07-04-09

Woordenstorm!

Tja, zoveel te vertellen. Alle evenementen waarover ik in het bericht van 7 februari sprak, liggen nu reeds een hele tijd achter ons. Eerst was er het verjaardagsfeestje van Siel. Het was een groot succes, maar het huis was nadien één grote puinhoop. Gelukkig hadden we even voordien eindelijk een geschikte hulp voor het huishouden gevonden. Kristin woont nu al bijna twee maanden bij ons. Het huishouden is sindsdien prima in orde. Ze moet enkel nog wat strenger worden op de kinderen en haar Engels wat bijschaven. Maar de aanpassing in ons gezin is prima verlopen. Hierover later meer...

Na het feestje van Siel, was het uiteraard de beurt aan Cas. Zijn feestje werd in de kinderopvang georganiseerd en hij vond het super. Eén van de kinderverzorgsters is afkomstig uit Aruba, in de Nederlandse Antillen. Zij zong 'lang zal ze leven' voor onze jongen. Geweldig, niet? De avond voor de afreis naar Oostenrijk ging ik met Martine en haar zus naar de musical 'Grease', gebracht door toneelkring 'The Doha Players'. De balletlerares van Siel, Paula, nam hierin de choreografie voor haar rekening. Groot was mijn verbazing toen ik zag dat Paula zelf een volledige rol op zich nam. Dat had ze zolang kunnen verzwijgen. De musical was prachtig. Bij een volgende voorstelling van de Doha Players ben ik zeker weer van de partij.

Van 21 tot 28 februari trokken we naar Oostenrijk voor een deugddoende wintervakantie. Het hotel was ideaal voor een gezin met 2 kleine kinderen. Het werd een prettig samenzijn met de broers van Tom, neefje Lukas en nichtje Lotte. De tweede helft van de week kon Tom terug halsbrekende toeren uithalen op de latten in het gezelschap van onze vrienden (zie foto). Ook Siel stond met succes op de latten en heeft de smaak helemaal te pakken. Wat hebben we genoten van de koude, maar gezellige tijd.

Maart was de maand van bezoekjes en regen. Eerst was er het bezoek van Oma en Opa. Een geweldig leuke tijd met allerhande bezoekjes, genieten van de kleinkinderen, zwempartijtjes. Eén van de hoogtepunten vond ik onze namiddag in Café Ceramique waar we keramiek mochten beschilderen. Oma noemde het al lachend 'bezigheidstherapie'. Opa maakte prachtige kunstwerkjes. Ik dacht eerlijk gezegd dat we ze niet meer zouden terugzien en dat ik bij afhaling zou horen: "mevrouw, ze zijn verloren.'  of "mevrouw, ze zijn gebroken in de oven". Maar ik was mis. Alle kunstwerkjes waren in perfecte staat. Prachtig! Oma en opa sloten de vakantie af in een bewolkt en regenachtig Qatar. Nona en Jan arriveerden dezelfde dag nog in een bewolkt en regenachtig Qatar. Ik heb de tel niet bijgehouden, maar ik denk dat ze 5 van de 11 dagen regen gezien hebben. Gelukkig niet constant en ze vonden het (denk ik) ook helemaal niet erg. Ook Nona en Jan hingen de toerist uit, maar ze toonden me ook wat nieuwe zaken. Zo brachten ze me naar de Indische Souqs, alwaar ik een ophangsysteem vond voor mijn Arabisch wandtapijt dat ik kocht in oktober 2008. Tot grote spijt van Tom hangt het nu eindelijk aan de muur. Ik vind het prachtig!

Zowel Oma, Opa, Nona als Jan bezochten de Souqs, het nieuwe museum of Islamic art, nieuwe hal van Iemants en het prestigieuze project 'the Pearl'. Hieronder vinden jullie hieromtrent wat foto's. Verder ook nog foto's van het schoolbezoek van Siel aan de zoo van Doha.

Deze week vierde Senne zijn zevende verjaardag. Mieke organiseerden een erg leuk feestje voor het feestvarkentje. Siel en Cas hadden het ook hier erg naar hun zin.

Deze week maken we ons klaar voor een spetterende eitjeszoektocht met de Dutch Speaking Association of Qatar. Als mede-organisatrice ken ik het programma en ik kan dus nu al meedelen dat de kindjes zich niet gaan vervelen.  

Ik wens iedereen alvast een zalig Pasen!

 IMG_0408

 

IMG_3700

IMG_3702

IMG_3747

P1000020

P1000021

P1000022

P1000023

P1000025

P1000026

P1000035

P1000036

 

22:06 Gepost door Kim in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

NOG NET OP DE VALREEP ? Hallo KIM EN CO,
nog heel heel snel een gelukkige verjaardag Kim en een zalig en vrolijk pasen.
Dikke kussen Marleen.

Gepost door: Marleen | 12-04-09

Hoi Kim,
Wat een verrassing, maar ook nog van harte gefeliciteerd met je 30° verjaardag. Ik heb het nu mee in de agenda opgenomen zodat wij het hier niet meer vergeten.
Wij hopen van harte dat we nog een tijdje in Warschau kunnen blijven, want we hebben het hier ontzettend goed naar onze zin.
We houden jullie wel op de hoogte van de evolutie hier.
Groetjes,
Serge, Titin en Rune

Gepost door: Serge | 12-04-09

De commentaren zijn gesloten.