26-05-08

We zijn in ons nopjes!

 Het is ondertussen meer dan 250 dagen geleden sinds we voor het eerst voet zetten op Qatarese bodem. Een avontuur waarvan we niet zeker wisten wat we konden verwachten en gelukkig bevalt het ons super. We genieten van het werk, de zon, de cultuur, de natuur, de nieuwe mensen in ons leven; maar vooral van elkaar. Elke dag beseffen we meer en meer hoe gelukkig we ons mogen prijzen in deze situatie. Daarom zijn we in onze nopjes!

Gelukkig merken we dat onze dierbare familie en vrienden deze situatie ook goed verteerden. De contacten zijn uiteraard veranderd, maar we weten wat we aan elkaar hebben. Dankzij deze weblog kunnen we onze dierbaren op de hoogte houden van onze belevenissen en we merken dat zij er echt plezier aan beleven. 'Big Brother is watching' en liet ons verstaan dat het weer even geleden is sinds ons laatste bericht. Maar wanneer je het zo naar je zin hebt, dan vliegt de tijd. En dan verlies je de tijd ook wel eens uit het oog :-). De reacties op de blog, via mail, via skype en telefoon, tonen aan hoe zeer jullie ons dit nieuwe leven gunnen. En dat doet ons uiteraard veel plezier. Neefje en petekind Lukas heeft er zelfs voor gekozen om een spreekbeurt te houden over 'zijn familie in het Midden-Oosten'. Lukas, we zijn er zeker van dat jij dit supergoed zal doen en vinden het fijn dat wij het onderwerp van jouw spreekbeurt mogen zijn. Daarom zijn we in ons nopjes!

De afgelopen 14 dagen is er hier uiteraard weer het één en het ander gebeurd. Tom overwon een keelontsteking met snotvalling! Ik overwon een buikgriepje. Siel overwon de toch wel saaie vakantiedagen, mede dankzij het geweldige poppenhuis dat we van Caroline te leen kregen. Urenlang is ze zoet met de rollenspelen en de inrichting van dat mooie houten huis. Siel is dus ook in haar nopjes! Cas tenslotte stapt nu zo goed rond, dat hij zijn eerste schoentjes kreeg. En al was het even wennen, nu is ook hij helemaal in zijn nopjes!

Ons sociaal leven stond intussen ook niet stil. De wekelijkse aquafitsessie, het bedankingsetentje van DSA, het bezoek van Suraya, de speelnamiddag bij Lotte en Senne, de koffie-ochtend met de dames van de DSA, het superleuk Japans etentje met Koen en Mieke, de kennismakingen met de andere bewoners van onze compound, het uitstapje naar de Zoo, .... Al deze ervaringen deden ons deugd en staan in ons geheugen gegrifd. Daarom zijn we in ons nopjes!

Binnenkort komen we weer even de Belgische lucht opsnuiven. Tijd voor familiebezoekjes, etentjes, vakantie, BBQ's, quality-time. Nog 35 dagen en het is zover. Ook daarom zijn we in ons nopjes.

100_6304

 

100_6302
100_6310

100_6318
100_6349

20:18 Gepost door Kim in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

12-05-08

Het feest kan beginnen....

Feest? Waarom? Wel, onze lieve Tammy mag vandaag weer een extra kaarsje uitblazen. Uiteraard heben we vandaag dus even een telefoontje naar België gedaan, maar Cas wil zijn meter toch ook verrassen met volgend portret:

 47

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tammy geniet van je verjaardag en laat het komende jaar alleen maar leuke en liefdevolle gebeurtenissen in het verschiet hebben. 

Gisteren was het uiteraard feest voor alle moeders. Bij deze dus een dikke proficiat voor alle (toekomstige) mama's die wij kennen. Mijn moederdag begon eerlijk gezegd in mineur. Tom was 's ochtends al erg vroeg vertrokken naar Abu Dhabi. Zoals altijd maakte ik Siel klaar om naar school te gaan, smeerde de boterhammetjes en maakte de boekentassen en ging dan onze Cas wakker maken. Zijn ogen stonden wat glazig en ik voelde meteen dat hij koorts had. inderdaad, de thermometer gaf 39° C aan. Cas bleef bijgevolg thuis, dus had ik twintig extra minuten om Siel klaar te maken. Om 6u.50 wou ik mijn (vervang)wagen starten, maar helaas zonder resultaat. De eerst volgende taxi was pas beschikbaar om drie uur in de namiddag, dus bleef Siel noodgedwongen ook thuis. Gelukkig was het zondag en dan kunnen we op Carolina rekenen voor de wekelijkse grote schoonmaak. Godzijdank vond ze het niet erg om tussendoor ook op de kindjes te passen, want er moest uiteraard ook nog gewerkt worden.

Zoals altijd, komt alles uiteindelijk toch weer op zijn pootjes terecht. Cas had ook vandaag nog wat koorts en een loopneus. Maar vanavond was hij al stukken beter, dus kan hij morgen misschien weer terug naar de opvang? Tom kwam gisteravond laat terug van Abu Dhabi en speelde vandaag - tussen de leveranciersbezoeken door - taxi voor Siel. En last but not least. Na alle problemen die we al kenden met mijn huurwagen, hebben we besloten om het contract met die verhuurfirma stop te zetten. Eén dezer dagen zal ik dus hopelijk op een veilige manier Doha onveilig kunnen maken :-).

Gelukkig waren er ook ontspannen momenten. Zo hebben we genoten van een BBQ-avond met Koen, Mieke en hun superbrave kinderen Lotte en Senne. Die mogen meer komen :-).

Verder heeft de aquafit  - zoals voorspeld werd in het vorige bericht - een staartje gekregen. Voortaan ga ik op woensdag samen met een negental andere dames sporten in het zwembad van de Messila-compound.

De afgelopen week verliep voor de rest rustig en aangenaam. Aangezien de temperatuur hier langzaam stijgt tot zo'n 40°C, heben we voor Cas een UV-zwempak aangeschaft. Kijk zelf maar hoe stoer onze jongen hiermee is...
Siel beschermt zichzelf dan weer met een fris zomerhoedje en mama's zonnebril.

We horen ook heel wat zomerse berichten uit België. Met die heerlijke temperaturen van 28°C hebben jullie ook eindelijk de zomerkleren en hoedjes uit de kast kunnen halen. Wij hopen dat dit zomerplezier nog enige tijd mag blijven duren en vragen met aandrang om de zon toch zeker te reserveren in België van 1 juli tot 31 augustus. Ik vermoed dat de meesten onder jullie deze wens wel ondersteunen, niet? Wij wensen jullie allemaal veel zongenot en terrasjesplezier.

100_6276

 

100_6278
100_6283
100_6295

19:08 Gepost door Kim in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

02-05-08

Een weekje in Qatar

Wat gebeurt er zoal tijdens een doorsnee week in Qatar?

Donderdag 24 april was er een Aquafit-activiteit van DSA. De nieuwe manager van de Ezdan club is namenlijk van Nederlandse origine en was zo vriendelijk om alle leden van DSA uit te nodigen voor een gratis sportdag. De eveneens Nederlandse Anieke besloot dit te koppelen aan een Aquafitsessie. Dit leek me erg leuk en ik wil al langer terug wat aan sport doen, dus greep ik deze kans met beide handen. Uiteindelijk waren we met zes sportievelingen voor deze unieke ervaring in een openluchtzwembad midden tussen de wolkenkrabbers van Doha. Ik kon uiteraard geen foto's trekken met natte handen, maar neem even een kijkje op http://www.ezdanhotels.com/, dan zien jullie wat ik bedoel.

Vrijdag 25 april werden we door de ouders van Suraya uitgenodigd voor een woestijntrip richting Inland Sea. We spraken af in Mesaieed en kwamen tot de ontdekking dat we met een groep de woestijn zouden intrekken. Pierre was ook van de partij, net als de Nieuw-Zeelandse Paula, haar echtgenoot en zonen Mason en Oliver. Paula kende ik reeds van aan de schoolpoort. Mason bleek met zijn zestien maanden een ideaal speelkameraadje voor onze Cas en Siel had een ontzettend leuke dag in het gezelschap van haar beste vriendinnetje. De overige woestijntrippers waren drie Franse koppels, die ook zeer leuk gezelschap bleken te zijn. Een superleuke dag dus, die zeker voor herhaling vatbaar is.

's avonds nodigden we Pierre uit voor een BBQ bij ons thuis. Zijn echtgenote Sandrine en hun drie kinderen genieten momenteel van een deugddoende vakantie in België.

Zaterdagmiddag trok ik met Siel en Cas naar de Compound van Suraya's ouders voor een BBQ aan het zwembad. Buiten Pierre en Tom waren alle deelnemers van de woestijntrip aanwezig. Tom vond rond 13u.30 toch nog een gaatje in zijn drukke agenda om voor twintig minuten zijn benen onder tafel te schuiven :-).

Dinsdagnamiddag was Siel uitgenodigd op het verjaardagsfeestje van haar Belgische klasgenootje Florence. Isabelle (de moeder van Florence) zorgde voor een superleuke party vol spelletjes, cadeautjes, een zoektocht en tenslotte het verorberen van de zelfgebakken cake,... Ondertussen weet ik dat het hier in Qatar de gewoonte is dat de ouders ook blijven tijdens de feesturen, dus ik had een gezellige babbel met de volwassen aanwezigen.

Gisterenavond nodigde Tom Pierre uit voor een dinner in het Al Sharq Resort. Hij ging hier vorige week eten met een andere zakenrelatie en was danig onder de indruk. Sandrine kon er spijtig genoeg niet bijzijn, want ze vliegt pas vandaag terug richting Qatar. We moeten dit dus zeker nog eens overdoen :-). Het is dan ook de moeite waard. Bij een gezellige babbel genoten we van een koude schotel van oesters, kreeft, krab, scampi's, .... Meer info via volgende link: http://www.sharqvillage.com/

Vanochtend tenslotte is Tom vertrokken voor een meeting in Bahrain. Vanavond zal hij terug thuis zijn en intussen geniet ik samen met de kindjes van onze vrije dag. Cas is doodop van al dat stappen en ligt nu heerlijk te slapen. Siel kijkt intussen naar haar favoriete DVD van dit ogenblik: "K3 en het ijsprinsesje".

Wanneer Cas wakker is gaan we fijn wandelen/fietsen en misschien ook zwemmen in de compound. De zon is vandaag niet echt van de partij, maar het is zeker warm genoeg! Momenteel zo'n 35°C en het is pas half tien. Vanmiddag trekken we dan richting Carrefour voor de wekelijkse boodschappen.

Voor de geïnteresseerden: binnen 58 dagen vertrek ik samen met Siel en Cas richting België voor een vakantie van 2 maanden. Tom volgt van 14 juli tot 6 augustus.

100_6118

100_6125

Cas stoort zich niet aan het gehobbel door de duinen!
100_6133
100_6137

Saudi - Arabië
100_6141

Verkoeling onder de shelter van Pierre.
100_6148
100_6152
100_6156
100_6164

A big crab!!!!
100_6165
100_6169
100_6194
100_6200
100_6203
100_6204
100_6206

Siel  en haar klasgenootjes Valeria, Katie en Sven
100_6210
100_6219

Papa vertrekt naar Bahrain
100_6220
100_6226

09:58 Gepost door Kim in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |