11-02-10

Een Zandstorm-verjaardag voor Siel

Januari 2010 werd afgesloten met een België-dag, georganiseerd door Compass-school en de Globetrotter. De kinderen brachten een toneeltje over het leven van Ambiorix. Onze Tongerse held is nu bekend tot ver over de landsgrenzen. Nadien speelden de Belgische en Nederlandse kinderen allerlei typisch Belgische spelletjes, ondermeer van Studio 100. Versgebakken wafels en frietjes van ‘Frietkot Ambiorix’ mochten uiteraard niet ontbreken. Het werd een geslaagde culturele dag!

Op 3 februari arriveerden Oma en Opa. Groot feest voor de kindjes, want oma maakt dagelijks verse soep en heeft speciale soepballetjes mee vanuit België. Het weer is spijtig genoeg niet van de partij. Uiteraard niet te vergelijken met België, maar de temperatuur is de laatste week  gezakt naar zo’n 20°C en de zon zit verstopt achter zandwolken, veroorzaakt door een lastige zandstorm. Gelukkig worden we afgeleid door de festiviteiten van de maand februari. Vrijdag 5 februari ging Siel naar het feestje van de 6-jarige Marlo en zaterdag was het haar beurt om te feesten. Ons meisje vierde haar 5de verjaardag. We sneden de taart aan in het bijzijn van Cas, Rediet, Oma, Opa en vriendinnetje Clemence. Papa was wegens een werkbezoek in Abu Dhabi helaas niet van de partij. Zaterdag 13 februari geeft Siel een verjaardagsfeest voor 25 vriendjes. Hopelijk laat papa zich dan wel even zien J. Eén week later, op 20 februari, is het tenslotte de beurt aan onze flinke Cas, die al 3 jaar wordt. Hij kijkt er nu reeds naar uit!

Deze week staat er nog meer op het programma. Tom Boonen is namenlijk weer in het land en won de rit van eergisteren in de ‘Tour of Qatar’. Reden genoeg om hem gisteren aan te moedigen bij aankomst in het gezellige vissersdorpje Al-Khor. Al-khor ligt op zo’n 45 km. van Doha. We waren een kwartier voor de aankomst van de renners aan de finish en zoals ze het zouden zeggen in Vlaanderen: “Er was geen kat”. Een handvol Belgen (waaronder onze ambassadeur en zijn echtgenote), een 10-tal Indiërs en wat Qatari. Verder nog wat mensen van de organisatie en een hoop journalisten. Daarbovenop eindigde Tom Bonnen niet als eerste, maar als 14de. We mogen echter niet klagen, want de andere Belgische renners doen het echt niet slecht. Geert Steurs staat momenteel op de 2de plaats in het eindklassement. Tom Boonen op de 3de plaats. Vrijdag volgt dan de eindrit en zal er ongetwijfeld veel zwart-geel-rood te bewonderen zijn op Doha’s Corniche. We hopen uiteraard dat er terug een Belg als eerste zal eindigen. Voor Tom Boonen zou het reeds de 4de keer zijn dat hij de grote winnaar wordt van ‘The Tour of Qatar’.

Voor de wielerfans:

http://www.letour.fr/2010/TQA/LIVE/fr/400/images.html

We houden jullie op de hoogte.....

08:18 Gepost door Kim in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |