04-06-08

Olympische zomerspelen 2016 NIET in Qatar

Het vonnis is geveld en zal ongetwijfeld hard aankomen voor de Qatari. Ze hebben er nochtans de centen, de ingesteldheid  en de infrastructuur voor. Het Internationaal Olympisch Comité doorprikte vandaag de olypische droom voor Qatar. Chicago, Madrid, Tokyo en Rio de Janeiro strijden verder voor de uiteindelijke organisatie. De Qatarese overheid neemt het wel zeer sportief op en wenst de overblijvers alle succes toe: http://www.doha2016.org/en/   Ik ben er zeker van dat we hier nog van zullen horen in de komende jaren/kandidaatsstellingen en ooit zal het hun wel lukken. Kop op Qatar!

Het is alweer juni intussen en we zijn voor de verandering nog maar eens geveld door een virale infectie op de luchtwegen. Hoogstwaarschijnlijk door de hitte buiten in combinatie met de  - vaak veel te koud afgestelde - airco's binnen. Enkel Cas ging op doktersvisite en daar werd gelukkig vastgesteld dat het om een virus ging. Geen antibiotica dus, wat bij een bacterie hoogstwaarschijnlijk wel het geval zou geweest zijn (zeker hier in Qatar). Over het gebruik van die antibiotica  - waar ik sowieso al geen voorstander van ben - vond ik trouwens een interessante tekst. Ik plaats weer even een linkje: http://www.gezondheid.be/index.cfm?fuseaction=art&art...

Enfin, we hebben nog even tijd om ons immuunsysteem aan te sterken en dan zien jullie ons binnen 26 dagen ongetwijfeld kiemvrij landen in Zaventem.

Tom zit momenteel in Abu Dhabi tot donderdagavond. Vrijdag volgt dan nog een tripje naar Bahrain en in het weekend wordt het ook nog vrij druk. Gelukkig hebben we sinds kort versterking van Dominique. Hij is goed aangekomen en reeds aangepast aan de temperaturen die nu toch stilletjes boven de 45°C stijgen. Maar de komende dagen gaat hier weer een paar graadjes vanaf. Op 9 juni zou het zelfs maar 41°C worden, goed hé :-).

Voor de rest niet veel nieuws vanuit Qatar, maar wel fijn nieuws voor ons gezin. We dachten er al enige tijd over om een kindje uit een vierdewereldland financieel te sponsoren. Vorige maand ging ik dus op zoek naar een eerlijk project. Uiteindelijk konden we ons helemaal vinden in de ideologie van 'vzw De Gambiavrienden'. Sindsdien is het zeer snel gegaan. Vorige week kregen we het nieuws dat Elizabeth aan ons werd toegewezen. We kregen ook al een fotootje doorgemaild van deze vier-jarige meid. De Gambiavrienden sturen ook elk jaar een container naar Gambia, uiteraard :-). Hiervoor zijn ze op zoek naar zeer specifieke dingen. Misschien heeft u thuis nog iets bruikbaars staan? Kijk dan zeker eens op hun website: http://users.telenet.be/VZW-DeGambiavrienden/

In de container is er ook nog plaats voor een postpakketje aan het sponsorkindje. Wij zijn dus druk op zoek naar nuttige spulletjes die we kunnen toesturen aan Elizabeth. Op ons lijstje staat intussen: school - en knutselmateriaal, tandpasta en tandenborstel, een mooie kralenketting met haar naam, een sobere foto van ons gezin, pleisters en een rugzakje. Als er nog iemand een goede tip heeft, laat het ons aub weten.

Ik ben ontzettend blij dat we deze stap gezet hebben. In de eerste plaats omdat we natuurlijk Elizabeth's familie helpen bij het bekostigen van het schoolgeld, maar anderzijds omdat ik zo op een tastbare manier aan onze kinderen kan uitleggen dat er in onze wereld spijtig genoeg ook armoede bestaat. Ik vind het in elk geval belangrijk dat mijn kinderen naastenliefde leren ervaren vanop heel jonge leeftijd. Elizabeth heeft ook de leeftijd van Siel, dus dan kunnen ze een beetje 'samen opgroeien'. Kortom, we voelen ons er goed bij.

Vandaag geen foto's, om de simpele reden dat ik er geen meer getrokken heb :-).

20:07 Gepost door Kim in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.