23-01-10

Toon je goede hart. Steun Haiti!

De hele maand januari mag je nog ‘gelukkig nieuwjaar’ wensen, maar daarna moet het gedaan zijn. Bij deze dus bijna op de valreep onze beste wensen voor 2010.

In de eerste dagen van dit nieuwe jaar zijn we vooral erg geschrokken door het drama in Haiti. We proberen net als vele anderen ons steentje bij te dragen voor dringende hulp en wederopbouw. Een Vlaams-Haitiaans koppel dat we toevallig goed kennen, was gelukkig in België op het moment van de aardbeving. Onze vrienden hebben echter het trieste nieuws gekregen dat enkele familieleden overleden zijn en dat de rest van de familie dakloos is en dringende hulp nodig heeft. Vandaar dat we besloten hebben om deze familie te steunen, omdat we zo zeker weten dat onze centen goed zullen besteed worden. We hopen uiteraard dat jullie, de lezers van de blog, dit voorbeeld volgen; zodat de familie van Lies en Joe vlug terug in veiligheid is, voldoende eten en een dak boven hun hoofd heeft. Jullie financiële steun is meer dan welkom. In verband met dit initiatief wordt er op 7 februari 2007 een spaghettidag georganiseerd in zaal concordia te Tongeren. Als je in de buurt woont, ga dan zeker langs! Ik wil nog even benadrukken dat het gaat over een privé-initiatief waar ik alle vertrouwen in heb, maar waarvoor je geen fiscaal attest kan bekomen.

Storten kan op rekeningnummer: 001-54119794-92 op naam van Benjamain-Dewallef, met vermelding ‘Steun Haiti’ . Jullie mogen er zeker van zijn dat jullie bijdrage in goede handen is en dat Lies en Joe geen Eurocent zullen verspillen aan futiliteiten. Dat beloof ik jullie met de hand op het hart. Alvast bedankt!

Uiteraard willen jullie ook wel weten wat er met ons gebeurd is in de afgelopen maanden. Wel, in december 2009 was het voor ons een echte feestmaand:

·         Sinterklaas kwam naar Doha met zijn Hummer, want zijn paard had een maandelijks probleempje

·         Nona kwam op bezoek en had een hele valies vol Sinterklaaskadootjes mee

·         Lotte, Stephanie en Noura vierden hun verjaardag met een superleuk feestje

·         Samen met Koen, Mieke, Lotte, Senne, Kris, Annemie, J-M, Joke en Dimi vierden we kerst in het Gasteinertal te Oostenrijk, alwaar we van 19 tot 26 december genoten van een ontspannende skivakantie.

·         De laatste dagen van december werden gevuld met Kerstfeestjes en etentjes bij familie en goede vrienden

·         Uiteindelijk sloten we de feestmaand op 31 december 2009 af ten huize Rudy en Tiny. Hier klonken we in gezelschap van hele goede vrienden op een hoopvol, gezond en gelukkig 2010.

 Sinds 2 januari 2010 zijn we terug in het lekker warme Doha. Overdag blijven we genieten van een heerlijke 24°C. Zwemmen zit er echter nog niet in, want de verwarming van het zwembad is nu al meer dan 2 maanden stuk en de koude nachten zorgen ervoor dat het water toch erg koud aanvoelt. De school is weer gestart, net als de balletles, zwemles en Nederlandse school van Siel en natuurlijk ook de turnklas van Cas.

Op 15 januari 2010 was er de jaarlijkse kerstboomverbranding van DSA. 100 volwassenen en 80 kinderen genoten bij de Singing Sand Dunes van een heerlijke kop warme chocolademelk, kruidige gluhwein of echte Hollandse Snert = erwtensoep. Verder voorzagen we marshmellows en hot-dogs. Iedereen was tevreden, het vuur brandde goed en ’s avonds kropen we moe maar voldaan in ons bedje. Tom en ik namen dit jaar de organisatie over van Ingeborg en Thomas. Geen lachertje, want er kruipt best wat werk in. Gelukkig konden we voor de soep en het aanbrengen van hout rekenen op hulp van Tanja, Erwin, Lisette, Caroline en Judith.

Onze kindjes tellen intussen af naar de komst van Oma en Opa op 2 februari, de 5de verjaardag van Siel op 6 februari en de 3de verjaardag van Cas op 20 februari. Uiteraard laten we jullie weten hoe de feestmaand februari verlopen is. Hopelijk tegen dan ook beter nieuws uit het mooie, maar ontzettend zwaar getroffen Haiti!

Steun een familie in Haïti

 

08:11 Gepost door Kim in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |