31-05-09

Rennen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan...

Wat vliegt de tijd voorbij! Ons bezoekje aan België komt steeds dichterbij. Siel kan er maar niet over zwijgen: "Lukas moet nog eens komen slapen en ze gaat spelen met Naomi en ze wil naar plop met Nona en ze wil zwemmen met Bon en ze wil besjes plukken met oma en ze wil met méke naar het bos". En zo gaat het maar door :-). Jullie zijn dus gewaarschuwd...

Cas doet even enthousiast mee, maar dan op zijn eigen manier. Hij zegt bijvoorbeeld opa en dan zwaait hij met zijn arm door de lucht. Ondertussen maakt hij het geluid van een vliegtuig. Vrij vertaald is dit dus: "Ik ga met het vliegtuig naar Opa". Verder passeren ook Nona, Oma, Bon en Bonne de revue. De rest is nog wat moeilijk om uit te spreken.

Als de feestjes en uitstapjes aan dit tempo blijven komen, dan zal het heel vlug 8 juli zijn. Het is ook stilletjesaan tijd om afscheid te nemen van de wekelijkse activiteiten: 20 juni stopt de Nederlandse school, 19 juni de zwemles en 9 juni is het al de laatste balletles. Siel is druk aan het oefenen voor haar ballet-demonstratie.

Ze kreeg ook al haar rapport op de Nederlandse school. Bovendien een zeer goed rapport, dus mama en papa waren terecht heel erg fier. De enige aandachtspuntjes waren: leren haar beurt afwachten en niet klikken. Tiens, dat heb ik precies nog ergens gehoord :-).

Verder was er ook reeds het eindexamen voor de zwemles. Siel heeft met succes level 3 beëindigd. In januari startte ze op level 1, dus dat was een heel mooi resultaat. Misschien even een woordje uitleg:

Level 1 = Watergewenning

Level 2 = basistechnieken schoolslag, leren inspringen, leren drijven voor 5 seconden, 25 meter kunnen zwemmen mbv een kickboard, hoofd 5 seconden onder water houden.

Level 3 = basistechnieken crawl en vlinderslag, dingen opduiken, drijven voor minstens 10 seconden, 25 meter zwemmen in schoolslag, hoofd 10 seconden onder water.

Hierna volgt level 4 tot 6. Siel was heel erg fier tijdens de diploma-uiteiking. Al heeft ze soms wat tegengeprutteld om tweemaal per week naar de zwemles te gaan, toch denk ik dat ze nu wel heel blij is met hetgeen ze bereikt heeft. Intussen heb ik op de website van de stad Hasselt gezien dat ze zwemkampen voor kleuters aanbieden. Dat is misschien iets leuks voor ons meisje? We zullen wel zien.

Volgend jaar staan zwemles, balletles en Nederlandse les terug op het programma! Daarnaast heeft Siel een liefde voor pony's ontwikkeld. Haar vriendinnetjes Suraya gaat regelmatig een ritje maken op een pony. Vorige week nodigden haar ouders Siel plotseling uit om hen te vervoegen. Gisterennamiddag om 17u. was het dan eindelijk zo ver. Na een half uurtje rijden kwamen we aan bij de 'Al Shahaniya Stables', de paardenstallen van Sheikh Faisal Al Thani. Siel was dadelijk verkocht bij het zien van de pony's en paarden. Meteen kregen we haar betoverende glimlach te zien. Die werd nog groter toen haar papa plotseling uit de struiken te voorschijn kwam. De hal van Iemants staat namelijk op een steenworp afstand van de manège. Siel vond het ponyrijden zo leuk dat ik maar even ben gaan informeren naar prijzen en lestijden. Ze beginnen terug in oktober en de prijs viel zeer goed mee. Het ritje van die dag was zelfs gratis. Cas en Kristin hebben ondertussen genoten van een lange wandeling door de bossen. Echt zalig! Wie nu nog klaagt dat er in Qatar geen groen te vinden is, die kan ik van antwoord dienen :-).

De activiteiten van DSA lopen ook op hun einde. Dinsdag is er een afscheidsdrink voor de bestuursleden ten huize Coosemans en 11 juni sluiten we de kindernamiddagen af met een Nederlandstalige filmnamiddag. Afgelopen maand genoten we met DSA van een heerlijke Dhow trip aan Doha's Corniche.

Tom heeft nog wekelijks een golfsessie en daarnaast genieten we van BBq's onder Vlamingen, bezoekjes van vriendjes en vriendinnetjes, plonzen in het zwembad, ...

Cas produceert in tussentijd eindelijk wat verstaanbare klanken. Verder is het een echte jongen: klimmen, springen, lopen, fietsen,... Niets is wild genoeg voor onze kapoen. Aangezien hij hier zo van geniet zullen we in september starten met kleuterturnen. De mama mag gezellig mee. Tegen dan heb ik hopelijk wat meer uithoudingsvermogen, want vandaag ga ik me inschrijven in de ladies sports club. Deze is gelegen in het grote sportcentrum schuin tegenover onze compound. Ze bieden er allerhande groepslessen aan: spinning, stepaerobic, krachttraining, pilates, yoga, ritmisch dansen, aquafit, BBB,... Er zal zeker wel iets bijzijn dat ik tof vind. Ik hou jullie op de hoogte.

Misschien denken jullie. Amaai, wat een haastig leven. Maar ik moet eerlijk bekennen dat ik ervan geniet. We houden onze agenda heel goed in de gaten en waken erover dat vrijdag een familiedag blijft. Verder zorgen we voor niet meer dan één activiteit per dag. Wonderwel lukt dit prima :-).

Voor de rest missen we uiteraard onze familie en vrienden in België, maar we weten dat het weerzien in het verschiet ligt. Eerst nog wat verjaardagsfeestjes en dan vliegen we naar jullie. Na de eerste hittegolf waren we allemaal wat vermoeid en misschien zelfs wat prikkelbaar; maar intussen zijn we al weer gewend aan de temperaturen van +45°C. Tijdens de middaguren zijn we wel genoodzaakt tot binnenactiviteiten: koekjes bakken, knutselen, kleuren, binnenspeeltuin, filmpje kijken, blog bijwerken... We vervelen ons niet :-).

We laten jullie naar gewoonte meegenieten van enkele foto's....

P1000369

P1000412

P1000417

P1000422

P1000428

 

P1000455

P1000469

P1000473

P1000491

P1000500

P1000507

P1000512

P1000514

P1000516

P1000522

P1000519

P1000528

P1000537

20:44 Gepost door Kim in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

20-05-09

Weekendje Abu Dhabi en Dubai

Zoals de meesten onder jullie ongetwijfeld wel weten, was Iemants de laatste maanden hard in de weer voor het Ferrari Experience Project in Abu Dhabi. Willen jullie er meer over weten, dan stel ik voor dat jullie even 'googlen' :-). Youtube is de laatste tijd een populair medium op deze blog, ook nu laat ik jullie weer meegenieten van een filmpje omtrent dit prestigieuze project: http://www.youtube.com/watch?v=x6lpDyYycoE

Iemants Qatar heeft voor dit project staal gemodificeerd en aangeleverd aan ons team in Abu Dhabi. In dit emiraat was een heel Iemants-team aanwezig voor de montage van dit staal op de FE-site. Aangezien de laatste vracht vanuit Qatar richting Abu Dhabi vertrok op 6 mei, trokken we op uitnodiging van Iemants met alle Iemants-Qatar-Belgen richting Abu Dhabi. De secretaresse moest wel haar eigen ticket en overnachting betalen, maar dat had ik er graag voor over :-).

Op donderdag bezochten we de site een eerste maal en verkenden we Abu Dhabi. Het project is erg impressionant. Abu Dhabi daarentegen vond ik een erg grijze en ongeorganiseerde stad. Zo op het eerste zicht kon het me zeker niet bekoren. De gebouwen leken oud, de mensen minder fier over hun stad, het verkeer nog chaotischer dan in Doha. Het hotel waar Tom en ik verbleven: het Sheraton resort viel dan weer erg goed mee.

De mannen van Iemants Abu Dhabi hadden net die dag een wandelend buffet georganiseerd in de werkhal. Dit als afscheid van de lokale arbeidskrachten. Met veel plezier schoven wij mee aan voor heerlijke traditionele hapjes. 's Avonds werd er afgesproken in de Abu Dhabi Mall voor een Italiaanse maaltijd. Nadien verkenden we het Abu Dhabi-nachtleven. Pas toen begreep ik waarom al die vrijgezellen het in Abu Dhabi zo naar hun zin hebben :-). Dit gezegd zijnde lijkt Qatar me ideaal voor gezinnen, maar mag het bruisende nachtleven van Abu Dhabi er best zijn voor al die bachelors!

De volgende dag zouden we met de mensen van Iemants Qatar op verkenning gaan in Dubai. Met een lichtjes houten kop schoof ik aan voor het ontbijfbuffet in het Sheraton. De kater was meteen verdwenen bij het zien van al dat lekkers! Reeds tijdens het ontbijt stuurden we een berichtje aan onze collega's: Dominique, Marnix en Michel. We zouden hen twintig minuten later oppikken.

Stipt om negen uur stonden we aan de deur te wachten, maar tien minuten later vertrokken we met ons tweetjes voor een rit van zo'n 100 kilimeter richting Dubai. We waren ervan overtuigd dat de anderen een echte houten kop hadden en hun roes nog wel zouden uitslapen tot aan het middaggebed. Later bleek echter dat twee van de drie mannen wakker waren. Eén had zijn gsm niet bij en de andere had het bericht niet gehoord. De meesten gaven wel toe dat ze een bezoek aan Dubai toch zouden hebben overgeslaan vanwege het gemiaaw in hun hoofd. Wij deden dus een 'Hanske'! Dit is een uitvinding van de collega's in Abu Dhabi. Eén bepaalde collega, Hans, had ook eens iedereen uitgenodigd voor een bezoek aan Dubai. Ze waren blijkbaar allemaal erg enthousiast, maar toen puntje bij paaltje kwam is hij de volgende dag alleen vertrokken richting Dubai. Dit noemt dus sinds die dag een 'Hanske doen' :-).

In tegenstelling tot Abu Dhabi vond ik Dubai vernieuwend, exotisch, adembenenend, proper; maar vooral groots. Ik ben heel blij dat ik het gezien heb, maar was ook heel blij dat ik kon terugkeren naar Qatar. Dubai is simpelweg te groot. Al heb ik er geen twijfels over dat we ons daar ook wel zouden aanpassen!

In Dubai bezochten we ondermeer het mooie hotel Burj Al Arab, Ski Dubai in the Mall of The emirates, hotel Atlantis met een levensgroot aquarium (gelegen op het werldberoemde palm Island). De hoogste toren ter wereld: Burj Dubai mocht uiteraard ook niet ontbreken. Kers op de taart was een bezoekje aan het Belgisch café waar Tom genoot van een Duvel en we samen een 'bierplankje' verorberden.

Moe maar voldaan keerden we vrij laat terug richting Abu Dhabi. We gingen niet in op de uitnodigng om terug te gaan feesten, maar bestelden room service en bleven de rest van de avond in de hotelkamer.

Zaterdag was het werken geblazen. Om kwart voor zeven uur 's ochtends kwamen we als laatste aan op de site. Ik hielp hier een beetje met administratiewerk en nadien nam Peter ons mee voor een gedetailleerd site bezoek.

's Middags aten we in het zeer voortreffelijke site restaurant van Aldar-Besix. Nadien vertrokken we richting luchthaven waar ik nog ruimschoots de tijd had om wat kadootjes te kopen voor onze kapoentjes. Die hadden ons tenslotte meer dan 48 uren moeten missen.

Gelukkig was er veel telefonisch contact met Qatar en kon ik rekenen op Mieke, die elke dag een kijkje ging nemen. Op zaterdag mochten de kindjes dan ook nog eens gaan spelen bij Koen en Mieke thuis. Hier gingen we hen ophalen en we moeten jullie zeker niet vertellen dat het een zeer prettig weerzien was :-).

Ik heb al voor mezelf uitgemaakt dat een volgend tripje in de regio richting Oman zal gaan. dan gaan we hoogstwaarschijnlijk wat langer en mogen de kindjes meegaan. Dit is echter toekomstmuziek voor het najaar. Eerst wacht ons een zeer lange vakantie in België. Ik zal met de kindjes landen op 8 juli om 10u.30 in Zaventem. Net op tijd voor de Kroningsfeesten te Tongeren. Vertrekken doen we pas na het huwelijksfeest van mijn zus. Ze trouwt op 11 september met Ruben! Ons vertrek richting Qatar wordt momenteel gepland op 13 september.

Weer een hele boterham en ik heb nog een heel brood dat staat te wachten :-). Kwestie van deze boterham te verteren kunnen jullie misschien even meekijken naar volgende foto's van ons bezoek aan twee van de zeven Verenigde Arabische Emiraten.....

100_7350

100_7354

100_7356

100_7357

100_7381

P1000178

P1000183

P1000187

P1000195

P1000209

P1000210

P1000232

P1000233

P1000238

P1000239

P1000257

P1000258

P1000259

P1000263

P1000268

P1000270

P1000271

P1000272

P1000276

P1000278

P1000282

P1000286

P1000288

P1000289

P1000292

P1000295

P1000296

P1000300

P1000302

P1000304

P1000306

P1000311

P1000319

P1000325

P1000326

 

P1000327

P1000338

P1000339

P1000351

 

 

 

13:20 Gepost door Kim in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

19-05-09

Blik op Qatar

Op Youtube vond ik volgend prachtig filmpje over Qatar:

http://www.youtube.com/watch?v=vmpFg2tLKRY

Zeker de moeite waard! Heb je nog even tijd? Kijk dan zeker naar deze video's over Qatar:

http://www.youtube.com/watch?v=QTwLMMflPs8

 http://www.youtube.com/watch?v=mij7TBwbwBE&feature=related

19:06 Gepost door Kim in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Wanneer ken je Qatar?

Veel mensen vroegen me reeds naar echte wetenswaardigheden over Qatar. Wel, ik wil jullie volgende tekst dan ook niet onthouden. Aanvullingen zijn welkom!

Je beseft dat je al lang genoeg in Qatar rondloopt wanneer...

 • je niet meer opkijkt van een geit op de passagierszetel
 • je niet langer denkt dat ieders voornaam ‘Al’ is
 • je een sweater wenst bij 25°C
 • ‘huishouden doen’ betekent dat je een lijst geeft aan de hulp
 • je denkt dat snelheidsbeperkingen enkel als advies gegeven worden
 • je verwacht dat elke politieagent rondrijdt met een BMW
 • je beseft dat je op raketafstand van Irak woont, maar dat elke raket hoogstwaarschijnlijk de andere kant zal opgaan
 • je je winkelkar gewoon achter één of andere wagen parkeert
 • je een nanoseconde definieert als de tijd waarin het licht op groen springt en de auto achter je begint te toeteren
 • je bij elke aankoop naar een korting begint te vragen
 • je automatisch aanneemt dat de winkels openblijven tot middernacht
 • je doorhebt dat ‘wadi bashing’ geen misdaad is in de Verenigde Arabische Emiraten, maar betekent dat je met een jeep door een droge rivierbedding gaat crossen.
 • je links afslaat vanaf het uiterst rechtse baanvak
 • de helft van de auto’s op een parking met ronkende motor, doch zonder chauffeur, te draaien staan
 • je vrienden bij een uitnodiging voor een BBQ een stratenplan stuurt ipv een adres
 • je denkt dat ‘mamsir’ een Engelstalig begrip is
 • je het volkomen normaal vindt om iemand te zien picnicken midden op een rond punt
 • je exact weet voor welk bedrag je deze maand nog alcohol mag kopen
 • je bij het afrekenen van je boodschappen staat te wachten tot er iemand komt opdagen om je boodschappen in te pakken
 • de maankalender terug te vinden is op je beeldscherm, zodat je weet om hoelaat je de volgende ochtend gewekt zal worden door het ochtendgebed
 • je nooit meer ervan uitgaat dat het weekend bestaat uit twee dagen
 • je nooit meer zondag zegt wanneer je vrijdag bedoelt
 • je er niet aan denkt om te vragen waarom je iets wel of niet mag doen
 • je na het shoppen een volledig propere auto terugvindt en voor deze carwash slechts 2€ betaalt
 • je bij iedereen zomaar in het zwembad kan springen
 • in de file staan betekent dat 10 auto’s naast ipv achter elkaar staan om de weg op te rijden
 • je je echtgenoot niet mag kussen in het openbaar, maar wel de mannen elkaar ziet begroeten met een zoen en nadien hand in hand ziet wegwandelen
 • je niets meer voor zeker aanneemt, maar alles laat afhangen van Allah
 • je 12 pasfoto’s in je portefeuille draagt gewoon ‘voor het geval dat’...
 • je weet dat je gedaan hebt met werken wanneer het middaggebed start
 • je ‘Inshallah’ begint te zeggen wanneer je bedoelt ‘nooit van z’n leven’
 • je geld kan afhalen vanaf je auto
 • alle Amerikaanse films een uur ipv anderhalf uur duren omdat alle kusscènes en vrijpartijen uit de film geknipt worden
 • je zonder probleem een politiewagen kan inhalen aan 130 km/h
 • je je portefeuille zonder probleem drie uren op straat mag laten liggen
 • problemen met je airco of claxon meer aandacht vragen dan een probleem met je remmen
 • je niet meer opkijkt van een huurwoning van gemiddeld 4000€/maand
 • je een toren van +300 meter een torentje begint te vinden
 • je beseft dat ‘habibi’ niet de president van Indonesië is, maar gewoon vriend betekent in het Arabisch
 • je niet kan kiezen uit één van de acht shoppingcentra in een straal van 5km rondom je woning
 • je niet elke Arabier aanziet voor een terrorist, maar je eerder versteld staat van hun vriendelijkheid en elegantie
 • je pas echt beseft wat het is om te leven in een multi-culturele samenleving wanneer je ziet hoeveel nationaliteiten er in Qatar vreedzaam samenleven
 • de speelgoedwinkels soms drie maanden zo goed als leeg zijn omdat de containers met speelgoed tegengehouden worden in de haven
 • je drie dagen op een jaar een regenbui mag verwachten en hier ook effectief naar uitkijkt
 • je beseft dat het gras niet altijd groener is aan de andere kant van de wereld en dat het in België belange zo slecht niet is

17:17 Gepost door Kim in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

04-05-09

De zomer is in aantocht

Vanuit België bereikte ons enkele weken geleden het leuke bericht dat er echte zomertemperaturen werden waargenomen. Heerlijk, niet? April was ook in Qatar een echte zomermaand, met temperaturen tussen 30 en 40°C en in het begin van de maand zelfs nog wat regendruppels. Intussen loopt de temperatuur op naar +40°C, dus kunnen we die 'aangenaam' langzaamaan achterwege laten.

Mei en juni beloven lekker warm te worden, maar we klagen absoluut niet. Dat weerkundig gegeven wisten we toen we voor dit avontuur kozen. Gelukkig hebben we de hele namiddag schaduw in de tuin, dus kunnen de kindjes naar hartelust zwemmen en spelen. Ja, ze hebben toch even moeten wennen na al dat bezoek. Met bezoekers in huis is er tenslotte altijd wat te doen en is van verveling absoluut geen sprake. Thomas, Annelies en Pieter waren bovendien erg dankbare bezoekers. Ik richt dus even een woordje aan hen: "Kom gerust nog een keertje af! En bedankt voor de chocolaatjes. Die heb ik eergisteren toevallig ontdekt, toen ik de kamer inspecteerde voor de overnachting van onze baas. Gelukkig dat hij kwam, want anders zouden die lekkere chocolaatjes daar misschien gelegen hebben tot aan ons volgende bezoek in oktober/november :-)".

Op werkgebied verloopt alles erg goed. Dit weekend gaan we een weekendje naar Abu Dhabi met alle collega's van Qatar. Ik hoop jullie dan nadien wat foto's te tonen van het prestigieuze project waaraan Iemants meewerkt: The Ferrari Experience Project. Hierover later meer.

De kindjes blijven dus voor het eerst twee dagen en nachten onder de hoede van Kristin. Ik ben haar al enkele dagen aan het briefen. Ik moet zeggen dat ze echt grote vorderingen maakt in haar kennis van de Engelse taal. En ik vertrouw erop dat ze goed voor onze kindjes zal zorgen. Eigenlijk vertrek ik met een gerust hart en dat is al veel waard, niet? Desalniettemin zal ik wat hulp inroepen van vrienden binnen en buiten de compound en heb ik ervoor gezorgd dat de eigenaar van een lokale shop elke dag vers brood brengt. Verhongeren zullen ze dus niet :-). Ik kijk er in elk geval naar uit om Abu Dhabi eindelijk eens te zien.

Naast de wekelijkse vaste activiteiten zoals zwemles, balletles en Nederlandse les voor Siel, is Siel enkele keren bij een vriendinnetje gaan spelen. Maar ook Cas had een leuke speelnamiddag met zijn vriendje Harris. Harris' mama spreekt ook Nederlands en deze leuke jongen zit in dezelfde nursery als Cas. Terwijl de kindjes speelden had ik een erg leuke babbel met de mama van Harris, Rachida. Zeker voor herhaling vatbaar.

En dan was er natuurlijk Pasen. Samen met enkele andere dames staken we voor DSA een heuse paas-speurtocht in elkaar in Souq Waqif, de oude souqs (die eigenlijk nieuw zijn :-). Siel en Cas hadden het reuze naar hun zin. Enkele dagen later was het tijd voor de echte eitjeszoektocht. Buiten was het echter zo warm, dat de eitjes noodgedwongen binnen verstopt waren :-). Voor de kinderen was het in elk geval erg leuk, al hebben ze deze maand dus veel te veel chocolade gegeten! Ik heb me voorgenomen om in de maand mei alvast geen chocolade meer te kopen. Maar, dan vind ik er toevallig in de logeerkamer :-). Wat hadden die kindjes dus weer geluk.

Gelukkig heb ik twee goede tandenpoetsertjes. Dit werd tevens beaamd op de halfjaarlijkse tandartsvisite, waar de kindjes superbraaf waren. En vandaag kreeg Siel nogmaals die bevestiging, want de tandarts kwam op bezoek in de klas. Wel erg voor twee kindjes die niet goed poetsten. Siel heeft sinds haar thuiskomst van school al zeker vijf keer gezegd dat sommige vriendjes 'dirty teeth' hebben. Niet echt een goede pedagogische aanpak, vind ik zelf :-(.

Overige activiteiten waren een hele namiddag shoppen met mijn ventje op 11 april, een superleuk bedankingsetentje voor iedereen die zich inzet voor DSA, een Nederlandstalige filmavond en een teddy Bears picnic op de school van Siel. Verder bekeken we vol belangstelling de foto's van Bon en Rina in Haïti. Wat een gezellige foto's, superleuk om te zien.

Ik ben er zeker van dat ik heel wat dingen vergeet, maar dat is dan ook mijn eigen fout. Ik moet maar wat meer werk maken van mijn blog! De komende twee maanden staan ons nog heel wat leuke zaken te wachten: een uitstap naar Zekreet, een weekendje Abu Dhabi, een BBQ, een dhow cruise, een filmnamiddag voor de kindjes, .... Hierover meer in een volgend blogverslag!

 

 

19:43 Gepost door Kim in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |