03-01-09

Wat gebeurde er ten huize Coosemans sinds 28 november 2008?

Deze titel typte ik ook reeds een uurtje geleden. Een mooi en lang verslag dat bijna af was werd echter 2 minuten geleden gewoon afgesloten door Skynet. Zomaar, zonder reden?! Ja, daar word ik boos van! Maar vol goede moed begin ik terug opnieuw. Ditmaal in Word. Dat lijkt me veiliger.

Op 28 november vierden we de intrede van Sinterklaas in Doha. Een groot kinderfestijn georganiseerd door de DSA, de Globetrotter (Nederlands als naschoolse activiteit) en Compass (School gesponsord door Shell met dus veel Nederlandstalige leerlingen). Siel en Cas genoten van het gezelschap van andere kindjes, de spelletjes, de sinterklaasliedjes, het uitzonderlijk mooie weer en het kadootje, maar bleven op een veilige afstand van Sint en Piet.

Dan brak de laatste schoolweek van 2008 aan. Maar liefst vier fast-foodfeestjes stonden op het programma voor onze kindjes. tweemaal McDonalds en tweemaal Burger King in één week. Lang leve de Amerikaanse eetcultuur in het Midden-Oosten. Het traditionele verjaardagsfeest van Lotte was dan ook een welkome afwisseling. Siel keek erg uit naar dit feestje, maar was even vergeten dat Lotte toch wel zes jaren ouder is dan zij. Ze was dan ook een beetje overweldigd door de grote meisjes en stoere jongens. Mieke had nochtans een mooi feest in elkaar gestoken, daarom vond ik het erg spijtig, maar forceren heeft ook geen zin.

Siel ging ook nog een paar dagen spelen bij haar vriendinnetje Suraya. Intussen vulde ik dozen en valiezen. Dozen? Ja, inderdaad. Voor de verandering gaan we nogmaals verhuizen naar een andere woning zo’n 500 meter verderop (in vogelvlucht). Reden hiervoor is dat een vaste en flexibile babysit, Carolina, besloten heeft om terug te keren naar de Filipijnen. Terug naar man en kinderen is uiteraard een beslissing die we enkel toejuichen. Vol goede moed ginnen we dus op zoek naar een waardige vervangster. Helaas zonder resultaat. Op school sprak ik hierover met een Belgische moeder, die me vertelde dat ze vanaf 15 december zou verhuizen naar Marokko. Haar huis met inwonende oppas kwam dus beschikbaar. Tom en ik gingen echter niet over een nachtje ijs, maar bespraken dit gegeven zeer uitgebreid. Uiteindelijk besloten we ervoor te gaan. Ik verhuisde net voor mijn verlof in België alle kleine zaken naar de nieuwe woning en Tom verhuisde na ons vertrek de bedden, tafels, stoelen, kasten, zetel,...

Het waren dus drukke tijden op werk – en privégebied, maar dat was nog niets in vergelijking met de drukke periode die ons in België te wachten stond. Even een kort relaas: bezoek van Sam en Saartje. Kraambezoek aan Lieze en Fien. Sinterklaas bij de (over)grootouders, vrijgezellenfeest van (toen bijna) schoonzus Annemie. Logeerpartijtje neefje Lukas. Bezoekje aan de beste kapster van België. Etentje met Raf en Daniëlle. Frietjesavond met Carmen en Sven. Tot tweemaal toe een bezoek aan winterland. Gezellig bijkletsen met mijn lieve Tammy en kennismaking met haar Vincent. Kerstconcert van Lukas en Anouk in de Tongerse Basiliek. Het huwelijk van mijn broer Kris met zijn  Annemie. Onze kindjes die bruidskindjes mochten zijn voor het stralende bruidspaar. Twee dagen zee met als hoogtepunt het etentje met vrienden uit de studententijd:  Gregory, Joëlle en later op de avond ook Charlotte. Bezoek aan de Zoo van Antwerpen en Samson&Gert Kerstshow. Zoals elk jaar een erg leuk Kerstfeest met heerlijke feesttafel bij de Familie Coosemans. Kerstavond met Brecht, Véronique, Bonne, Nona en Jan. Fotoshoot bij fotograaf Molenaers, resultaat de bewonderen vanaf juli 2009. Bezoek van Dimi en Sandra. En tenslotte een heerlijk etentje met Nona en Jan in restaurant Stadhuys te Sittard.

Moe, maar voldaan sloten we onze voordeur te Hasselt op vrijdagochtend 26 december.   In Zaventem wachtte ons nog een leuke verrassing. Bon & Rina en Oma & Opa stonden ons op te wachten. Nog eens laatste tas koffie en dan richting Qatar. Ditmaal met een dagvlucht en met hulp van Tom. Wat een verschil. Het gaf me zelfs tijd om te mijmeren over de afgelopen kerstperiode in België. Zoveel heerlijke etentjes, zoveel blij weerzien, zoveel feestjes, 30 kilo extra bagage door al die kadootjes, .... Maar ook weer zoveel tijd tekort om nog meer mensen terug te zien of meer tijd te spenderen met goede vrienden. Sofie, Dina, Tammy, Liliane, Dimi en Sandra. In de zomer zijn we er weer voor een langere periode. Nu misschien een magere troost, maar toch iets om naar uit te kijken?

Terug in Qatar was er geen tijd om lang te mijmeren. We gingen meteen naar ons nieuwe huis. Cas kon de volgende dag terug naar de opvang en Siel ging gezellig mee werken met mama en papa. Kleuren en film kijken van 8-12u. Wat wil een driejarige nog meer? In de namiddag pakten we dozen en valiezen uit en verkenden we de omgeving. Dan was het fijn wachten om de thuiskomst van onze papa. In de vakantie kan dat, want dat mogen de kindjes langer opblijven. Tegen 31 december was ons huis voldoende toonbaar, dus vierden we Nieuwjaar gezellig thuis in het bijzijn van Koen, Mieke, Lotte, Senne, collega Marnix en collega Roberto.

Op één januari werden we door Q-music gecontacteerd voor een kort gesprekje over nieuwjaar vieren in het buitenland. Als Q-fan vond ik dat wel speciaal.

Twee januari stond een Nieuwjaarsborrel ten huize Anieke en Marijn op het programma. Erg gezellig, maar iets te druk voor onze Cas, die al sinds 31 december met buikgriep rondloopt. Vandaag lijkt hij eindelijk genezen. Hopelijk blijft onze Siel gespaard, want mijn werkagenda vraagt om mijn volle aandacht en onze oppas Vanita is momenteel nog bij haar familie in India. We verwachten haar op 20 januari. Ze zal een welkome hulp zijn, want zo’n leven zonder babysittende buurmeisjes, grootouders en vrienden. Dat voel je toch hoor. Ik denk dat we tegen 20 januari met veel plezier de kindjes aan Vanita toevertrouwen voor een avondje onder ons tweetjes.

Morgen vallen we na een maand eindelijk terug in de alledaagse routine. Siel naar school, Cas naar de opvang, mama naar het werk. Papa uiteraard ook, maar dan van ’s morgens vroeg tot laat in de avond. Siel haar balletles zal ook terug starten en vanaf deze week krijgt ze tweemaal per week een halfuurtje zwemles. In tussentijd houden we de kindjes goed in de gaten met al die zwembaden in de buurt. Lieve grootouders, jullie kunnen gerust zijn!    

15:00 Gepost door Kim in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Feliz año nuevo! Gelukkig nieuwjaar!
Veel plezier in de nieuwe woning en succes met de oppas!
Gr, Leen

Gepost door: Leen | 07-01-09

De commentaren zijn gesloten.