31-05-09

Rennen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan...

Wat vliegt de tijd voorbij! Ons bezoekje aan België komt steeds dichterbij. Siel kan er maar niet over zwijgen: "Lukas moet nog eens komen slapen en ze gaat spelen met Naomi en ze wil naar plop met Nona en ze wil zwemmen met Bon en ze wil besjes plukken met oma en ze wil met méke naar het bos". En zo gaat het maar door :-). Jullie zijn dus gewaarschuwd...

Cas doet even enthousiast mee, maar dan op zijn eigen manier. Hij zegt bijvoorbeeld opa en dan zwaait hij met zijn arm door de lucht. Ondertussen maakt hij het geluid van een vliegtuig. Vrij vertaald is dit dus: "Ik ga met het vliegtuig naar Opa". Verder passeren ook Nona, Oma, Bon en Bonne de revue. De rest is nog wat moeilijk om uit te spreken.

Als de feestjes en uitstapjes aan dit tempo blijven komen, dan zal het heel vlug 8 juli zijn. Het is ook stilletjesaan tijd om afscheid te nemen van de wekelijkse activiteiten: 20 juni stopt de Nederlandse school, 19 juni de zwemles en 9 juni is het al de laatste balletles. Siel is druk aan het oefenen voor haar ballet-demonstratie.

Ze kreeg ook al haar rapport op de Nederlandse school. Bovendien een zeer goed rapport, dus mama en papa waren terecht heel erg fier. De enige aandachtspuntjes waren: leren haar beurt afwachten en niet klikken. Tiens, dat heb ik precies nog ergens gehoord :-).

Verder was er ook reeds het eindexamen voor de zwemles. Siel heeft met succes level 3 beëindigd. In januari startte ze op level 1, dus dat was een heel mooi resultaat. Misschien even een woordje uitleg:

Level 1 = Watergewenning

Level 2 = basistechnieken schoolslag, leren inspringen, leren drijven voor 5 seconden, 25 meter kunnen zwemmen mbv een kickboard, hoofd 5 seconden onder water houden.

Level 3 = basistechnieken crawl en vlinderslag, dingen opduiken, drijven voor minstens 10 seconden, 25 meter zwemmen in schoolslag, hoofd 10 seconden onder water.

Hierna volgt level 4 tot 6. Siel was heel erg fier tijdens de diploma-uiteiking. Al heeft ze soms wat tegengeprutteld om tweemaal per week naar de zwemles te gaan, toch denk ik dat ze nu wel heel blij is met hetgeen ze bereikt heeft. Intussen heb ik op de website van de stad Hasselt gezien dat ze zwemkampen voor kleuters aanbieden. Dat is misschien iets leuks voor ons meisje? We zullen wel zien.

Volgend jaar staan zwemles, balletles en Nederlandse les terug op het programma! Daarnaast heeft Siel een liefde voor pony's ontwikkeld. Haar vriendinnetjes Suraya gaat regelmatig een ritje maken op een pony. Vorige week nodigden haar ouders Siel plotseling uit om hen te vervoegen. Gisterennamiddag om 17u. was het dan eindelijk zo ver. Na een half uurtje rijden kwamen we aan bij de 'Al Shahaniya Stables', de paardenstallen van Sheikh Faisal Al Thani. Siel was dadelijk verkocht bij het zien van de pony's en paarden. Meteen kregen we haar betoverende glimlach te zien. Die werd nog groter toen haar papa plotseling uit de struiken te voorschijn kwam. De hal van Iemants staat namelijk op een steenworp afstand van de manège. Siel vond het ponyrijden zo leuk dat ik maar even ben gaan informeren naar prijzen en lestijden. Ze beginnen terug in oktober en de prijs viel zeer goed mee. Het ritje van die dag was zelfs gratis. Cas en Kristin hebben ondertussen genoten van een lange wandeling door de bossen. Echt zalig! Wie nu nog klaagt dat er in Qatar geen groen te vinden is, die kan ik van antwoord dienen :-).

De activiteiten van DSA lopen ook op hun einde. Dinsdag is er een afscheidsdrink voor de bestuursleden ten huize Coosemans en 11 juni sluiten we de kindernamiddagen af met een Nederlandstalige filmnamiddag. Afgelopen maand genoten we met DSA van een heerlijke Dhow trip aan Doha's Corniche.

Tom heeft nog wekelijks een golfsessie en daarnaast genieten we van BBq's onder Vlamingen, bezoekjes van vriendjes en vriendinnetjes, plonzen in het zwembad, ...

Cas produceert in tussentijd eindelijk wat verstaanbare klanken. Verder is het een echte jongen: klimmen, springen, lopen, fietsen,... Niets is wild genoeg voor onze kapoen. Aangezien hij hier zo van geniet zullen we in september starten met kleuterturnen. De mama mag gezellig mee. Tegen dan heb ik hopelijk wat meer uithoudingsvermogen, want vandaag ga ik me inschrijven in de ladies sports club. Deze is gelegen in het grote sportcentrum schuin tegenover onze compound. Ze bieden er allerhande groepslessen aan: spinning, stepaerobic, krachttraining, pilates, yoga, ritmisch dansen, aquafit, BBB,... Er zal zeker wel iets bijzijn dat ik tof vind. Ik hou jullie op de hoogte.

Misschien denken jullie. Amaai, wat een haastig leven. Maar ik moet eerlijk bekennen dat ik ervan geniet. We houden onze agenda heel goed in de gaten en waken erover dat vrijdag een familiedag blijft. Verder zorgen we voor niet meer dan één activiteit per dag. Wonderwel lukt dit prima :-).

Voor de rest missen we uiteraard onze familie en vrienden in België, maar we weten dat het weerzien in het verschiet ligt. Eerst nog wat verjaardagsfeestjes en dan vliegen we naar jullie. Na de eerste hittegolf waren we allemaal wat vermoeid en misschien zelfs wat prikkelbaar; maar intussen zijn we al weer gewend aan de temperaturen van +45°C. Tijdens de middaguren zijn we wel genoodzaakt tot binnenactiviteiten: koekjes bakken, knutselen, kleuren, binnenspeeltuin, filmpje kijken, blog bijwerken... We vervelen ons niet :-).

We laten jullie naar gewoonte meegenieten van enkele foto's....

P1000369

P1000412

P1000417

P1000422

P1000428

 

P1000455

P1000469

P1000473

P1000491

P1000500

P1000507

P1000512

P1000514

P1000516

P1000522

P1000519

P1000528

P1000537

20:44 Gepost door Kim in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Hey Kim!
Met veel plezier jullie laatste belevenissen gelezen. Mooie foto's van de kids! Onze Marthe keek me en wil nu ook graag op een pony rijden...
Hier alles super met ons. Overdag soms wat te warm, tot 35°. Tijdens de siësta (tss. 12u en 16u) ook genoodzaakt om met de kids binnen te spelen owv de brandende zon. Maar we genieten... Zaterdag vertrekken we nr België voor 2 weken, 't zal deugd doen. Wij vertrekken 5 juli terug nr Spanje als jullie arriveren. Het ga jullie goed! Vele groetjes, Leen

Gepost door: Leen | 16-06-09

De commentaren zijn gesloten.