05-09-08

Ramadan Kareem

Je merkt het, de voltallige familie Coosemans is terug aanwezig in Qatar. Op de dag nadat de Ramadan van start ging, stapten wij uit het vliegtuig van Qatar Airways. We vlogen voor het eerst met deze maatschappij en het viel reuze mee. In het begin wou Cas niet echt slapen, maar nadien kwam een stewardess die me eerst erg boos gemaakt had met het voorstel om ons vier lege stoelen te geven. Zo verliep de reis toch iets comfortabeler. Voor zover zo'n lange vliegreis comfortabel kan zijn voor een mama met haar peuter en kleuter :-). Meteen bij het uitstappen werden we opgewacht door een hostess van de luchthaven en begeleid naar de lounge. Deze dame ging onze bagage uitzoeken en zorgde voor de douane-controle. Toen dit alles in orde was, moesten we enkel nog het gebouw uitwandelen, alwaar Tom ons stond op te wachten. Wat waren de kindjes in de wolken! We waren de lange vliegruis en het slaaptekort meteen vergeten.

Uiteraard willen we jullie nog even op het hart drukken dat we het echt naar onze zin gehad hebben in het mooie België. Het deed echt deugd om zoveel vrienden en familieleden terug te zien. een paar vrienden zoals Nele, Gregory, Charlotte, Joëlle en Dina zijn we misgelopen. Jammer, maar volgende keer beter :-). Schrijf alvast in jullie agenda dat we van 10 december tot 26 december België opnieuw komen omarmen.

Terug naar Qatar! Oooh, wat doet het deugd om terug te zijn. De zon, het zwembad, de nieuwe trampoline, het werk, de structuur, de familie terug herenigd, tijd voor alledaagse zaken, .... kortom, puur genieten. Het eerste wat me is opgevallen is, is het extra werk. We gaan het de komende maanden zeer druk krijgen, maar net daarvoor zijn we hier, niet?

Aangezien de zes werkdagen goed gevuld zullen zijn, hebben we besloten om onze vrije dag ten volle te benutten. Vanaf vandaag gaat Tom elke vrijdagochtend golfen, nadien stort ik me in de Pilateslessen en vanaf de middag is het family-time! Tom is vandaag de koning te rijk. Hij is vanochtend met Koen gaan golfen en na mijn Pilates is hij opnieuw naar de golf-court vertrokken. Ondertussen is het kwart voor drie en hij zal ten laatste om drie uur thuis zijn :-). Ach, ik ben blij dat mijn ventje zo geniet. Hij werkt er hard genoeg voor en we zullen maar stellen dat hij vandaag zijn verjaardag viert. Op 3 september had hij niet zo veel tijd om te vieren... Wanneer Tom terug is gaan we boodschappen doen in de Carrefour, nadien een duikje in het zwembad nemen en dan houden we een gezellige gezinsbarbeque.

Siel maakt zich intussen klaar voor haar eerste schooldag op zondag 7 september. Nog even een nieuw paar schoenen gaan kopen en we kunnen er hopelijk weer tegenaan voor één schooljaar. Cas ging reeds op woensdag terug naar de kinderopvang en heeft het duidelijk naar zijn zin tussen de liefhebbende kinderverzorgsters. Niets te klagen dus!

Wanneer je zoveel in het buitenland bent, mis je uiteraard ook wel eens belangrijke gebeurtenissen zoals geboortes, huwelijken, .... Toch willen we even meedelen dat we evenzeer meeleven met de toekomstige ouders, bruidjes, ... Momenteel wachten we op nieuws van Wim en Annekatrien, dus als iemand iets weet, deel het ons mee hé :-)!

Tenslotte nog even een woordje richten aan bekende expats in andere landen. Leen, we hopen dat jullie nieuwe leven in Segovia jullie net zo goed bevalt als het onze in het Midden-Oosten. Serge en Titin, vanaf heden volgen we jullie spannende avonturen on Warschau op de voet. Ik heb jullie alvast toegevoegd aan mijn lijst met interessante websites en blogs.

Ramadan Kareem!

14:00 Gepost door Kim in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.