30-09-10

Een stukje België in Qatar

Hotel Intercontinental opende vorige week ‘The Belgian Beer Cafe’. Net als in de andere BBC ter wereld, is het interieur  typisch Belgisch. Het werd dan ook meteen goedgekeurd door de aanwezige Belgen: bruine kroeg, Belgische vlag en teksten aan de muur, bierkaartjes om je glas op te zetten,.... Een stukje België in Qatar! Het is een erg grote zaak, die geregistreerd staat als restaurant, wat maakt dat je je niet moet laten registreren/identificeren aan de toegangsdeur. Dit moet wel in bars in Qatar. De overheid weet hier nu éénmaal graag waar je vertoeft en vooral wie op welke plaatsen alcohol aan het nuttigen is. In die Belgian Beer Cafe is op de publieke openingsdag in elk geval veel alcohol gevloeid.

De belangrijkste speciale bieren: Hoegaarden, Duvel, Leffe, Kriek, .... waren aanwezig. Als je er iets van kent, vraag je best om je glas zelf in te schenken (van het flesje uiteraard, niet van de tap :-)).

De prijzen waren zeer redelijk. We hadden een gezellige avond en consumeerden per koppel ongeveer 8 consumpties, een gedeeld bierplankje (2 soorten kazen, turkey salami, mosterd, ajuintjes en augurken) en een hoofdgerecht. De gemiddelde prijs was 400 QAR/koppel. Dat is ongeveer 40€/persoon.

Belangrijk voor ons was uiteraard de menukaart. Ze hebben er veel typisch Belgische gerechten als: mosselen, vol-au-vent (koninginnehapje), vispannetje, stoemp met worst, asperges en witloofgerechten, wafels, pannenkoeken,.... Een bezoekje met de kinderen staat reeds in de agenda. Kwestie dat ze hun roots leren kennen hé! We laten jullie in een volgend verslagje wel weten hoe het geweest is.

11:22 Gepost door Kim in Actualiteit, Algemeen, Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |