23-04-08

Cas kan........

LOPEN...

Vandaag, precies 14 maanden en drie dagen na zijn geboorte, zette onze jongen zijn eerste pasjes. Een gebeurtenis waar we nu toch al enige tijd naar uitkeken. Vooral omdat Siel haar eerste pasjes reeds na 10 maanden zette. Zo zie je nogmaals dat elk kind uniek is. Wat zijn we fier op onze jongen.

Uiteraard laten we jullie meegenieten. Verder mogen jullie ook een kijkje nemen in onze nieuwe woning. Jaja, jullie zien het goed. Tom heeft eindelijk zijn LCD-TV gekregen. Na vijf jaren ben ik eindelijk gezwicht...

Tenslotte nog even melden dat ik ook foto's aan het vorige bericht heb toegevoegd.

 100_6093

100_6094
100_6096
100_6107
100_6106
100_6112
100_6116
100_6099
100_6110
100_6114
100_6115
100_6104
100_6105
100_6102

21:37 Gepost door Kim in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

21-04-08

We moved to a house with a 'trep'

Alweer zestien dagen geleden sinds mijn laatste verslag. Het lijkt kort, maar er is zoveel gebeurd. Eerst en vooral was er uiteraard het bezoek van mijn liefste Tammy en Joeri. Ze landden op 7 april veilig en wel op Qatarese bodem en werden meteen onthaald met een heerlijke Baileys en een fris pintje bier. Uiteraard kregen ook zij de Souqs, de shoppingmalls, de Corniche, de zee en duinen, de school van Siel, de opvang van Cas en de kamelenmarkt te zien. Tom en Joeri leefden zich uit op de quads en Tammy genoot met volle teugen van het zonnetje. Lekker ontstressen noemt dat dan!!!

Tom vertrok tweemaal naar Abu Dhabi. In tussentijd verkregen we de sleutel van onze nieuwe woning in de Al Faisalya Compound en maakten we Tom wijs dat we echt pas konden verhuizen wanneer hij terug in Qatar was. Maar uiteraard hadden we heel wat anders in petto. Vol goede moed pakten we al de huisraad in en reden enkele keren heen en weer tussen de twee huizen. Normaalgezien zou Tom terugvliegen naar Qatar op 15 april om 21u.

Diezelfde dag rond 14u. was de verhuis een feit en trokken we even naar het zwembad voor een verfrissende en ontspannende duik. Dat was echt wel nodig, want de temperatuur loopt hier stilletjesaan op naar een temperatuur van 36°C. Rond 16u. belde Tom om te vragen waar we waren. Wel, aan het zwembad natuurlijk. Uiteraard dacht Tom aan het zwembad van Samrya Gardens. Wij verkneukelden ons aan het feit dat we wel beter wisten. Wat zou hij verrast zijn.... Maar de verrassing kwam ditmaal toch wel uit een heel andere hoek. De man des huizes was namenlijk zelf in een verrassende bui en besloot dus een vlucht vroeger naar huis te nemen. Surprise, surprise voor Tammy en Joeri toen Tom plotseling aan het zwembad van Al Faisalya stond. We moeten er wel even bijvertellen dat hij eerst in onze vorige woonst stond, die op dat moment al volledig leeg was. Zijn Qatari Riyal viel toen bleek dat het bedje van Cas verdwenen was. Beide verrassingen waren in elk geval geslaagd en die avond sliepen we als roosjes in onze nieuwe bedden. Lieve Tammy en Joeri, nogmaals bedankt voor de onbetaalbare hulp bij de verhuis, het demonteren en monteren van de bedden en tuintafel, de hulp bij de inkopen, .... GEWELDIG, echt waar!

De volgende avond hielden we een supergeslaagde BBQ en even later zat de (werk)vakantie er alweer op voor Tammy en Joeri. Maar Tammy heeft al laten weten dat er zeker nog een reisje naar Qatar zal komen...

Siel is in de wolken met haar nieuwe huis. In school had ze doodleuk verteld dat ze 'a new house with a trep' had. Ik wist absoluut niet wat een Trep was tot miss Roshini het in de juiste context plaatste. 'The trep' was een trap. Tja, 'stairs' zal nog niet in haar woordenboek gestaan hebben :-).

En ook Cas leeft zich uit op de 'trep'. Lieve grootouders, niet getreurd. Het is een veilige 'trep' met brede treden.

De komende weken staat er nog heel wat op het programma: morgen is het environmental day op school, donderdag ga ik mijn spieren samen met DSA losgooien tijdens een aquafit-sessie, vrijdag trekken we met Suraya en haar ouders richting woestijn, 29 april is Siel uitgenodigd op het verjaardagsfeestje van haar Belgische klasgenootje Florence, 16 mei is er een etentje met DSA waarvoor er ook nog heel wat moet geregeld worden,... Een druk programma dus, maar zo hebben we het graag.

Werkgerelateerd verloopt ook alles prima. Al wacht Iemants Qatar nog steeds op de 'Commercial License'. Dus hebben we nog steeds geen internet in ons kantoor en werken we noodgedwongen nog steeds van thuis uit. Maar dat zal hopelijk niet meer lang duren.

We hebben prachtige foto's van onze kroost in bad, de vakantie met Tammy en Joeri, de DSA-uitstap naar Fuwairit-beach en Tom zijn nieuwe hobby: snorkelen .... Nog even geduld voor de foto's van ons kersverse huis, want het fototoestel ligt in Tom zijn wagen en Tom is momenteel naar een zakendinner. Ik probeer er morgen tijd voor te maken.

Slaapwel, lieve lezers! 

100_6002

100_6005
100_6011
100_6016
100_6047
100_6051
100_6052
100_6055
100_6057
100_6060
100_6066
100_6073
100_6076
100_6079
100_6080

20:22 Gepost door Kim in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

05-04-08

Qatar warmt langzaam op

Ik vernam reeds van verschillende Belgen dat er tot voor kort sneeuw lag in België. Dit lijkt voor ons zo onwezenlijk. Vooral omdat de temperatuur hier al een aantal weken op regelmatige basis boven de 30°C stijgt? Goed insmeren is dus de boodschap en overdag wordt er al best wat afgepuft door de familie Coosemans. En vorige week eveneens door de familie Desadeleer.

Zoals ik reeds vermeldde in een vorig bericht, kwam vorige week onze nieuwe collega Dominique samen met zijn gezin Qatar verkennen. Zijn echtgenote - Martine - en kinderen - Joyce en Leroy - bleven exact vijf dagen. Voldoende tijd dus voor om de verschillende aspecten van Qatar te tonen: natuur (zee en duinen), cultuur (souqs), avontuur (crossen met de quads), authenticiteit (de kamelenmarkt), romantiek (Doha by night) en fashion (verschillende shoppingmalls). Ga gerust eens een kijkje nemen op hun weblog: http://dominique-en-martine.skynetblogs.be/ Hier vind je een uitgebreid verslag terug van hun bezoek aan Qatar. En Martine, geen dank hoor. Ik vond het een plezierige week en heb dankzij jullie ook het West Bay-district van Doha leren kennen :-).

Maandag zijn Martine, Leroy en Joyce terug richting België gekeerd. Dominique is hier uiteraard op werkverkenning en dan heb je niet alles gezien op vijf dagen. Hij blijft nog in Qatar tot 21 april.

De rest van de week was rustiger met heel wat werkgenot in de voormiddagen en  zwemplezier in de namiddagen. Woensdag werd Siel uitgenodigd om te gaan spelen bij haar schoolvriendinnetje Suraya. Dit is zeker voor herhaling vatbaar. In mei is er terug schoolvakantie en zal Suraya eens bij ons komen spelen. Maar dat zal niet in Samrya Gardens, onze huidige compound zijn. Ja, jullie hebben het goed begrepen...

Omstreeks midden april zullen we namenlijk verhuizen naar onze nieuwe woonst in de Al Faisaliyah Compound. Hoofdreden voor deze verhuis is het feit dat ik sinds de verhuis van Siel haar school vaak meer dan een uur onderweg ben om de kindjes weg te brengen. Onze nieuwe woonst ligt op vijf minuutjes rijden van de school en bovendien ook dichter bij de Carrefour. Twee vliegen in één klap dus! Tijdens één van de volgende berichten krijgen jullie zeker foto's te zien van ons nieuwe huis.

Donderdagavond organiseerde Tom een etentje voor al het Iemants-personeel in Qatar. Informele contacten zijn tenslotte ook belangrijk èn goed werk moet op tijd en stond beloond worden. Iedereen genoot van het lekkere eten in Chili's en nadien zakten we bijna allemaal af naar de Rydges. Tegen twaalf uur keerden Tom en ik huiswaarts om Carolina af te lossen.

Vrijdagavond deden we al opnieuw beroep op onze fantastische babysit. Ditmaal voor de house warming & birthday party van Bart Lismont en zijn echtgenote Régine. Tom leerde deze Limburgers reeds een tijd geleden kennen tijdens het bezoek van Prins Filip aan Qatar. Aan de ingang van hun compound aan de prachtige Lagoon stonden we op de lijst aangeduid als 'No Shell-genodigden'. Best wel grappig.

Op het feestje ontmoetten we heel wat bekenden: Rob & Marjorie, Roos & Dmitri en Lucy & Steven. Daaruit komen altijd leuke en interessante gesprekken naar voren. Maar zo'n feestje is uiteraard ook de ideale gelegenheid om weer andere expats te leren kennen. Zeer aangename gesprekspartners waren Emmanualle, Monique,Ann en Günther. En tenslotte natuurlijk ook Bart & Régine en hun familieleden die deze week op bezoek waren vanuit het oude vertrouwde Limburg. Kortom, we hebben erg genoten van de gastvrijheid en het feestje dat tot in de puntjes verzorgd was!

Ondertussen maken we ons op voor de komst van Tammy en Joeri. Siel blijft maar zeggen: "Tammy komt en ik ben haar gekke doos". Cas doet plotseling precies nog meer moeite om te leren stappen. Tja, hij zal zijn Meter willen imponeren hé. En ikzelf zit zoals een klein kind de nachtjes af te tellen. Tenslotte vinden we het reuzeleuk dat zoveel mensen de moeite doen om ons eens een bezoekje te brengen. We weten uiteraard dat dit niet evident is, maar willen toch nog even benadrukken dat onze - binnenkort nieuwe - deur altijd voor iedereen openstaat...

 

16:41 Gepost door Kim in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |