10-08-08

Gelukkige verjaardag, lieve Opa!

Liefste Opa,

We wensen je een hele fijne verjaardag en nog heel veel gezonde jaren toe!

Veel liefs,

Tom, Kim, Siel en Cas

100_0070

10:14 Gepost door Kim in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Vaarwel tandjes, welkom pijn!

Het was weer een leuke en afwisselende week met veel bezoekjes. Sommigen heel leuk, zoals het weerzien met Saartje en zoontje Sam in hun nieuwe woonst te Deurne en de ontmoeting met Saartjes vriend, Jano en zijn lieve familie. Saartje woont op een boogscheut van het rivierenhof. We maakten een mooie wandeling in dit prachtige domein en kwamen uiteindelijk terecht aan een prachtige speeltuin. De kinderen speelden leuk samen en het werd meteen duidelijk dat je voor een multi-culturele mix niet persé naar Qatar moet trekken. Heel leuk om te zien hoe al die kindjes van verschillende nationaliteiten en culturen vreedzaam samenspeelden. Was de hele wereldbevolking maar zo verdraagzaam! 's Avonds aten we een lekkere pizza en zorgde Saartje voor allerhande hapjes. Het werd een fantastische dag!

De volgende avond kreeg ik de steun van Carmen en Sven. Ik genoot van nog een heerlijke portie frietjes en een lekker glaasje wijn, want aangezien de volgende dag de operatie aan de wijsheidstanden op het menu stond, was wat krachtvoer en sterke drank best wel welkom :-). Zoals altijd slaagden Carmen en Sven erin om mijn gedachten af te leiden en het werd een zeer gezellige avond.

Volledig nuchter bood ik me donderdagochtend om 10u. aan in het ziekenhuis. Ze kwamen me halen voor de operatie rond 12u.30 en om 15u. was ik terug op de kamer. Tegen half zes kwam de dokter even langs en vertelde me dat de operatie goed gegaan was, maar dat het serieuze tanden waren, die - vrij normaal gezien het vorige gegeven - serieuze gaten hadden achtergelaten. Zijn voorspelling was: 4 dagen goed afzien en spijtig genoeg heeft de goede man gelijk gekregen. Enfin, ik hoop dat het bij die vier dagen blijft, want vandaag zit ik aan dag drie...dus normaalgezien over de helft! Het einde is in zicht.

Al bij al moet ik vaststellen dat de pijn nog meevalt (die 6 pilletjes Ibrufen 600mg zijn dan toch ergens goed voor :-)) Het zijn vooral de andere ongemakken: bijna niet kunnen eten, geschaafde wangholte, verdoofde kin aan de rechterkant, zwellingen aan de wangen en kaken,...

Maar goed, gelukkig was ik wel in staat om gisterenavond richting Geraardsbergen te trekken voor het tuinfeest voor alle (oud)collega's van de Brailleliga. Mijn opvolgster voor de provincie Limburg, Karolien, was zo vriendelijk om me een lift aan te bieden en het werd een prachtig weerzien. Eén van de hoofdredenen voor dit tuinfeest was het (tijdelijke) vertrek van oud-collega Leen naar het Spaanse Segovia. Jeroen en Leen trekken samen met hun kindjes voor 18 maanden naar de Spaanse zon. Niet enkel voor de zon, want Jeroen zal hier hoogstwaarschijnlijk heel wat werkuren kloppen.  Uiteraard wensen wij hun alle geluk toe in dit nieuwe werk/leven/avontuur. Ik heb erg genoten van die fijne avond. Magda had weer alles tot in de puntjes geregeld met heerlijke hapjes en een buffet van kazen, speciale charcuterie en de meest uiteenlopende broodsoorten. Ik ben er zelfs in geslaagd om een beetje te eten. Als toetje was er Tiramisu en dat vormde uiteraard geen enkel probleem :-).

Het bijpraten en bijlachen met oud-collega's Ineke, Magda, Leen en Nadja, maar ook de babbels met huidige personeelsleden Fien, Mieke en Karolien en oud-collega's Marijke en Ilse maakten de reis naar Schendelbeke zeker de moeite waard. Er werd heel wat afgelachen en gebabbeld. Ook door mij en dat is mijn hamsterwangetjes niet echt ten goede gekomen. Ze zijn nu nog blauwer uitgeslaan, maar ja... Het is maar tijdelijk en ik had het gerust over voor zo'n leuke avond.

Ondertussen zijn we reeds zondag 10 augustus. Spijtig genoeg valt de regen weer met bakken uit de lucht in dit Belgenland. Nochtans zullen heel wat Limburgers vandaag hun opwachting maken op de weide van Rimpelrock, dus hopelijk voor hen klaart het weer snel op. Ik heb uiteindelijk de hopelijk wijze beslissing genomen om af te zeggen. Ik vrees dat het mijn genezing net iets te veel zal bemoeilijken.

Vandaag doe ik het dus rustig aan. Eerst de kindjes ophalen bij Oma en Opa. Dan het verjaardagsfeest van Opa. En nadien een bezoekje aan papa en Rina. Tegen dan zal het wel weer bijna avond zijn!

Morgenochtend vertrekken we richting Belgische kust. We blijven tot vrijdag, dus hopelijk voorzien de weergoden toch enkele opklaringen in de komende vijf dagen!

 

10:12 Gepost door Kim in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

02-08-08

La Dolce Vita

Beter kunnen we ons verblijf in Europa niet omschrijven. Het doet zo'n deugd om al die lieve familieleden en vrienden even terug te zien. Onze batterijen zijn meteen opgeladen. Tom is intussen terug in Qatar, maar heeft super genoten van zijn vakantie in het thuisland. En niet te vergeten van de geweldige 5 dagen in Italië. Tja, de titel bij dit bericht komt niet zomaar uit de lucht vallen hoor :-).

Maandag 21 juli om 8u. checkten we in op de luchthaven van Charleroi en om 12u.45 stapten we reeds in onze huurwagen aan de luchthaven van Pisa. Klaar voor een superleuke vakantie met de hele familie Coosemans, bestaande uit Oma en Opa, broer Jan en schoonzus Ina met hun kindjes Lotte en Lien, broer Peter en schoonzus Marleen, met dochter Anouk en zoon Lukas én uiteraard wij vieren...

We verbleven op een prachtig domein in een dorpje nabij de stad Pistoia. Pistoia is tevens de naam van één van de tien provincies van het prachtige Toscane. Aangezien we voet aan Italiaanse wal zetten in Pisa, verwachten jullie hoogstwaarschijnlijk foto's van de scheve toren?! Helaas, we moeten u teleurstellen. Wie mij wat beter kent weet dat ik steevast vanaf een maand voor eender welke afreis alle bezienswaardigheden in een straal van 100 kilometer rond het buitenlands verblijf probeer te lokaliseren. Wel, dat deed ik ook ditmaal, maar al vlug kozen we unaniem voor de echte familievakantie. We bezochten wel het pitoreske Montecatini Alto. Een prachtig authentiek dorpje op een heuveltop. In Montecatini Terme bezochten we niet de thermen, maar wel enkele mooie boetiekjes met prachtige kinderkledij. Tom kon het werk toch niet helemaal vergeten en toevallig heeft onze werkgever, de firma Iemants momenteel een werf in het Toscaanse kuststadje Livorno. Dus trokken we op een ochtend naar Livorno. Tom ging meteen op verkenning naar 'de mannen van den Iemants' en intussen maakte ik met de kindjes een prachtige wandeling langs de haven. Tijdens de middag aten we iets typisch Italiaans. Juist ja, Pizza :-). De rest van de tijd genoten we op het tijdelijk privé-paradijs van 'la familia Coosemans'.

Sinds onze terugkomst op 26 juli hebben we gelukkig ook in België mogen genieten van wat zonnestraaltjes. Siel geniet van het vele spelen met buurmeisje Naomi. Voor de rest staan er elke week wel wat bezoekjes gepland. Soms helaas ook minder leuke :-(. Op 7 augustus mag ik namelijk vaarwel gaan zeggen aan mijn verstandskiezen. Aangezien 2 van de vier niet zichtbaar zijn, heeft de arts me al laten weten dat er heel wat trek- en sleurwerk aan te pas zal komen. Yippiekajei!!! Ik kan gelukkig rekenen op de babysitsteun van de grootouders op 7 en 8 augustus.

9 augustus is er een BBQ met de oud-collega's van de Brailleliga en daar wil ik echt dolgraag bij zijn. Desnoods eet ik maar de hele avond ijsjes :-). En 10 augustus zouden we - gelukkig nog rimpelloos - naar Rimpelrock trekken. Maar ik heb helaas geen glazen bol, dus misschien zet ik me op die dag gewoon lekker in onze tuin en dan kan ik het ook bijna live meevolgen. De weide van Rimpelrock en Pukkelpop ligt namelijk maar op zo'n kilometer afstand (in vogelvlucht).

Als afsluiter laat ik jullie nog even meegenieten van 'La Bella Italia'. Een aanrader voor iedereen!

100_0059

100_0050

100_0090

100_0107

100_0109

100_0110

100_0111

100_0118

100_0025

22:01 Gepost door Kim in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |