07-02-09

Sport in Qatar!

De afgelopen weken in Qatar kan je best omschrijven als sportieve weken. Siel begon met haar zwemles en had sportdag op school. Ikzelf ben elke woensdag van januari een goede wandeling gaan maken met de dames van het aquafit-klasje. Voor de aquafit was het totnogtoe namenlijk net niet warm genoeg. Daarnaast was er het tennistoernooi van de heren en de 'Tour of Qatar' en tenslotte zijn er nog Tom zijn golf-vrijdagen.

Terug naar Siel. Ze is intussen een echte waterrat en mocht al na een aantal zwemlessen een klasje hoger. Al moet ik toegeven dat ze nu toch wat achterop hinkelt. Niet erg hoor, zo leert ze ook eens dat ze niet altijd de beste kan zijn :-). Misschien schatten de zweminstructeurs haar iets ouder dan ze werkelijk is. Vorige week was ze namenlijk nog maar drie jaar, maar sinds gisteren is ons meisje 'drie jaar genoeg'. Haar verjaardag werd uitbundig gevierd met kadootjes in de vroege ochtend, nadien haar favoriete 'koffietje' uit de Starbucks, dan een bezoekje aan de 'Tour of Qatar' en uiteindelijk sloten we de dag af met een bezoekje aan McDonalds in het gezelschap van Koen, Mieke, Lotte en Senne. De hele dag werden we overspoeld door telefoontjes, skype-gesprekken, berichtjes op facebook, sms'jes en e-cards. Super! Bedankt allemaal. Het heeft er zeker toe bijgedragen dat Siel gisteren een wonderlijke verjaardag beleefd heeft.

Vorige week bracht ons meisje haar eerste schoolrapport van dit jaar mee naar huis. Ze scoorde op alles goed en soms zelfs boven haar niveau, maar moet dringend werk maken van haar sociale vaardigheden. Vooral de begrippen delen, beurt afwachten en samenspelen moeten dringend nog eens bijgeschaafd worden. Maar de commentaar van de juf en de schooldirectrice waren voor de rest zeer lovend, dus waren/zijn we terecht fiere ouders.

En Cas, die begint weliswaar langzaam maar zeker te spreken. Soms kan ik er echt iets van maken en als ik woordjes voorzeg, zegt hij ze toch vrij vaak correct na. Soms heeft hij duidelijk niet veel zin in dat spelletje en dat laat hij dan ook duidelijk merken :-).

Heel af en toe laten onze kindjes ook eens zien dat ze vol met kattekwaad zitten. Siel was laatst blijkbaar wat jaloers op onze tante Marleen, dus nam ze de schaar en.......knipte ze niet alleen haar eigen haartjes, maar ook die van Cas wat bij. Cas gaat dus voorlopig door het leven als 'Paterke Cas' en Siel heeft een (blijkbaar moderne) froufrou. Eigenlijk valt het nog best mee, het past nu gewoon niet meer allemaal in haar staartje en dat was net zo gemakkelijk wanneer ze naar de zwem- of balletles moest. Nu moet ik weer speldjes in haar haar steken en dat neemt natuurlijk weer wat meer tijd in beslag. En laat nu tijd net hetgene zijn wat ik tegenwoordig meer dan eens tekort kom! Vandaar dat jullie zo lang hebben moeten wachten op dit berichtje :-).

Op het werk is het erg druk. Niet alleen in Qatar, maar ook in Abu Dhabi. Hierdoor heeft Tom van de afgelopen zes weken ongeveer de helft in Abu Dhabi doorgebracht. Dit betekent dan weer dat echt het hele huishouden op mijn schouders terecht komt en dat is naast het werk en de sociale bezigheden best zwaar. Misschien ook omdat ik zo uitkeek naar de komst van Vanita. We hebben echter zeer grote problemen met de toekenning van haar visum. Ik kreeg zelfs te horen dat het nog wel eens enkele weken zou kunnen duren en dat zie ik echt niet zitten. Toevallig kwam er zo'n twee weken geleden een meisje aanbellen die op zoek was naar een job als nanny/hulp in het huishouden. We hebben Rachel (dat meisje) dan gisteren gecontacteerd en vanavond komt ze reeds op gesprek. Het kan dus nog alle kanten uit, maar er is hoop.

Op sportief vlak hebben we de 'Qatar Open'; het tennistoernooi voor de heren in stilte laten passeren. We hadden toch geen tijd om te gaan kijken :-). De afgelopen week was er dan de Tour of Qatar; een best wel grote wielerronde waar Tom Boonen reeds tweemaal de eindwinnaar was. Gisteren besloten we dus ook maar richting Corniche af te zakken om de slotrit te bekijken. Er was best veel volk en ik zag vooral veel Belgische vlaggen, hoedjes,.... Sommige Noorderburen waren plots geneutraliseerde Belgen en dat was best grappig hé. En Tom Boonen werd ook dit weer de eindwinnaar. Spijtig genoeg werd het hele tourgebeuren overschaduwd door het plotse en erg trieste overlijden van Frederiek Nolf. Omwille dat dit gebeuren werd de rit van donderdag geneutraliseerd, dat vond ik een erg mooi gebaar. Donderdagavond waren we dan uitgenodigd in de ambtswoning van de Belgische ambassadeur en zijn echtgenote. We zagen wel niet veel bekende renners (ik ken eigenlijk alleen Tom Boonen), maar het werd een gezellige avond met vele intussen bekende gezichten van Belgische expats in Qatar.

Ook voor de DSA was het best een drukke maand. Enerzijds was er Siel haar eerste kindernamiddag, die ik mee hielp organiseren. Het werd een verlaat nieuwjaarsfeestje. Daarnaast was er een kerstboomverbranding met (denk ik) twee kerstbomen. Thomas en Ingeborg hadden er een waar spektakel van gemaakt met heerlijke gluhwein, hot-dogs en twee immense vuurhaarden. De kinderen amuseerden zich op 'the singing sand dunes', terwijl de volwassenen gezellig konden bijkletsen. En Ilse haar heerlijke erwtensoep (met mayonnaise :-)) was echt een kers op de taart. Tom was die dag in Abu Dhabi, dus was ik met zijn jeep tot daar gereden. Achteraf gezien een goede keuze, want zo konden Siel, Cas, Lotte en Senne gezellig een filmpje kijken toen het buiten te donker en koud werd.

De komende weken worden niet bepaald minder druk, maar er staan wel leuke zaken op de agenda. Zo wil ik graag naar de musical 'Grease' gaan kijken, gebracht door de Doha Players. Voor deze musical heeft mijn vriendin Paula (tevens Siels balletlerares) de choregrafie van gedaan. Daarnaast staat er op 12 februari een speurtocht naar de Liefde op het programma voor de kinderen van de DSA (van vier tot zes jaar). Op 17 februari zal ik Siel haar feestje voor de klasgenoten organiseren, maar eerst gaat Siel op 14 februari naar het verjaardagsfeestje van haar 'vriendje' Sven. Die twee zijn echt twee handen op één buik. Zo lief om te zien. Het feestje zal doorgaan in Café Ceramique, waar de kinderen hun eigen tas of kommetje kunnen beschilderen. Ik wil daar al langer eens naartoe gaan en dit is dus de ideale gelegenheid. En voor Siel worden het hele drukke tijden, want morgen krijgt ze voor de eerste keer Nederlandse les als na-schoolse activiteit. Ik laat jullie zeker weten hoe het verlopen is. Ik weet in elk geval dat ze zeker in goede handen zal zijn bij juf Marijke en juf Margriet.

En zo komt onze geplande skivakantie in Tirol stilletjes dichterbij. Van 21 tot 28 februari kunnen onze longen zich vullen met heerlijke berglucht. We zullen er zoveel mensen terugzien: Lukas, Lotte, Jan, Peter, Kris, Annemie, Joke, Dimi, JM, Christel, Rudy, Tiny, Kim, Inge en Stijn. Wat kijken we er naar uit. En ik heb zonet vernomen dat Wim en Annekatrien misschien ook van de partij zullen zijn. Helemaal super! Aaaaah, eigenlijk wou ik al dat het de 21ste februari was!

15:04 Gepost door Kim in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Skivakantie Gisteren een kleine "vergadering" gehouden om de doortocht België - Oostenrijk te coördineren en iedereen heeft er reuze zin in! Dus ik vrees dat wij (de short - skiërs) ons achteraf gaan beklagen dat we maar 4 dagen genomen hebben... :-( xxx

Gepost door: Joke | 13-02-09

De commentaren zijn gesloten.