04-05-09

De zomer is in aantocht

Vanuit België bereikte ons enkele weken geleden het leuke bericht dat er echte zomertemperaturen werden waargenomen. Heerlijk, niet? April was ook in Qatar een echte zomermaand, met temperaturen tussen 30 en 40°C en in het begin van de maand zelfs nog wat regendruppels. Intussen loopt de temperatuur op naar +40°C, dus kunnen we die 'aangenaam' langzaamaan achterwege laten.

Mei en juni beloven lekker warm te worden, maar we klagen absoluut niet. Dat weerkundig gegeven wisten we toen we voor dit avontuur kozen. Gelukkig hebben we de hele namiddag schaduw in de tuin, dus kunnen de kindjes naar hartelust zwemmen en spelen. Ja, ze hebben toch even moeten wennen na al dat bezoek. Met bezoekers in huis is er tenslotte altijd wat te doen en is van verveling absoluut geen sprake. Thomas, Annelies en Pieter waren bovendien erg dankbare bezoekers. Ik richt dus even een woordje aan hen: "Kom gerust nog een keertje af! En bedankt voor de chocolaatjes. Die heb ik eergisteren toevallig ontdekt, toen ik de kamer inspecteerde voor de overnachting van onze baas. Gelukkig dat hij kwam, want anders zouden die lekkere chocolaatjes daar misschien gelegen hebben tot aan ons volgende bezoek in oktober/november :-)".

Op werkgebied verloopt alles erg goed. Dit weekend gaan we een weekendje naar Abu Dhabi met alle collega's van Qatar. Ik hoop jullie dan nadien wat foto's te tonen van het prestigieuze project waaraan Iemants meewerkt: The Ferrari Experience Project. Hierover later meer.

De kindjes blijven dus voor het eerst twee dagen en nachten onder de hoede van Kristin. Ik ben haar al enkele dagen aan het briefen. Ik moet zeggen dat ze echt grote vorderingen maakt in haar kennis van de Engelse taal. En ik vertrouw erop dat ze goed voor onze kindjes zal zorgen. Eigenlijk vertrek ik met een gerust hart en dat is al veel waard, niet? Desalniettemin zal ik wat hulp inroepen van vrienden binnen en buiten de compound en heb ik ervoor gezorgd dat de eigenaar van een lokale shop elke dag vers brood brengt. Verhongeren zullen ze dus niet :-). Ik kijk er in elk geval naar uit om Abu Dhabi eindelijk eens te zien.

Naast de wekelijkse vaste activiteiten zoals zwemles, balletles en Nederlandse les voor Siel, is Siel enkele keren bij een vriendinnetje gaan spelen. Maar ook Cas had een leuke speelnamiddag met zijn vriendje Harris. Harris' mama spreekt ook Nederlands en deze leuke jongen zit in dezelfde nursery als Cas. Terwijl de kindjes speelden had ik een erg leuke babbel met de mama van Harris, Rachida. Zeker voor herhaling vatbaar.

En dan was er natuurlijk Pasen. Samen met enkele andere dames staken we voor DSA een heuse paas-speurtocht in elkaar in Souq Waqif, de oude souqs (die eigenlijk nieuw zijn :-). Siel en Cas hadden het reuze naar hun zin. Enkele dagen later was het tijd voor de echte eitjeszoektocht. Buiten was het echter zo warm, dat de eitjes noodgedwongen binnen verstopt waren :-). Voor de kinderen was het in elk geval erg leuk, al hebben ze deze maand dus veel te veel chocolade gegeten! Ik heb me voorgenomen om in de maand mei alvast geen chocolade meer te kopen. Maar, dan vind ik er toevallig in de logeerkamer :-). Wat hadden die kindjes dus weer geluk.

Gelukkig heb ik twee goede tandenpoetsertjes. Dit werd tevens beaamd op de halfjaarlijkse tandartsvisite, waar de kindjes superbraaf waren. En vandaag kreeg Siel nogmaals die bevestiging, want de tandarts kwam op bezoek in de klas. Wel erg voor twee kindjes die niet goed poetsten. Siel heeft sinds haar thuiskomst van school al zeker vijf keer gezegd dat sommige vriendjes 'dirty teeth' hebben. Niet echt een goede pedagogische aanpak, vind ik zelf :-(.

Overige activiteiten waren een hele namiddag shoppen met mijn ventje op 11 april, een superleuk bedankingsetentje voor iedereen die zich inzet voor DSA, een Nederlandstalige filmavond en een teddy Bears picnic op de school van Siel. Verder bekeken we vol belangstelling de foto's van Bon en Rina in Haïti. Wat een gezellige foto's, superleuk om te zien.

Ik ben er zeker van dat ik heel wat dingen vergeet, maar dat is dan ook mijn eigen fout. Ik moet maar wat meer werk maken van mijn blog! De komende twee maanden staan ons nog heel wat leuke zaken te wachten: een uitstap naar Zekreet, een weekendje Abu Dhabi, een BBQ, een dhow cruise, een filmnamiddag voor de kindjes, .... Hierover meer in een volgend blogverslag!

 

 

19:43 Gepost door Kim in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

En tijd om eens in de zetel te gaan zitten en tijd voor uzelf te maken en echt te nietsen, chillen,... is dat er nog want daar hoor ik maar weinig van :)

Gepost door: Sofie | 06-05-09

qatari in wording hallo,

Ik heb al aantal keren je blog bezocht en met aandacht gelezen. Mijn vriend heeft namelijk ook werk gevonden in qatar en na de zomer vertrekken we beiden naar Qatar om ons leven daar verder te zetten voor enige tijd.
Ik zit natuurlijk met heel veel vragen over het leven in Qatar maar naar wat ik hier lees valt het daar super goed mee!
Ik hoor wel van vele mensen dat het voor vrouwen daar niet altijd even makkelijk is.. ervaar jij dit ook zo? Niet te blote armen en benen.. en werk vinden in qatar als vrouw - lukt dat?
Mijn vriend en ik zijn nog niet getrouwd dus ik hoop dat ik wel degelijk ga mogen mee verhuizen met mijn vriend. Weet jij hier meer details over? Mijn vriend (Hans) krijgt natuurlijk werkvisum via zijn werk maar ga ik ook verblijfsvisum krijgen?
Hoe lang duurt het ongeveer eer je werkvisum wordt goedgekeurd. We plannen eind augustus te vertrekken.
Het zou leuk zijn via deze weg Qatar wat beter te leren kennen!

Dank je in elk geval voor het lezen van al mijn vragen..

Have fun daar in Qatar!

Groetjes
Ann

Gepost door: ann en hans | 29-05-09

billig mietwagen mallorca und gunstige mietwagen mallorca

Autovermietung auf Mallorca

Gepost door: bmallorcag | 31-07-10

De commentaren zijn gesloten.