02-08-08

La Dolce Vita

Beter kunnen we ons verblijf in Europa niet omschrijven. Het doet zo'n deugd om al die lieve familieleden en vrienden even terug te zien. Onze batterijen zijn meteen opgeladen. Tom is intussen terug in Qatar, maar heeft super genoten van zijn vakantie in het thuisland. En niet te vergeten van de geweldige 5 dagen in Italië. Tja, de titel bij dit bericht komt niet zomaar uit de lucht vallen hoor :-).

Maandag 21 juli om 8u. checkten we in op de luchthaven van Charleroi en om 12u.45 stapten we reeds in onze huurwagen aan de luchthaven van Pisa. Klaar voor een superleuke vakantie met de hele familie Coosemans, bestaande uit Oma en Opa, broer Jan en schoonzus Ina met hun kindjes Lotte en Lien, broer Peter en schoonzus Marleen, met dochter Anouk en zoon Lukas én uiteraard wij vieren...

We verbleven op een prachtig domein in een dorpje nabij de stad Pistoia. Pistoia is tevens de naam van één van de tien provincies van het prachtige Toscane. Aangezien we voet aan Italiaanse wal zetten in Pisa, verwachten jullie hoogstwaarschijnlijk foto's van de scheve toren?! Helaas, we moeten u teleurstellen. Wie mij wat beter kent weet dat ik steevast vanaf een maand voor eender welke afreis alle bezienswaardigheden in een straal van 100 kilometer rond het buitenlands verblijf probeer te lokaliseren. Wel, dat deed ik ook ditmaal, maar al vlug kozen we unaniem voor de echte familievakantie. We bezochten wel het pitoreske Montecatini Alto. Een prachtig authentiek dorpje op een heuveltop. In Montecatini Terme bezochten we niet de thermen, maar wel enkele mooie boetiekjes met prachtige kinderkledij. Tom kon het werk toch niet helemaal vergeten en toevallig heeft onze werkgever, de firma Iemants momenteel een werf in het Toscaanse kuststadje Livorno. Dus trokken we op een ochtend naar Livorno. Tom ging meteen op verkenning naar 'de mannen van den Iemants' en intussen maakte ik met de kindjes een prachtige wandeling langs de haven. Tijdens de middag aten we iets typisch Italiaans. Juist ja, Pizza :-). De rest van de tijd genoten we op het tijdelijk privé-paradijs van 'la familia Coosemans'.

Sinds onze terugkomst op 26 juli hebben we gelukkig ook in België mogen genieten van wat zonnestraaltjes. Siel geniet van het vele spelen met buurmeisje Naomi. Voor de rest staan er elke week wel wat bezoekjes gepland. Soms helaas ook minder leuke :-(. Op 7 augustus mag ik namelijk vaarwel gaan zeggen aan mijn verstandskiezen. Aangezien 2 van de vier niet zichtbaar zijn, heeft de arts me al laten weten dat er heel wat trek- en sleurwerk aan te pas zal komen. Yippiekajei!!! Ik kan gelukkig rekenen op de babysitsteun van de grootouders op 7 en 8 augustus.

9 augustus is er een BBQ met de oud-collega's van de Brailleliga en daar wil ik echt dolgraag bij zijn. Desnoods eet ik maar de hele avond ijsjes :-). En 10 augustus zouden we - gelukkig nog rimpelloos - naar Rimpelrock trekken. Maar ik heb helaas geen glazen bol, dus misschien zet ik me op die dag gewoon lekker in onze tuin en dan kan ik het ook bijna live meevolgen. De weide van Rimpelrock en Pukkelpop ligt namelijk maar op zo'n kilometer afstand (in vogelvlucht).

Als afsluiter laat ik jullie nog even meegenieten van 'La Bella Italia'. Een aanrader voor iedereen!

100_0059

100_0050

100_0090

100_0107

100_0109

100_0110

100_0111

100_0118

100_0025

22:01 Gepost door Kim in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

vreemde mail Hallo, ik kreeg als naamgenoot een vreemde mail uit Benin, waarin men beweerde dat een zekeer Peter Coosemans er in 2001 stierf in een auto-accident en veel geld heeft nagelaten. Via google kwam ik bij jou terecht. Ook al zoiets gehad of weet je iets over een Peter Coosemans in de Petroleum-business??

Gepost door: Coosemans Ingrid | 18-08-08

De commentaren zijn gesloten.