26-09-09

Het leven zoals het is....Qatar


Maar goed dat we goed uitgerust uit België terugkwamen. Van die rust is nu geen spoor meer te bekennen. In het vorige verslag schreef ik nog dat alles goed is met Kristin. Helaas is Kristin vorige week zondag wegens familiale problemen vertrokken. Spijtig uiteraard, want we waren al goed gewend aan elkaar en de kinderen waren dol op onze hulp in het huishouden. Het afscheid was dan ook niet makkelijk. Daarenboven viel haar vertrek samen met de eerste dag van de vakantie. Gelukkig was het zondag, maandag en dinsdag ook voor ons verlof. Reden voor deze vrije dagen was de afsluiting van de Ramadan: Eid Al Fitr. Maar vanaf woensdag was het weer werken geblazen. Dus, geen opvang voor de kinderen.

De kinderen meenemen naar het werk was geen optie, dus nam ik het werk maar mee naar huis :-). Dat was goed voor enkele dagen, maar mag ook niet te lang duren! De zorg voor de kinderen, het huishouden, het entertainen van de kinderen, het werk, de feestjes, de uitstapjes, de toch niet te onderschatten warmte, .... beginnen stilletjesaan hun tol te eisen mbt mama's humeur :-).

Gelukkig kwam er al vlug een oplossing! Morgenochtend start Rehiet (Read). Een eveneens Ethiopisch meisje. Ze spreekt veel beter Engels, komt volwassener over, heeft ervaring bij een Britse en Schotse familie en ziet het helemaal zitten. Daarenboven krijgt ze toestemming van haar sponsor en waren de kinderen al meteen dol op haar! Wat willen we nog meer?

De week in omgevlogen. Ik heb maar meteen eens een grote schoonmaak gehouden, de kinderen hebben dagelijks gezwommen en gespeeld met de buurkinderen, er stond tweemaal Zuhoor op het programma (dinner op einde van een vastendag), gisteren deden we een prachtige uitstap naar Zekreet, Siel en Cas gingen samen naar het feestje van Liz-Anne, we imiteerden Oma door lekkere pudding te maken, We gingen samen met Rachida en Harris naar de binnenspeeltuin,.... Van verveling dus geen sprake.

Morgen is de vakantie ten einde. Terug naar school en meteen ook de start van de Nederlandse les. De zwemles is voor Siel reeds met succes van start gegaan. Ze mag een klasje hoger!

De warmte neemt rustig af, dus de tijd van de BBQ's is in aantocht!

 P1030783

P1030785

P1030792

P1030800

P1030904

P1030842

P1030848

P1030879

P1030881

P1030906

 P1030913

P1040230

13:15 Gepost door Kim in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Haloha Aan de foto's te zien wonen jullie precies in een kasteel! Of waren jullie net bij de Sjeik op bezoek! Amaai Amaai!
Vele groetjes en dikke kussen van ons allen! x x x

Gepost door: Saartje | 29-09-09

Dag allemaal,
Fijn te zien dat jullie het daar zo goed hebben en dat alles toch nog in orde is gekomen.We herkennen de drukte.Hopelijk lezen we binnenkort terug nieuws over van jullie avonturen ..
Tot binnenkort,
K&A

Gepost door: Annemie | 12-10-09

De commentaren zijn gesloten.