10-08-08

Vaarwel tandjes, welkom pijn!

Het was weer een leuke en afwisselende week met veel bezoekjes. Sommigen heel leuk, zoals het weerzien met Saartje en zoontje Sam in hun nieuwe woonst te Deurne en de ontmoeting met Saartjes vriend, Jano en zijn lieve familie. Saartje woont op een boogscheut van het rivierenhof. We maakten een mooie wandeling in dit prachtige domein en kwamen uiteindelijk terecht aan een prachtige speeltuin. De kinderen speelden leuk samen en het werd meteen duidelijk dat je voor een multi-culturele mix niet persé naar Qatar moet trekken. Heel leuk om te zien hoe al die kindjes van verschillende nationaliteiten en culturen vreedzaam samenspeelden. Was de hele wereldbevolking maar zo verdraagzaam! 's Avonds aten we een lekkere pizza en zorgde Saartje voor allerhande hapjes. Het werd een fantastische dag!

De volgende avond kreeg ik de steun van Carmen en Sven. Ik genoot van nog een heerlijke portie frietjes en een lekker glaasje wijn, want aangezien de volgende dag de operatie aan de wijsheidstanden op het menu stond, was wat krachtvoer en sterke drank best wel welkom :-). Zoals altijd slaagden Carmen en Sven erin om mijn gedachten af te leiden en het werd een zeer gezellige avond.

Volledig nuchter bood ik me donderdagochtend om 10u. aan in het ziekenhuis. Ze kwamen me halen voor de operatie rond 12u.30 en om 15u. was ik terug op de kamer. Tegen half zes kwam de dokter even langs en vertelde me dat de operatie goed gegaan was, maar dat het serieuze tanden waren, die - vrij normaal gezien het vorige gegeven - serieuze gaten hadden achtergelaten. Zijn voorspelling was: 4 dagen goed afzien en spijtig genoeg heeft de goede man gelijk gekregen. Enfin, ik hoop dat het bij die vier dagen blijft, want vandaag zit ik aan dag drie...dus normaalgezien over de helft! Het einde is in zicht.

Al bij al moet ik vaststellen dat de pijn nog meevalt (die 6 pilletjes Ibrufen 600mg zijn dan toch ergens goed voor :-)) Het zijn vooral de andere ongemakken: bijna niet kunnen eten, geschaafde wangholte, verdoofde kin aan de rechterkant, zwellingen aan de wangen en kaken,...

Maar goed, gelukkig was ik wel in staat om gisterenavond richting Geraardsbergen te trekken voor het tuinfeest voor alle (oud)collega's van de Brailleliga. Mijn opvolgster voor de provincie Limburg, Karolien, was zo vriendelijk om me een lift aan te bieden en het werd een prachtig weerzien. Eén van de hoofdredenen voor dit tuinfeest was het (tijdelijke) vertrek van oud-collega Leen naar het Spaanse Segovia. Jeroen en Leen trekken samen met hun kindjes voor 18 maanden naar de Spaanse zon. Niet enkel voor de zon, want Jeroen zal hier hoogstwaarschijnlijk heel wat werkuren kloppen.  Uiteraard wensen wij hun alle geluk toe in dit nieuwe werk/leven/avontuur. Ik heb erg genoten van die fijne avond. Magda had weer alles tot in de puntjes geregeld met heerlijke hapjes en een buffet van kazen, speciale charcuterie en de meest uiteenlopende broodsoorten. Ik ben er zelfs in geslaagd om een beetje te eten. Als toetje was er Tiramisu en dat vormde uiteraard geen enkel probleem :-).

Het bijpraten en bijlachen met oud-collega's Ineke, Magda, Leen en Nadja, maar ook de babbels met huidige personeelsleden Fien, Mieke en Karolien en oud-collega's Marijke en Ilse maakten de reis naar Schendelbeke zeker de moeite waard. Er werd heel wat afgelachen en gebabbeld. Ook door mij en dat is mijn hamsterwangetjes niet echt ten goede gekomen. Ze zijn nu nog blauwer uitgeslaan, maar ja... Het is maar tijdelijk en ik had het gerust over voor zo'n leuke avond.

Ondertussen zijn we reeds zondag 10 augustus. Spijtig genoeg valt de regen weer met bakken uit de lucht in dit Belgenland. Nochtans zullen heel wat Limburgers vandaag hun opwachting maken op de weide van Rimpelrock, dus hopelijk voor hen klaart het weer snel op. Ik heb uiteindelijk de hopelijk wijze beslissing genomen om af te zeggen. Ik vrees dat het mijn genezing net iets te veel zal bemoeilijken.

Vandaag doe ik het dus rustig aan. Eerst de kindjes ophalen bij Oma en Opa. Dan het verjaardagsfeest van Opa. En nadien een bezoekje aan papa en Rina. Tegen dan zal het wel weer bijna avond zijn!

Morgenochtend vertrekken we richting Belgische kust. We blijven tot vrijdag, dus hopelijk voorzien de weergoden toch enkele opklaringen in de komende vijf dagen!

 

10:12 Gepost door Kim in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Hey Kim,

Gewoon maar om te zeggen dat ik het heel fijn vond om je terug te zien en wat bij te kletsen. Bedankt voor de leuke tips! Ze zullen zeker wel es van pas komen.
Wij beginnen ondertussen de dagen af te tellen... Morgen nog een uitstuif-tuinfeest (als de weergoden ons wat mee zitten tenminste)voor onze vrienden. Hou je wel op de hoogte van ons leven in Segovia.
Groetjes, Leen

Gepost door: leen | 15-08-08

De commentaren zijn gesloten.