19-03-11

Veranderingen in blog

De blog zal binnenkort veranderen...  Vanaf heden zal ik enkel nog info ivm Qatar posten of op deze blog laten staan. Hiervoor zijn verschillende redenen:

1. Toen wij in 2007 richting Qatar kwamen, leek een blog de ideale manier om contact te houden met familie en vrienden in het verre Belgie. En toen kwam facebook... Tegenwoordig post ik zeer veel nieuwtjes op dit 'social network'. 

2. Per maand krijg in een aantal mailtjes met vraag naar info, gesteld door mensen die overwegen om te verhuizen naar Qatar. Ik merk dan ook dat er nood is aan beknopte info. In het kluwen van de meer dan 100 blog-berichten van de afgelopen 4 jaar, is het voor deze mensen moeilijk om de voor hun relevante informatie te zoeken.

3. Verder wordt het leven hier voor ons steeds drukker: in de afgelopen vier jaar is niet alleen onze vriendenkring en het aanbod naschoolse activiteiten uitgebreid. Sinds januari 2011 is ook ons gezin wat vergroot. Tijd om te bloggen wordt in ons drukke expat-leven dan ook vrij schaars.

4. En dan is er nog het privacy-aspect. Via de google-vertalen kan - bij wijze van spreken - de hele wereld deze blog lezen. Als 1 van onze Filipijnse medewerkers me komt vertellen over onze avonturen op deze blog, dan is me dat toch net een brug te ver.

5. Ik ontlast hiermee enkele trouwe lezers, die regelmatig komen kijken of er al meer nieuws is.

Aan alle lezers die de voorbije jaren onze eerste expat-avonturen gevolgd hebben via deze blog: ik hoop dat jullie er plezier aan beleefd hebben. Familie en vrienden die nog geen facebook hebben: misschien tijd om een account aan te maken :-). En anders zijn er nog tal van andere manieren om met ons in contact te blijven.

 

15:18 Gepost door Kim | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Beste Tom, Kim, Siel, Cas en Rob,

Ik ben een Nederlandse studente Journalistiek uit Amsterdam en momenteel werk ik aan een tijdschift voor Nederlandse kinderen van expats in het buitenland. Zo kwam ik terecht bij jullie blog: erg leuk en interessant!

Ik wil graag weten wat de mening is van de kinderen over zo'n tijdschift en over welke onderwerpen zij zelf graag zouden lezen. Vieren zij bijvoorbeeld Belgische feesten?

Is het mogelijk om met uw kinderen in contact te komen via skype of email?

Vriendelijke groet,

Marianne

Gepost door: marianne | 05-04-11

Beste Marianne,
Mijn kinderen zijn nog best klein: 6, 4 en de jongste 2 maanden. Er is hier echter een vrij grote Nederlandstalige gemeenschap. Ik ken heel wat gezinnen met kinderen van 8 jaar of ouder. Die gaan je vragen misschien beter kunnen beantwoorden. Sinds wij hier wonen hebben we al elk jaar Kerstmis, Pasen, Sint-Maarten en Sinterklaas gevierd. enkel Carnaval ontbreekt, maar daar zijn we niet zo rouwig om :-). Als je meer gerichte adressen of informatie wil, stuur dan even een mail, zodat ik je e-mailadres heb. Het mjine is kvdb79@hotmail.com. Vriendelijke groeten, Kim.
PS; is het een tijdschrift voor Nederlandse of voor Nederlandstalige kinderen.

Gepost door: Kim | 06-04-11

j'apprecie votre site internet et je me permet de mettre un lien vers le mien . n hesitez pas a visiter !

Gepost door: serrurier paris | 21-02-15

hoi kim

even een vraagje hoe is het leven in Qatar ik ben moeder van 2 kinderen 4jaar en 7 jaar mijn man kan voor zijn werk daar gaan werken voor 4 jaar hoe is het leven daar als moeder gr angelique

Gepost door: a poldervaart | 16-04-15

De commentaren zijn gesloten.