjesaan op naar een temperatuur van 36°C. Rond 16u. belde Tom om te vragen waar we waren. Wel, aan het zwembad natuurlijk. Uiteraard dacht Tom aan het zwembad van Samrya Gardens. Wij verkneukelden ons aan het feit dat we wel beter wisten. Wat zou hij verrast zijn.... Maar de verrassing kwam ditmaal toch wel uit een heel andere hoek. De man des huizes was namenlijk zelf in een verrassende bui en besloot dus een vlucht vroeger naar huis te nemen. Surprise, surprise voor Tammy en Joeri toen Tom plotseling aan het zwembad van Al Faisalya stond. We moeten er wel even bijvertellen dat hij eerst in onze vorige woonst stond, die op dat moment al volledig leeg was. Zijn Qatari Riyal viel toen bleek dat het bedje van Cas verdwenen was. Beide verrassingen waren in elk geval geslaagd en die avond sliepen we als roosjes in onze nieuwe bedden. Lieve Tammy en Joeri, nogmaals bedankt voor de onbetaalbare hulp bij de verhuis, het demonteren en monteren van de bedden en tuintafel, de hulp bij de inkopen, .... GEWELDIG, echt waar!

De volgende avond hielden we een supergeslaagde BBQ en even later zat de (werk)vakantie er alweer op voor Tammy en Joeri. Maar Tammy heeft al laten weten dat er zeker nog een reisje naar Qatar zal komen...

Siel is in de wolken met haar nieuwe huis. In school had ze doodleuk verteld dat ze 'a new house with a trep' had. Ik wist absoluut niet wat een Trep was tot miss Roshini het in de juiste context plaatste. 'The trep' was een trap. Tja, 'stairs' zal nog niet in haar woordenboek gestaan hebben :-).

En ook Cas leeft zich uit op de 'trep'. Lieve grootouders, niet getreurd. Het is een veilige 'trep' met brede treden.

De komende weken staat er nog heel wat op het programma: morgen is het environmental day op school, donderdag ga ik mijn spieren samen met DSA losgooien tijdens een aquafit-sessie, vrijdag trekken we met Suraya en haar ouders richting woestijn, 29 april is Siel uitgenodigd op het verjaardagsfeestje van haar Belgische klasgenootje Florence, 16 mei is er een etentje met DSA waarvoor er ook nog heel wat moet geregeld worden,... Een druk programma dus, maar zo hebben we het graag.

Werkgerelateerd verloopt ook alles prima. Al wacht Iemants Qatar nog steeds op de 'Commercial License'. Dus hebben we nog steeds geen internet in ons kantoor en werken we noodgedwongen nog steeds van thuis uit. Maar dat zal hopelijk niet meer lang duren.

We hebben prachtige foto's van onze kroost in bad, de vakantie met Tammy en Joeri, de DSA-uitstap naar Fuwairit-beach en Tom zijn nieuwe hobby: snorkelen .... Nog even geduld voor de foto's van ons kersverse huis, want het fototoestel ligt in Tom zijn wagen en Tom is momenteel naar een zakendinner. Ik probeer er morgen tijd voor te maken.

Slaapwel, lieve lezers! 

100_6002

100_6005
100_6011
100_6016
100_6047
100_6051
100_6052
100_6055
100_6057
100_6060
100_6066
100_6073
100_6076
100_6079
100_6080

20:22 Gepost door Kim in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Ik heb met veel plezier uw verslagje gelezen..ik wens U nog een fijne tijd ginder...liefs vanuit Belgie

Gepost door: eendagsvlieg | 22-04-08

Nice!!! Hallo aan de kroost !!!

Hoe leuk dat Cas loopt!!!
Tom zal ook wel blij zijn he ?
Hoe gaat alles daar? Hier valt het goed mee, buiten de regen natuurlijk !!
Doe iedereen daar heel veel groetjes!!!
Nog even, en dan zijn jullie weer in België, dan mag Cas zijn meter laten glunderen met zijn stapjes, enja hoor, ze zal trots zijn!
Kimmke, bezorg je even je email adres? dan mail ik je onze foto's ook even door,...
Nogmaals hartelijk bedank voor de gastvrijheid, en de ontzettend mooie vakantie die jullie ons hebben gegeven!!
Echt mensen, DIT IS DE MOEITE!!

Geef ze daar allemaal een hele dikke kus, en heel veel groetjes!

Tot mails
Joeri & Tammy

Gepost door: Joeri en Tammy | 30-04-08

De commentaren zijn gesloten.